Localitatea Valcele (judetul Cluj) Resedinta: Feleacu. Denumire maghiara: Bányabükk.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valcele, judetul Cluj

Dealul Cetatii Dealul Cetatii Mera la 21,47 km
Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 24,23 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu Padurea Faget la 6,68 km
Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 9,91 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata la 43,56 km
Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 48,5 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Biserica de lemn din Zimbor la 45,72 km
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Biserica reformata Turda-Veche la 16,26 km
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Lacul Somesul Cald la 25,61 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 11,53 km
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
La Pietri La Pietri Cetea la 49,14 km
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Belvedere Dealul Paza Aiud la 41,83 km
Punctul de belvedere numit Dealul de Paza (Orhegy) se afla intre parcul municipal al orasului (Dealul Capelei) si cimitirul reformat.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 43,48 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta.
Fagul imparatului Muncelu la 46,03 km
Fagul imparatului, Muncelu
Salina Turda la 14,77 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Biserica catolica din Turda la 15,96 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Mina de campie Muntii Trascau la 24,7 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Padurea Sloboda Padurea Sloboda Magina la 40,99 km
Padurea Sloboda se afla la sud-vest de localitatea Magina, care apartine de municipiul Aiud.
Cheile Manastirii Cheile Manastirii Valea Manastirii la 43,87 km
Langa Manastirea Ramet, spre vest, se intinde o creasta stancoasa care porneste de la Varful Plesii (Plesa Rametiului) si continua dincolo de Valea Rametiului.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 16,3 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 37,61 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului.
Izvorul Plesa Remetiului Izvorul Plesa Remetiului Cotorasti la 41,19 km
Izvorul se afla pe drumul Transapuseana, sub si la est de Varful Plesii (Plesa Remetiului), pe teritoriul satului Cotorasti.
Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la 9,71 km
Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 14,85 km
Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Plantatia de Paulownia Bujor-Hodaie la 38,92 km
Paulownia, sau arborele printesei, este un gen de 6-17 specii de plante numit in onoarea reginei Anna Pavlovna Romanova a Olandei (1795–1865).
Muzeul etnografic Muzeul etnografic Bradesti la 41,83 km
Satul Bradesti (Bredest) apartine de comuna Ramet, se afla la vest - nord-vest de resedinta comunei.
Biserica reformata Biserica reformata Bogata la 43,7 km
Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia.
La Plese Dancu la 40,85 km
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Baile Someseni Baile Someseni la 10,38 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Olteni Olteni Ramet la 39,05 km
Satul Olteni apartine de comuna Ramet, se afla la nord de resedinta.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 43,83 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 27,94 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Doua piramide Doua piramide Vladesti la 41,3 km
Iesind din Padurea Sloboda, conducand pe drumul Transapuseana spre vest, la un moment dat calatorul atent poate observa doua piramide.
Fabrica de pensule la 11,4 km
Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent.
[ Sus ↑ ]
Concretiunile sferoidale de la Feleac
Concretiunile sferoidale de la Feleac la 6,11 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si ouale de Feleac. Un geolog roman le-a dat denumirea de trovanti.
Traseu vizitare Via ferrata Cheile Tureni - Muntii Trascau
Traseu vizitare Via ferrata Cheile Tureni - Muntii Trascau la 9,48 km
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 65,15 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Valea Barnii la 52,24 km. Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie la 66,48 km. Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 67,07 km. Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Izvor La Caliman Izvor La Caliman Magura la 63,04 km. Izvorul La Caliman se afla in comuna Bucium, la nord-vest de satul Magura.
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor la 62,84 km. Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Gradina Zmeilor - Am gasit foarte usor cutia. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Podul minciunilor Blaj la 60,34 km. Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj.
Detunata Goala la 57,25 km. Detunata Goala este o rezervatie naturala, geologica, cu o suprafata protejata totala de 24 hectare. Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri, nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 58,69 km. Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 59,29 km. Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.