Localitatea Ciocarlia (judetul Constanta) Resedinta: Ciocarlia.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ciocarlia, judetul Constanta

Cazemata cu rampa Cazemata cu rampa Tuzla la 31,88 km
Cazemata cu rampa de lemn se afla in partea nordica a plajei de langa Tuzla. Plaja frumoasa sau loc oribil - Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Plaja Tuzla este una presarata cu cazemate, un loc fiind chiar denumit Bunker Beach (Plaja cu buncare).
Cetatea Hisarlac Cetatea la 34,85 km
Ansamblul de monumente istorice, format din asezare si cetatea Hisarlac, se afla pe teritoriul satului Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asırlık), comuna Dobromir.
Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Targusor la 43,34 km
Manastirea cu hramul Sfintilor Dionisie Exiguul si Efrem cel Nou se afla intre localitatile Targusor si Gura Dobrogei, pe malul drept al paraului Visterna. A fost infiintata in anul 2010 avand ca hram si ocrotitor pe Sfantul Cuvios Dionisie Exiguul, apoi in 2013 i sa adaugat Sfantul Cuvios Efrem cel Nou.
Cismelele din Sipote la 26,98 km
Sipotele (Sipote, in trecut Ghiolpunar, in turca Gölpinar) este un sat din comuna Deleni. Cismeaua Sipote se afla la marginea satului, la iesirea spre sud-est catre Tufani, langa drumul judetean DJ391A.
Geamia Abdul Medgid Medgidia la 15,71 km
Geamia Abdul Medgid se afla in Medgidia, pe strada Decebal numarul 20, la intersectia cu strada Avram Iancu. Geamia monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02904, a fost construita intre anii 1857-1865.
Cismele din Baneasa la 48,08 km
In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Satul parasit Ispanaru Adamclisi la 28,63 km
Fosta localitate Ispanaru, azi sit arheologic, se afla la aproximativ 5 km nord-nordvest de Adamclisi, de care apartine administrativ. Aici se afla un apeduct roman de tip canalis structilis, si un apeduct turcesc format din tubuli.
Cismelele fostului sat Nargilar la 28,08 km
Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile. Exista doua cismele foarte aproape una de alta, una pe un deal, iar cealalta la baza dealului.
Cismea Valea Tapului la 47,37 km
Cismeaua de piatra de la Valea Tapului este inscris in lista monumentelor istorice, avand codul CT-II-m-B-02918. Fostul sat Valea Tapului (in turca Teke-Deresi) a fost desfiintat prin decret prezidential in anul 1977.
Pestera cu Sarcofage Dumbraveni la 31,51 km
Pestera cu Sarcofage (Pestera din Canaraua de la Dumbraveni, Pestera numarul 1 din Canaraua 7) se afla in bazinul lacului Oltina si valea Canaraua Fetei. In cavitate se afla inscriptia Bisericile Rupestre, iar pe harta locul apare ca si Biserica rupestra Dumbraveni.
Farul genovez Farul genovez Mangalia la 41,21 km
Vechiul far sau farul genovez din Mangalia a fost construit intre 1858-60, reabilitat in 1998, si reconditionat in 2018. Nu este monument istoric, dar poate fi considerat un simbol al orasului Mangalia.
Termele romane Constanta la 30,44 km
Termele romane se afla pe Bulevardul Termele Romane, la 150 m sud-est de Edificiul cu mozaic. Dateaza din secolele III-IV epoca romana - fostul complex termal este monument istoric categoria A, avand codul CT-I-m-A-02553 12.
Minaretul retezat Mamaia la 30,58 km
Casa Reginei Maria din Mamaia, proiectata de catre arhitectul Mario Stoppa, a fost construita in anii 1927-1928. Dupa 1948 casa a fost nationalizata, iar minaretul retezat in timpul regimului comunist.
Movila Segarcea Movila Segarcea Pantelimon la 47,54 km
Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B. Movila nu apare in Repertoriul Arheologic National.
Valul de piatra de la Cernavoda la 30,12 km
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre. Ansamblul valului de piatra are o lungime totala de aproximativ 59 km.
Cismeaua Tas Uluc Padureni la 36,21 km
Cismeaua Tas Uluc se afla la nord-vest de satul Padureni (denumire veche Nastradin), pe drumul comunal DC36, intre Padureni si Raristea (mai demult Bazirgian).
Plaja Cherhana La Plage Plaja Cherhana La Plage Corbu la 44,15 km
O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita. Facilitati din apropiere: Restaurantul Luna de Corbu, Cazare Rezident, Cherhana La Plage.
Cismeaua mare Dobromir-Deal la 41,57 km
Dobromiru din Deal este un sat din comuna Dobromir (Dobromiru din Vale). Cismeaua mare din Dobromiru-Deal se afla langa drumul comunal DC34.
