Localitatea Cornisoru (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bautar. Denumire maghiara: Strimba.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cornisoru, judetul Caras-Severin

Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 21,88 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 28,5 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 18,81 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Taul fara fund Pesteana la 18,68 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 32,41 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 21,74 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 30,67 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Valul de pamant de la Bucova la 8,79 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 47,33 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 34,58 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Varful Papusa Varful Papusa la 31,61 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 32,65 km
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Rezervatia Groposu la 44,8 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Pod natural pe Cerna la 19,27 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Cetatea Blidaru la 49,52 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Castrul Roman Tibiscum la 29,7 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 11,87 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
[ Sus ↑ ]
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 37,37 km
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 37,49 km
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani la 54,51 km. La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 52,84 km. Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Tumulul Gramurada de la Jupani la 53,75 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
Straja Straja la 58,01 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Turnul rotund Crivadia la 50,78 km. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Ansamblul de mori din Mehadica la 58,43 km. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Cascada Roset la 67,45 km. Cascada Roset (Cociului)
Izvorul Cosustei la 63,17 km. Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 55,34 km. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Treptele romane Ruda-Brad la 67,33 km. Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.