Localitatea Zavoi (judetul Caras-Severin) Resedinta: Zavoi. Denumire maghiara: Závoly.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Zavoi, judetul Caras-Severin

Lacul Gales Muntii Retezat la 41,71 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 15,44 km
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 42,83 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 36,36 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Locul fosilifer Apadia la 32,87 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 47,16 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 48,59 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 15,26 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 48 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 25,64 km
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 42,37 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 35,31 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 44,01 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Pod natural pe Cerna la 27,02 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 36,1 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Lacul Zervesti la 16,2 km
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 41,95 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 10,81 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Pietrele Cohului Pietroasa la 32,5 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 44,84 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 0,22 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 45,54 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 22,69 km
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
Valul de pamant de la Bucova la 20,45 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
[ Sus ↑ ]
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 46,19 km
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 46,6 km
Dealul Danila Ocna de Fier la 55,4 km. Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Castrul roman Bulci la 58,31 km. Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad.
Cheile Globului Globu Craiovei la 60,34 km. Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 59,09 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 55,26 km. Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 66,98 km. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 57,06 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Acumularea Topolovatu Mare la 67,26 km. Carpodrom, Topolovatu Mare
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 66,88 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Triunghiul misterios la 54,6 km. Triunghiul misterios din padure.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.