Localitatea Feleacu (judetul Cluj) Resedinta: Feleacu. Denumire maghiara: Erdőfelek. Alta denumire: Felek.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Feleacu, judetul Cluj

Fabrica de pensule la 7,55 km
Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent.
Mina de campie Muntii Trascau la 27,42 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Plantatia de Paulownia Bujor-Hodaie la 41,77 km
Paulownia, sau arborele printesei, este un gen de 6-17 specii de plante numit in onoarea reginei Anna Pavlovna Romanova a Olandei (1795–1865).
Biserica reformata de pe strada Lupului la 6,04 km
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 19,3 km
Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus.
Biserica reformata Biserica reformata Bogata la 47,64 km
Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia.
Baile Someseni Baile Someseni la 7,33 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Lavanda Muresan Saulia la 43,39 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Dealul Cetatii Dealul Cetatii Mera la 17,37 km
Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Lacul Somesul Cald la 22,74 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
MIG 21 Campia Turzii la 30 km
In ultimii douazeci de ani, sase piloti si-au pierdut viata din randul efectivului Regimentului 71. MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 13,25 km
Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Fantana de la parul paduret Padureni-Chinteni la 17,01 km
Deasupra fantanii de langa drumul judetean DJ109V care traverseaza localitatea se inalta un par paduret impunator.
La Plese Dancu la 36,89 km
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 39,15 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cheile Plaiului la 35,8 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 49,51 km
Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 7,61 km
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene.
Izvorul Plesa Remetiului Izvorul Plesa Remetiului Cotorasti la 44,07 km
Izvorul se afla pe drumul Transapuseana, sub si la est de Varful Plesii (Plesa Remetiului), pe teritoriul satului Cotorasti.
Capsuni de Barbosi Ciretea la 43,35 km
La plantatia Capsuni de Barbosi din satul Ciretea numarul 25, puteti sa va culegeti fructele preferate, in cosulete pregatite pentru a fi umplute.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 3,47 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Plimbare - O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara.
Crucea Sindului Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Baile Turda la 21,02 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 48,8 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 29,42 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. Gasita - Gasita azi de Acasenii. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 5,8 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel la 37,29 km
Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
[ Sus ↑ ]
Concretiunile sferoidale de la Feleac
Concretiunile sferoidale de la Feleac la 3,47 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si ouale de Feleac. Un geolog roman le-a dat denumirea de trovanti.
Traseu vizitare Via ferrata Cheile Tureni - Muntii Trascau
Traseu vizitare Via ferrata Cheile Tureni - Muntii Trascau la 13,6 km
Casa Ecaterina Varga Casa Ecaterina Varga Gura Izbitei la 63,22 km. Aici a fost casa in care a locuit intre 1840-1847, neinfricata luptatoare pentru drepturile buciumanilor, Ecaterina Varga (1802-1852).
Biserica Scroafei Dipsa la 67,79 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Gura Izbitei la 63,24 km. Biserica Sfantii Arhangeli Mihail si Gavril din Bucium Izbita a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.
Taramul Lavandei Madaras la 61,83 km. Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
Casa muzeu Fefeleaga Valea Sesii la 60,06 km. Casa memoriala din Valea Sesii, dedicata eroinei nuvelei lui Ion Agarbiceanu, Fefeleaga, se afla la 670 m distanta de locul fostei case, spre vest.
Lacul Lebedelor Lacul Lebedelor Faragau la 69,08 km. Denumirea Lacul Lebedelor a fost data de catre noi, deoarece pe lacul de langa Faragau pot fi vazute lebede.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 68,1 km. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 51,24 km. Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 64,34 km. Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Detunata Goala la 58,61 km. Detunata Goala este o rezervatie naturala, geologica, cu o suprafata protejata totala de 24 hectare. Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri, nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.