Localitatea Corbu (judetul Constanta) Resedinta: Corbu.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Corbu, judetul Constanta

- Pestera La Adam la 16,79 km. Este una dintre cele doua (cealalta fiind Gura Dobrogei sau a Liliecilor), cele mai celebre din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei.
- Gura Dobrogei la 17,2 km. Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor.
- Histria la 19,27 km. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea a.
- Lacul Histria la 19,52 km. Lacul Istria
- Pestera Casian la 19,84 km. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei, parte a complexului geologic Cheile Dobrogei-Gura Dobrogei.
- Cheile Dobrogei la 22,46 km. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii produse, in special, de apa, intr-un mare afloriment de calcare coraligene jurasice, cu vechimea de cca 180 milioane de ani, al Podisului Casimcei.
- Cetatea Ulmetum la 30,98 km. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea.
- Manastirea Colilia la 31 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
- Coltanii Mari la 40,07 km. Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi, cele mai vechi din Dobrogea expuse la suprafata.
- Gura Portitei la 42,63 km. Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
- Cetatea Argamum la 46,26 km. Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
- Cetatea Ibida Slava Rusa la 51,72 km. Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava, fiind singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
- Cetatea Enisala la 56,28 km. Ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Heraclee sau Heraclia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag.
- Fortificatia Babadag la 58,13 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
- Lacul Tapraichioi la 60,68 km. Balta Toprachiolului
- Balta Zebil la 61,78 km. La Tauc, Balta Zebil
- Manastirea Cerbu la 62,37 km. Este o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006.
- Cetatea Carsium la 64,81 km. Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
- Dealul cu bujori Ciucurova la 67,45 km. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova.
- Varful Tuguiata Podisul Babadagului la 68,55 km. Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m.
- Dealul Asan Podisul Babadagului la 68,68 km. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
- Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului la 68,73 km. Tuguiata Batrana se afla piciorul vestic al celui mai inalt varf al Podisului Babadag, Tuguiata, de 402 m.
- Dealul Consul la 71,11 km. Este o aparitie insolitã in peisajul "muntos" al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
- Pestera de la Stanca Dealul Consul la 72,06 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
- Pestera de la Moara Dealul Consul la 72,19 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
- Vechiul cimitir turcesc Iaila la 72,31 km. Pasul Iaila - Yayla - Carapelit - 192 m - desparte Muntii Macinului de Podisul Babadagului.
- Crucea Inalta Orasul de Floci la 74,27 km. Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
- Orasul de Floci la 74,27 km. Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu.
- Cismeaua din Padurea Trestenic la 78,11 km. Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
- Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 80,19 km. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
- Biserica catolica din Malcoci la 84,82 km. Malcoci este o localitate din judetul Tulcea.
- Biserica din Telita Frecatei la 85,08 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
- Lacul Iacobdeal Turcoaia la 87,02 km. Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
- Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la 87,49 km. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
- Crucea celtica Niculitel la 89,54 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
- Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 89,87 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci.
- Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului la 90,25 km. Traseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk.
- Cheile Chediului Muntii Macinului la 90,84 km. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci).
- Varful Cozluc Muntii Macinului la 90,85 km. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa.
- Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 91,02 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur.
- Troesmis la 91,2 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
- Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului la 91,28 km. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.
- Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului la 91,5 km. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu.
- Cetatea Noviodunum Isaccea la 98,5 km. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
- Tabia Veche la 99,42 km. Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
- Macin la 101,52 km. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani.
[ Sus ↑ ]
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 102,85 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 103,14 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Balta Albina la 104,76 km. Lacul Albina
- Biserica dracilor Ivanesti la 110,7 km. Biserica Cuvioasa Paraschiva, sau biserica bantuita din Baragan - Ivanesti, Ciulnita.
- Ceasul public Braila la 111,81 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Castelul de apa Braila la 112,06 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 117,07 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 117,29 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare geticã preromanã, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelã romanã târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) ºi cetatea medio-bizantinã (datând din secolele X-XII).
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 118,85 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 118,95 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 123,16 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 125,67 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Lacul Balta Alba Balta Alba la 144,19 km. Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
- Cruci de piatra Sapunari la 145,23 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
- Cimitirul afurisit Lehliu la 146,58 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 156,26 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Balta Puiesti la 163,46 km. Lacul Puiesti - Balesti
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Caugagia - Obiective turistice Baia Localitati apropiate: Luminita la 3,73 km, Piatra la 8,2 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.