Localitatea Chiris (judetul Cluj) Resedinta: Geaca. Denumire maghiara: Kőristanya.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Chiris, judetul Cluj

Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la 42,12 km
Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal.
Burgberg Batos la 48,89 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida la 17,74 km
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 46,18 km
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 35,71 km
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene. Pe teritoriul parcului, numeroase activitati recreative si oportunitati sportive sunt disponibile pentru cei interesati.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 36,72 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Manastirea franciscana Alverna Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 35,32 km
Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Turnul Pompierilor Cluj-Napoca la 36,45 km
Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, construit la sfarsitul secolului XV, se afla pe strada Tipografiei numarul 17. A fost protejat de breasla tesatorilor, de aceea era cunoscut si sub numele de Turnul Tesatorilor, dar initial purtea denumirea de Poarta Mica din ulita Sapunului.
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic la 10,54 km
Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare. Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului.
Salina Turda la 39,02 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Istan tau Istan tau la 32,25 km
Istan tau (Taul Domnului).
Padurea de larice Posmus la 43,62 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata la 47,27 km
Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
Capsuni de Barbosi Ciretea la 32,9 km
La plantatia Capsuni de Barbosi din satul Ciretea numarul 25, puteti sa va culegeti fructele preferate, in cosulete pregatite pentru a fi umplute. Pentru program si pret incercati numerele de telefoane 0748-410545 sau 0758-873440.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 38,36 km
Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Biserica reformata Biserica reformata Band la 42,53 km
Biserica reformata Band
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 39,45 km
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Dealul Hoia la 40,5 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Baltile Uila la 42,64 km
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 47,47 km
Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 37,25 km
Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Baile Someseni Baile Someseni la 31,92 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Biserica Scroafei Dipsa la 31,2 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 40,39 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Un geolog roman le-a datdenumirea de trovanti.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus la 44,89 km
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Universitatea Babes-Bolyai Universitatea Babes-Bolyai la 36,64 km
Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit.
Castelul Banffy Castelul Banffy Rascruci la 20,49 km
Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj. Data constructiei castelului este necunoscuta, dar se presupune ca conacul familial, construit in stil eclectic, a existat deja in secolul al XVIII-lea.
Lavanda Muresan Saulia la 28,06 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 49,6 km
Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus. Din constructia romanica originala s-au mai pastrat numai portalurile de sud si de vest, precum si portalul sacristiei.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia la 38,5 km
Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 39,24 km
Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice.
Lavanda Garden Calarasi la 46,08 km
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Taramul Lavandei Madaras la 41,47 km
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei. In fiecare an, timp de 4 saptamani si 4 weekenduri, in perioada de inflorire a lavandei, vizitatori sunt asteptati aici cu uleiuri esentiale si alte produse din lavanda.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 44,96 km
Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 33,05 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 45,64 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Plantatia de Paulownia Bujor-Hodaie la 27,65 km
Paulownia, sau arborele printesei, este un gen de 6-17 specii de plante numit in onoarea reginei Anna Pavlovna Romanova a Olandei (1795–1865). Plantatia aflata langa satul Bujor-Hodaie (fost Ilies), intre Taul Zaului si Taul Mihesului, este probabil specia Paulownia tomentosa.
Universitatea de Arta si Design Universitatea de Arta si Design la 34,24 km
Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila. Acestea se adauga celor traditionale: Pictura, Sculptura, Grafica, Ceramica-Sticla-Metal, Arte Textile, Design avand si o sectie de pictura cu sediul la Sighisoara.
Fantana de la parul paduret Padureni-Chinteni la 34,05 km
Deasupra fantanii de langa drumul judetean DJ109V care traverseaza localitatea se inalta un par paduret impunator. Copacul remarcabil are circumferinta de 4,4 m.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 36,82 km
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard. Se presupune ca forma de piramida a mormantului are legatura cu masoneria.
[ Sus ↑ ]
Salina Turda
Salina Turda la 38,99 km
Salina Turda
Salina Turda la 38,99 km
Casa conductei de apa Casa conductei de apa Targu Mures la 53,52 km. Casa conductei de apa din Targu Mures apartinea de Uzinele de apa de odinioara.
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 55,37 km. Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 53,66 km. Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa.
Harta palpabila Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 54,82 km. Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul Targu Mures la 56,23 km. Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Pictura murala Pictura murala Targu Mures la 56,28 km. Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei.
Lacul Somesul Cald la 57,09 km. Lacul de acumulare Somesul Cald
Treptele Rakoczi Treptele Rakoczi Targu Mures la 54,67 km. In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Cutiuta a disparut - Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras.
Movilele lui Ali pasa Movilele lui Ali pasa Livezeni la 58,68 km. La sud-vest de comuna Livezeni, se afla niste movile interesante, care au fost create cu ocazia unor alunecari de teren. Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 67,92 km. Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Belvedere Dealul Paza Aiud la 68,29 km. Punctul de belvedere numit Dealul de Paza (Orhegy) se afla intre parcul municipal al orasului (Dealul Capelei) si cimitirul reformat.
Plop negru Ciocmani la 68,12 km. Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Mureseni la 55,18 km. In cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 51,62 km. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Lalele si lavanda Marculeni la 69,9 km. La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.