Localitatea Maru (judetul Caras-Severin) Resedinta: Zavoi. Denumire maghiara: Almafa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Maru, judetul Caras-Severin

Cetatea Colt Cetatea Colt la 33,04 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 44,67 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Maru la 0,12 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Cetatea Haiducilor Jdioara la 30,93 km
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 44,55 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 30,1 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Lacul Zervesti la 14,32 km
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 43,17 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 39,61 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Locul fosilifer Apadia la 33,49 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 48,53 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 43,51 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Cariera de marmura Bucova la 17,62 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Lacul Gales Muntii Retezat la 37,18 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cheile Armenisului Armenis la 30,91 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Taul fara fund Pesteana la 28,23 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Rezervatia Groposu la 34,79 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
[ Sus ↑ ]
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 40,54 km
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 41,13 km
Locul fosilifer Globu Craiovei la 55,73 km. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 67,19 km. Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 60,82 km. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 61,07 km. Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 60,21 km. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 57,54 km. Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 54,25 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 51,24 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Traseul Ruinelor Vulcan la 68,79 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 60,07 km. Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Cascada Roset la 62,05 km. Cascada Roset (Cociului)
Turnul rotund Crivadia la 59,12 km. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Tumulul Gramurada de la Jupani la 50,62 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
Ansamblul de mori din Mehadica la 50,73 km. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.