Localitatea Zavoi (judetul Caras-Severin) Resedinta: Zavoi. Denumire maghiara: Závoly.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Zavoi, judetul Caras-Severin

Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 36,1 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil. Denumirea cascadei se refera probabil nu la lungimea caderii de apa (cascada nu este scurta), ci la sensul secundar brusc, repede (ape care cresc brusc).
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 41,95 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Pod natural pe Cerna la 27,02 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Cleantul Gainii Muntele Mic la 18,33 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 44 km
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii. Alcatuita dintr-o nava tavanita, din turn pe fatada de vest si un altar dreptunghiular boltit in cruce pe ogive, prezinta forme arhitectonice specifice tranzitiei de la romanic la goticul timpuriu.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 15,26 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 48 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman. Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Valul de pamant de la Bucova la 20,45 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 48,73 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 47,85 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor. Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 47,16 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879. Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
Cariera de marmura Bucova la 21,5 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Taul fara fund Pesteana la 30,28 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Rezervatia Groposu la 36,05 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Taul dintre Brazi la 40,75 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
[ Sus ↑ ]
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 46,19 km
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 46,6 km
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 61,92 km. Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 58,93 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 67,72 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 66,83 km. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 62,58 km. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 53,69 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 59,46 km. Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Izvorul si stancariile de la Camana la 69,21 km. Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.