Localitatea Ghindaresti (judetul Constanta) Resedinta: Ghindaresti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ghindaresti, judetul Constanta

Canaraua La Porumbei Canaraua La Porumbei Harsova la 3,62 km
Canaraua La Porumbei se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Celea Mare, la sud-est de orasul Harsova, si in amonte de stanca Mosu si Baba.
Valul de piatra de la Cernavoda la 37,07 km
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre.
Ruinele asezarii urbane Ester Ruinele asezarii urbane Ester la 39,91 km
Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester.
Canionul de argila Galbiori la 21,84 km
Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair.
Sfinxul cu ochii acoperiti Sfinxul cu ochii acoperiti Casian la 36,95 km
La vest-nordvest de Pestera Sfantului Ioan Casian, la aproximativ 150 m distanta, exista un grup interesant de stanci.
Piatra cu Capac Piatra cu Capac Harsova la 10,11 km
Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova.
Manastirea Colilia Manastirea Colilia la 30,47 km
Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Geamia Memet Efendi Cernavoda la 32,95 km
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii.
Locuinta rupestra Dealul Baroi Locuinta rupestra Dealul Baroi Harsova la 10,97 km
La nord-vest de Harsova, intre Dunare si drumul national DN2A, pe dealul Baroi, se afla un sit arheologic rupestru. Incercare de localizare nereusita - Avand la dispozitie coordonatele precizate in Repertoriul Arheologic National, am incercat localizarea sitului arheologic rupestru.
Geamia din Gradina Geamia din Gradina la 32,88 km
Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Pestera La izvor Pestera La izvor Cheile Dobrogei la 34,69 km
Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
Dealul Allah Bair la 21,27 km
Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta.
Mosul Casienilor Mosul Casienilor Casian la 37,74 km
Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Bazin apa Bazin apa Targusor la 37,26 km
La est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.
Cetatea Ulmetum Cetatea Ulmetum la 26,21 km
Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosul si Baba Harsova la 5,72 km
Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.
Crucea de la Harsova Crucea de la Harsova Dealul Belciug la 8,68 km
Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913.
Ganditorul de la Hamangia Cernavoda la 32,61 km
In fata cladirii primariei din Cernavoda sunt expuse replici de dimensiuni mari ale celor doua statuete celebre, Ganditorul de la Hamangia.
Izvor Izvor Cheile Dobrogei la 34,63 km
Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
Amfiteatrul de la Pietrele Scrise Amfiteatrul de la Pietrele Scrise Casian la 37,34 km
In vecinatatea Pesterii Sfantul Ioan Casian se afla doua inscriptii scrise in stanca, la o distanta de aproximativ o suta de m una de alta.
Cetatea Carsium Cetatea Carsium Harsova la 8,2 km
Situl arheologic se afla pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova.
Baile termale Puturoasa Baile termale Puturoasa Harsova la 12,77 km
La aproximativ 2,5 km distanta spre nord-vest de orasul Harsova, pe malul Dunarii, se afla un zacamant de ape mezotermale sulfuroase.
Cismeaua din Cogealac Cismeaua din Cogealac la 42,36 km
Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Varful Tuguiata Batrana Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului la 47,05 km
Tuguiata Batrana se afla piciorul vestic al celui mai inalt varf al Podisului Babadag, Tuguiata, de 402 m. Batran, dar mai prezentabil - Dupa ce am pus o cutiuta noua in ascunzisul de pe varful Tuguiata, mi-am continuat drumul spre Tuguiata Batrana. Scop atins - Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului.
Coltanii Mari Coltanii Mari la 27,94 km
Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi.
Belvedere Cheile Dobrogei Belvedere Cheile Dobrogei la 34,49 km
Urcand pe stancile din partea de sud a Cheilor Dobrogei putem avea parte de o priveliste spectaculoasa. Belvedere fara geocutie - Am urcat pe platoul cheilor la belvedere. Ascunzis neprietenos - Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor.
Canaraua Tiganeasca Canaraua Tiganeasca Harsova la 8,64 km
Geoobiectivul este centrat pe blocul de stanca, a carui parte inferioara se aseamana cu un urias craniu.
Biserica romano-catolica Mihail Kogalniceanu la 44,99 km
Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova se afla in localitatea Mihail Kogalniceanu, pe strada Tudor Vladimirescu numarul 124.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova la 8,49 km
Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Rezervatia Gura Dobrogei Rezervatia Gura Dobrogei la 40,08 km
Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor. Pestera cu doua intrari - Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara. Remediere confuzie creata - Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Care pestera? - Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
Varful Tuguiata Varful Tuguiata Podisul Babadagului la 47,12 km
Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m. Geocutia de pe Tuguiata este deteriorata - Am gasit geocutia foarte usor, dar am constatat ca aceasta este deteriorata. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea.
Pestera La Adam Pestera La Adam la 39,66 km
Este una dintre cele doua (cealalta fiind a Liliecilor), cele mai celebre cavitati din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei. Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant.
Pestera din Canaraua Cetatii Pestera din Canaraua Cetatii Harsova la 8,12 km
La vest de Zidul Genovez, intre cele doua turnuri vecine, se afla intrarea aval in Pestera din Canaraua Cetatii.