Geamia turceasca Cotu Vaii la 31,62 km
Cotu Vaii (in trecut Chiragi, Ciragi, in limba turca si tatara Kiraci) este un sat din comuna Albesti. Geamia din localitate se afla langa drumul judetean DJ391, in partea de est a satului, aproape de intersectia cu strada Ion Roata.
Cetatea Ulmetum Cetatea Ulmetum la 49,5 km
Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Cismeluta Deleni la 20,99 km
Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea. Pe hartile vechi izvorul apare in punctul numit La Cismeluta, Valea Cismelei.
Manastirea si Pestera Sfantului Andrei Crangu la 37,03 km
Crangu (in trecut Kara-Amet, Karamat, Caramat) este un sat din comuna Ion Corvin. Pestera Sfantului Apostol Andrei se afla la aproximativ 2 km spre est de Cismeaua Mihai Eminescu, intre localitatile Ion Corvin si Crangu.
Cismelele din Furnica la 28,04 km
Furnica (in trecut Schender, in limba turca Iskender) este un sat din comuna Dumbraveni. Localitatea are cel putin doua cismele.
Pestera Limanu la 37,87 km
Pestera Limanu se afla in apropierea si la nord-vest de localitatea omonima, aproape de malul lacului Balta Limanu. O mica povestioara - Azi am fost la geocache-ul de la Limanu cu o adrenalina enorma in mine. De trei ori - Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. Pestera monument al naturii are o lungime de 3,64 km, iar aria zonei protejate este de 1 hectar.
Cazemata Cazemata 2 Mai la 42,68 km
Cazemata din 2 Mai se afla in partea de sud a statiunii, intr-un fel delimiteaza plaja libera, mai ingusta, de la sud, de catre plaja textilistilor din nord. Este o cazemata inclinata, pictata cu graffiti, care se afla chiar la mal, partial in apa.
Sinagoga askenaza Constanta la 30,33 km
Marea majoritate a evreilor de origine europeana se impart in doua rituri de cult, evreii sefarzi si evreii askenazi. In perioada interbelica, in Constanta, au existat doua mari sinagogi - a ramas una singura, sinagoga askenaza.
Parcul Cismea Parcul Cismea Corbu la 45,82 km
Satul Corbu a fost infiintat in 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (in trecut Gargalicul-Mic, in limba turca Asagi Kargalik) si Corbu de Sus. Localitatea este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Gara Basarabi Murfatlar Gara Basarabi Murfatlar la 12,67 km
Prima gara din localitate a fost construita in anul 1860, la o distanta de 500 m fata de gara actuala. Gara Basarabi din Murfatlar, monument istoric (CT-II-m-B-02865.
Cetatea Axiopolis la 30,36 km
Axiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda. La sud de cetatea Axiopolis incepe valul antic de piatra, care se termina la Tomis.
Pestera La Adam Pestera La Adam la 42,52 km
Este una dintre cele doua (cealalta fiind a Liliecilor), cele mai celebre cavitati din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei. Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant. Pestera La Adam se afla la baza unei faleze formata pe malul drept al paraului Visterna - afluent al Casimcei.
Cismeaua Baspunar Arsa la 35,54 km
Arsa, in trecut Capucci, este un sat din comuna Albesti. Cismeaua fostului sat-catun Baspunar se afla pe malul nordic al lacului Mangalia (balta Limanu), la sud de drumul judetean DJ391.
Cismelele din Ion Corvin la 38,51 km
Localitatea Ion Corvin are mai multe cismele pe teritoriul sau si in vecinatate. Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cismelele din Abrud la 24,64 km
Abrud (denumire veche Mulciova) este un sat din comuna Adamclisi. Localitatea are cel putin trei cismele: Cismeaua Sfintita, Cismeaua Mica, si Cismeaua Mare.
Insula Ovidiu Lacul Siutghiol la 28,35 km
Insula Ovidiu se afla in partea de vest a lacului (limanului) Siutghiol. Pe insula, unde se afla un restaurant rustic marinaresc cu preparate din peste, se ajunge cu barca, cu pornire de pe Faleza Ovidiu, sau din debarcaderul Ovidiu din Mamaia.
Love Lock Love Lock Vama Veche la 46,16 km
Love Lock din Vama Veche se afla pe strada Falezei, la numarul 11, in marginea sudica a statiunii, la capatul aleei pietonale.
Geamia veche Albesti la 36 km
Geamia veche de la Albesti se afla in partea de est-sudest a localitatii, pe strada Ion Mecu, aproape de intersectia cu strada Horea. La aproximativ 150 m sud-vest de lacasul de cult se afla unul dintre cimitirele vechi turcesti ale satului.
Cetatea Capidava la 46,05 km
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman. In timpul imperiului roman a avut un rol important in linia de aparare a Dunarii.
Monumentul Eroilor Targusor la 40,92 km
Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial se afla in curtea bisericii din Targusor. Este monument istoric, avand codul CT-IV-m-B-02961.
Ruinele asezarii urbane Ester Ruinele asezarii urbane Ester la 43,33 km
Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester. Pe acest deal, mai spre nord-nordvest, sunt si numeroase colonii de banuti dobrogeni.
