Localitatea Inelet (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Inelec.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Inelet, judetul Caras-Severin

Biserica din Inelet Valea Cernei la 0,49 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 0,7 km. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 2,64 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 3,75 km. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 4,38 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 5,96 km. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Triunghiul misterios la 6,28 km. Triunghiul misterios din padure.
Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 6,66 km. Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Varful Biliana Muntii Cernei la 6,95 km. Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Izvorul Cosustei la 6,97 km. Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 7,3 km. Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Lacul Prisaca la 11,59 km. Lacul de acumulare Prisaca
[ Sus ↑ ]
Cascada Roset la 12,38 km. Cascada Roset (Cociului)
Castanul lui Tudor Vladimirescu Gornovita la 12,64 km. Castanul lui Tudor Vladimirescu - Gornovita.
Ciucevele Cernei la 12,69 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei. Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj.
Izvorul si stancariile de la Camana la 12,95 km. Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 15,95 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Poiana Marului - Atractii turistice Saliste de Vascau Localitati apropiate: Cracu Mare la 1,66 km, Scarisoara la 1,74 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.