Localitatea Cornisoru (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bautar. Denumire maghiara: Strimba.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cornisoru, judetul Caras-Severin

Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 30,29 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 33,91 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Din cetate a ramas doar donjonul de 11 m, mai bine zis doar un colt mai inalt cu contrafort.
Taul fara fund Pesteana la 18,68 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 47,45 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 48,49 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Sub dealul cetatii se afla si palatul Magna Curia, azi sediul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 39,46 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 32,41 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 11,87 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Rezervatia Groposu la 44,8 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Pod natural pe Cerna la 19,27 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Cariera de marmura Bucova la 10,61 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Locul fosilifer Apadia la 43,37 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Pietrele Cohului Pietroasa la 34,88 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 29,24 km
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019. Este sapat in stanca si versant de munte, lung de 4,5 km, si leaga localitatile Luncanii de Jos si Ruschita.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 24,75 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt.
Cheile Teregovei Armenis la 41,88 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
[ Sus ↑ ]
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 37,37 km
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 37,49 km
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 67,69 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cotul cu Aluni Tismana la 55,83 km. Cotul cu Aluni - Tismana.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 58,89 km. Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 55,34 km. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 55,19 km. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Salistioara Salistioara Brad la 57,51 km. Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 64,27 km. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.