Orasul de Floci Orasul de Floci la 17,49 km
Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. :) - N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona. Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv.
Camera patrata Canaraua Rosie Camera patrata Canaraua Rosie Harsova la 9,96 km
Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale.
Pestera Babei Pestera Babei Cheile Dobrogei la 34,5 km
Pestera Babei se afla intr-un bloc de stanca, in capatul sud-vestic al Cheilor Dobrogei, la iesirea spre Constanta, pe partea stanga.
Valul mare de pamant de la Cochirleni la 39,71 km
Valul mare de pamant de la Cochirleni are o lungime de aproximativ 7 km.
Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian la 37,63 km
La est de Manastirea Sfantul Ioan Casian, in Poiana Crucii, se afla un izvor cu o apa rece si limpede, Izvorul vietii. Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa.
Fosta scoala Harsova la 8,63 km
Ansamblul constituit din fosta scoala si fosta locuinta a directorului scolii se afla in Harsova, pe strada 9 Mai numarul 2.
Zidul Genovez Canaraua turceasca Zidul Genovez Canaraua turceasca Harsova la 8,08 km
O plimbare pe platoul promontoriului calcaros numit Canaraua Turceasca, merita a fi facuta, si pentru panoramele pitoresti, avand ca punct de interes orasul Harsova. Sit sub constructie - Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei.
Valea Mahomencea Casimcea la 25,1 km
Rezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare.
Tavanul Tavanul Cheile Dobrogei la 34,69 km
Daca cauti un loc sa te adapostesti de ploaie sau arsita soarelui, sub tavan este locul potrivit pentru tine.
Movila Segarcea Movila Segarcea Pantelimon la 24,54 km
Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B.
Monumentul Eroilor Targusor la 36,16 km
Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial se afla in curtea bisericii din Targusor.
[ Sus ↑ ]
Plaja Corbu
Plaja Corbu la 61,08 km
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului - Muntii Macin la 70,09 km
Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Padurea Fantanita Padurea Fantanita Murfatlar la 60,1 km. Rezervatia Padurea Fantanita se afla la sud-vest de orasul Murfatlar, acces din Calea Dobrogei, drumul national DN3.
Fortificatia Babadag la 63,86 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
Pestera Casa Hotilor Aliman la 52,23 km. Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Geamia cu doua minarete Geamia cu doua minarete Murfatlar la 59,66 km. Geamia din Murfatlar a fost construita in anul 1981, data care apare si pe zidul geamiei.
Cismele din Izvoarele la 65,08 km. Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita.
Cetatea Adamclisi la 60,79 km. Cetatea Adamclisi, sau cetatea Tropaeum Traiani, se afla la nord-vest de Adamclisi, si la 1,4 km distanta in linie dreapta, sud-vest de monumentul omonim.
Izvorul Tamaduirii Izvorul Tamaduirii Alba la 61,79 km. Izvorul Tamaduirii se afla la 2 km de satul Alba, pe drumul catre Valea Teilor.
Fosta statiune Baile Nuntasi Fosta statiune Baile Nuntasi la 53,27 km. Namolul terapeutic sapropelic din lacul Nuntasi era cunoscut pentru calitatile terapeutice asemanatoare cu cele din lacul Techirghiol.
Cismeaua Brebeni la 63,38 km. Brebeni (in trecut Ciucurchioi, in limba turca Cukurköy) este un sat din comuna Ion Corvin, cu doar 22 de locuitori in 2002.
Troesmis Troesmis la 57,83 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
Spinarea dinozaurului Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 61,78 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur. Indicatii prea vagi - Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul.
Pestera de la Moara Pestera de la Moara Dealul Consul la 57,71 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
Macin Macin la 68,76 km. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani. Un flavor de Macin - Ascunzisul este excentric localizat fata de traseul marcat al culmii Pricopanului ce trece prin apropiere. Macin - Dupa o dupa-amiaza petrecuta la Iacobdeal a urmat o tura in Muntii Macin, mai exact Creasta Pricopanului. Scurtatura sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului.
Mormantul lui Gazi Ali Pasa Mormantul lui Gazi Ali Pasa Babadag la 61,47 km. Mormantul lui Gazi Ali Pasa se afla in curtea geamiei din Babadag.
Buncarul de la Vadu la 55,94 km. Buncarul de la Vadu se afla in extremitatea sudica si pe malul vestic al lacului Nuntasi.
Lacul de creta Lacul de creta Murfatlar la 60,14 km. Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar.
Cismeaua Otomana Constanta la 66,22 km. Cismeaua Otomana din Constanta se afla la coltul bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, in incinta RAJA Complex Cismea, Sursa de Apa Cismea 1C.
Lacul Iacobdeal Lacul Iacobdeal Turcoaia la 54,52 km. Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
Gara Basarabi Murfatlar Gara Basarabi Murfatlar la 59,94 km. Prima gara din localitate a fost construita in anul 1860, la o distanta de 500 m fata de gara actuala.
Izvorul Cozluk Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 62,23 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci. Bujori in zona Cozluk - Nu mi-am propus parcurgerea intregului traseu turistic Cozluk, pe marcajul punct rosu. Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.