Localitatea Bucova (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bautar. Denumire maghiara: Bukova.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bucova, judetul Caras-Severin

- Valul de pamant de la Bucova la 2,84 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
- Cariera de marmura Bucova la 5,47 km. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
- Taul fara fund Pesteana la 13,2 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
- Maru la 15,09 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
- Castrul roman Agnavie Zavoi la 17,8 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
- Pod natural pe Cerna la 18,18 km. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
- La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 18,32 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
- Cetatea Colt la 18,78 km. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori.
- Complexul megalitic Muntele Mic la 19,8 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
- Cleantul Gainii Muntele Mic la 20,75 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului.
- Lacul Rades Muntii Retezat la 21,48 km. Taurile Radesului
- Cascadele Pietrele la 22,79 km. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
- Balta Unirea General Berthelot la 22,9 km. Lacul Unirea - General Berthelot
- Lacul Portii Muntii Retezat la 23,97 km. Taul Portii
- Taul dintre Brazi la 24,14 km. Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
- Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 24,34 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa.
- Cetatea feudala Salasu de Sus la 24,83 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu.
- Lacul Gales Muntii Retezat la 25,23 km. Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
[ Sus ↑ ]
- Turnul medieval Ruieni la 25,83 km. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum.
- Varful Papusa la 26,05 km. Varful Papusa
- Podul roman Ohaba de sub Piatra la 26,81 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
- Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 27,41 km. Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea.
- Tunelul Dragostei Obreja la 27,47 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata.
- Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 28,68 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Balta - Atractii turistice Balotesti Localitati apropiate: Cornisoru la 5,98 km, Bautar la 6,36 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.