Dealul Allah Bair la 44,09 km
Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta. Dealul se afla intre satele Crucea, Baltagesti, si Galbiori.
Cismeaua din Lespezi la 37,96 km
Pe teritoriul satului Lespezi (in trecut Techechioi, in turca Tekkeköy) din comuna Dobromir, sunt mai multe cismele, cel putin patru.
Plaja Pescarus Plaja Pescarus 23 August la 34,41 km
Plaja Pescarus din 23 August este o plaja lunga si relativ ingusta, marginita de Marea Neagra, respectiv de o faleza abrupta.
Cismeaua din Mireasa Cismeaua din Mireasa la 43,87 km
Cismeaua otomana de la Mireasa, sau Cismeaua lui Mirza Bei, este o fantana foarte bine conservata. Prezinta o inscriptie scrisa in turco-osmana, cu versete din Coran.
Cismeaua Poenita la 24,08 km
Poenita (in trecut Borungea, Borongea, in limba turca Borunca) este un fost sat, desfiintat in 1977, de pe teritoriul comunei Deleni. Cismeaua fostului sat Borungea a fost reamenajata, candva in trecutul apropiat.
Cavoul hipogeu pictat Constanta la 30,22 km
Cavoul familial, mormantul de tip hipogeu, a fost descoperit in 1988, parte dintr-o zona de necropola, din care au fost cercetate circa 200 de morminte. A fost construit in prima jumatate a secolului IV, epoca romana, si folosit pana la inceputul secolului V.
Grota din faleza Grota din faleza 23 August la 34,51 km
Grota din faleza 23 August se afla la sud de faimoasele trepte de lemn Faleza 23, la aproximativ 340 m. Ambele geoobiective pot fi accesate de pe malul marii, coborand mai intai pe una dintre potecile abrupte de acces la plaja neamenajata.
Cismeaua din Dobromir-Vale la 41,43 km
Cismeaua din Dobromir-Vale se afla in apropierea si la nord-vest de geamia turceasca, la o distanta de aproximativ 100 m, la nord de strada Baneasa.
[ Sus ↑ ]
Plaja Corbu
Plaja Corbu la 44,9 km
Padurea de piatra - Slanchevo
Padurea de piatra - Slanchevo la 108,15 km
Piatra cu cruce bizantina Izvoarele la 60 km. Pe lista monumentelor istorice din judetul Constanta, apare listata o cruce de piatra, avand codul CT-IV-m-B-02959.
Cismele Canlia la 60,91 km. Pe teritoriul satului Canlia (in turca Kanli), din comuna Lipnita, gasim mai multe cismele, cel putin patru.
Geamia din Gradina Geamia din Gradina la 51,3 km. Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cimitirul musulman Cuiugiuc la 61,09 km. Vechiul cimitir musulman din Cuiugiuc (in turca Kuyucuk), neingrijit si lasat in paragina, se afla la sud de localitate.
Biserica de lemn Izvoarele la 60,05 km. Biserica de lemn Sfantul Dumitru a fost construita folosind tehnica paiantei, structura din lemn si pereti din pamant batut si chirpici.
Cismeaua Esechioi la 69,87 km. Esechioi (in limba turca Eseköy) este un sat din comuna Ostrov, care se afla langa granita cu Bulgaria.
Cismeaua Scorcia Galita la 61,13 km. Galita este un sat din comuna Ostrov.
Cismeaua lui Mos Costa Lipnita la 55,25 km. Cismeaua lui Mos Costa se afla la marginea din nord-vest a localitatii Lipnita.
Cismeaua Cismeaua Mihai Viteazu la 67,38 km. Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Pod feroviar din piatra Pod feroviar din piatra Mihai Viteazu la 66,62 km. Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova la 69,76 km. Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Lacul Bugeac la 68,46 km. Lacul Bugeac (Garlita) se afla intre satele Bugeac, Garlita, si Galita, localitati care apartin de comuna Ostrov.
Izvorul Tamaduirii Manastirea Dervent la 64,2 km. Izvorul Tamaduirii se afla la nord-est de Manastirea Dervent, la o distanta de aproximativ 500 m.
Pestera din Canaraua Cetatii Pestera din Canaraua Cetatii Harsova la 69,44 km. La vest de Zidul Genovez, intre cele doua turnuri vecine, se afla intrarea aval in Pestera din Canaraua Cetatii.
Cismele din Izvoarele la 59,96 km. Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita.
Manastirea Colilia Manastirea Colilia la 56,82 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Cismeaua din Cogealac Cismeaua din Cogealac la 54,39 km. Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosul si Baba Harsova la 67,66 km. Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.
Canaraua La Porumbei Canaraua La Porumbei Harsova la 65,7 km. Canaraua La Porumbei se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Celea Mare, la sud-est de orasul Harsova, si in amonte de stanca Mosu si Baba.
Histria Histria la 62,42 km. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea ante Chr.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.