Localitatea Cornisoru (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bautar. Denumire maghiara: Strimba.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cornisoru, judetul Caras-Severin

Sfinx Crivina de Sus la 37,66 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 33,91 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Cheile Armenisului Armenis la 39,37 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Lacul Zervesti la 24,34 km
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 39,17 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 30,67 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 47,25 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Castrul roman Teregova la 43,96 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 32,41 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Locul fosilifer Apadia la 43,37 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 34,37 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cheile Teregovei Armenis la 41,88 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
[ Sus ↑ ]
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 37,37 km
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 37,49 km
Izvorul si stancariile de la Camana la 68,73 km. Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 55,82 km. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 58,56 km. Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 55,19 km. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Cheile Globului Globu Craiovei la 63,37 km. Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 52,46 km. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 50,36 km. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Traseul Ruinelor Vulcan la 61,24 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Cotul cu Aluni Tismana la 55,83 km. Cotul cu Aluni - Tismana.
Pestera Prabusita Geoagiu la 63,56 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.