Localitatea Bucova (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bautar. Denumire maghiara: Bukova.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bucova, judetul Caras-Severin

Cleantul Gainii Muntele Mic la 20,75 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Sfinx Crivina de Sus la 40,82 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Gurasada Fun Park la 49,54 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Lacul Rades Muntii Retezat la 21,48 km
Taurile Radesului
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 24,34 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Pietrele Cohului Pietroasa la 38,35 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 28,84 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 29,02 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 41,46 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 27,47 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Se afla la aproximativ 13 km de Caransebes, intre Obreja si Glimboca, paralel cu drumul dintre aceste localitati.
Grupul de case Rusesti Merisor la 47,53 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 32,69 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 36,21 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman. Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Cheile Teregovei Armenis la 43,97 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Cheile Armenisului Armenis la 41,75 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri. Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Valul de pamant de la Bucova la 2,84 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Taul dintre Brazi la 24,14 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 29,8 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Drumul de acces este asfaltat Lacul constitue un loc foarte frumos de pescuit, atat de pe mal, cat si din barca, speciile cele mai reprezentative fiind cleanul si carasul.
[ Sus ↑ ]
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 32,52 km
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 32,95 km
Sequoiadendron Giganteum la 66,7 km. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Baile termale romane Germisara Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 54,97 km. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Cetatea Caras Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Cascada Roset la 67,11 km. Cascada Roset (Cociului)
Traseul Ruinelor Vulcan la 55,27 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 60,91 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 52,13 km. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.