Localitatea Tatu (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Cáca.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tatu, judetul Caras-Severin

Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 2,57 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 29,54 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 8,75 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 5,03 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 6,12 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 45,69 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Taul dintre Brazi la 47,89 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Ansamblul de mori din Mehadica la 23,41 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
La Oglinda Baltile Meris la 42,07 km
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 17,07 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 23,81 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 20,85 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 22,37 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
[ Sus ↑ ]
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata la 2 km
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti la 3,37 km
Valul de pamant de la Bucova la 52,89 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Locul fosilifer Apadia la 56,05 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 60,73 km. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 57,94 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 53,96 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.