Localitatea Fenes (judetul Caras-Severin) Resedinta: Armenis. Denumire maghiara: Fényes.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Fenes, judetul Caras-Severin

Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 32,88 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Cheile Teregovei Armenis la 3,39 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Cascada Roset la 31,71 km
Cascada Roset (Cociului)
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 30,66 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Taul dintre Brazi la 49,06 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Cariera de marmura Bucova la 40,17 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Complexul megalitic Muntele Mic la 22,37 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 41,15 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Maru la 32,79 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Castrul roman Teregova la 3,99 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Dealul Danila Ocna de Fier la 48,51 km
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 27,28 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 24,81 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 41,17 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 24,44 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Sequoiadendron Giganteum la 31,49 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 28,1 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 48,68 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
[ Sus ↑ ]
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti la 24,97 km
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata la 25,02 km
Cheile Susarei Sasca Montana la 59,73 km. Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 54,44 km. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
La Oglinda Baltile Meris la 65,95 km. Lacul Oglinda - Baltile Meris
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 68,68 km. Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 69,13 km. Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 57,1 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 60,08 km. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.