Localitatea Turda (judetul Cluj) Resedinta: Turda. Denumire maghiara: Torda. Denumire germana: Thorenburg. Alta denumire: Torembrich.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Turda, judetul Cluj

Parcul Colina Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus la 25,62 km
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Cheile Tureni Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice.
Dealul Hoia la 28,71 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Izvorul Recea Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Este accesibil din mai multedirectii.
Lavanda Muresan Saulia la 31,5 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 38,72 km
Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus. Din constructia romanica originala s-au mai pastrat numai portalurile de sud si de vest, precum si portalul sacristiei.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 27,32 km
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene. Pe teritoriul parcului, numeroase activitati recreative si oportunitati sportive sunt disponibile pentru cei interesati.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 28,99 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Monumentul studentilor Monumentul studentilor Aiud la 29,42 km
Monumentul Studentilor este cel mai vechi monument in aer liber din Aiud, se afla in Parcul municipal pe Dealul Capelei. Este dedicat fostilor elevi ai colegiului Bethlen Gabor, care au luptat pe 16 martie 1704 impotriva ostasilor austriecilor, care au incendiat in aceasta zi orasul.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 29,87 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Podul minciunilor Blaj la 45,47 km
Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj. Podul face legatura intre zona centrala a Blajului si cartierul Hula, respectiv sase artere principale ale municipiului.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 28,4 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta. Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 42,59 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia.
Biserica catolica din Turda la 0,07 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342. Hramul bisericii, Sfanta Maria - Nasterea Sfintei Fecioare.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 17 km
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 29,04 km
In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni. Inconjurate cu gard din fier forjat, acestea sunt mormantul unor conti raposati.
Universitatea de Arta si Design Universitatea de Arta si Design la 26,07 km
Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila. Acestea se adauga celor traditionale: Pictura, Sculptura, Grafica, Ceramica-Sticla-Metal, Arte Textile, Design avand si o sectie de pictura cu sediul la Sighisoara.
Salina Turda la 1,26 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Ruina bisericii Din Deal Garbova de Sus la 33,68 km
In cimitirul vechi al localitatii Garbova de Sus, la aproximativ 300 m nord-vest de sat, se afla ruinele unei biserici din secolul al XIV-XV-lea. Este monument istoric, avand codul AB-II-m-B-00226.
Gradina zoologica Turda la 1,76 km
Gradina Zoologica Turda
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 21,56 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Un geolog roman le-a datdenumirea de trovanti.
MIG 21 Campia Turzii la 10,31 km
In ultimii douazeci de ani, sase piloti si-au pierdut viata din randul efectivului Regimentului 71. MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Iar un MiG-21, amplasat la capatul autostrazii care duce spre Cluj-Napoca, le aduce aminte de ei.
Olteni Olteni Ramet la 32,11 km
Satul Olteni apartine de comuna Ramet, se afla la nord de resedinta. In prezent are loc modernizarea drumului comunal DC233 Valea Uzei-Olteni.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 30,98 km
Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 42,17 km
Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii. Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
Istan tau Istan tau la 40,72 km
Istan tau (Taul Domnului).
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 17,14 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 25,63 km
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard. Se presupune ca forma de piramida a mormantului are legatura cu masoneria.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 30,54 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Mina evreilor Agarbiciu la 44,96 km
Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Capsuni de Barbosi Ciretea la 29,07 km
La plantatia Capsuni de Barbosi din satul Ciretea numarul 25, puteti sa va culegeti fructele preferate, in cosulete pregatite pentru a fi umplute. Pentru program si pret incercati numerele de telefoane 0748-410545 sau 0758-873440.
Cheile Plaiului la 28,17 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare. Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 27,55 km
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Crucea de piatra de sub Varful Plesii Crucea de piatra de sub Varful Plesii Valea Uzei la 35,55 km
Cruce de piatra veche, intre satele Valea Uzei si Rameti, intr-o curba a drumului Transapuseni. Pornind pe poteca vizavi de cruce, spre sud, ajungem pe o creasta ierboasa, presarata cu blocuri de stanca, cu o buna priveliste spre Cheile Manastirii.
[ Sus ↑ ]
Salina Turda
Salina Turda la 1,23 km
Salina Turda
Salina Turda la 1,23 km
Lavanda Corunca la 64,26 km. Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale.
Capela catolica Capela catolica Nazna la 55,66 km. Capela catolica din Nazna Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 59,17 km. Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 67,46 km. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 56,89 km. Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 65,55 km. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Biserica unitariana Biserica unitariana Piata David Ferencz Targu Mures la 58,87 km. Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 66,39 km. La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.