Localitatea Hagieni (judetul Constanta) Resedinta: Limanu.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hagieni, judetul Constanta

- Gura Dobrogei la 75,64 km. Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor.
- Pestera La Adam la 75,96 km. Este una dintre cele doua (cealalta fiind Gura Dobrogei sau a Liliecilor), cele mai celebre din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei.
- Pestera Casian la 78,72 km. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei, parte a complexului geologic Cheile Dobrogei-Gura Dobrogei.
- Cheile Dobrogei la 79,96 km. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii produse, in special, de apa, intr-un mare afloriment de calcare coraligene jurasice, cu vechimea de cca 180 milioane de ani, al Podisului Casimcei.
- Cetatea Ulmetum la 85,74 km. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea.
- Histria la 87,97 km. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea a.
- Lacul Histria la 88,57 km. Lacul Istria
- Manastirea Colilia la 91,74 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
- Coltanii Mari la 100,99 km. Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi, cele mai vechi din Dobrogea expuse la suprafata.
- Cetatea Carsium la 108,22 km. Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
- Gura Portitei la 108,93 km. Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
- Orasul de Floci la 113,71 km. Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu.
- Crucea Inalta Orasul de Floci la 113,71 km. Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
- Cetatea Argamum la 114,38 km. Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
- Cetatea Ibida Slava Rusa la 119,36 km. Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava, fiind singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
- Cetatea Enisala la 125,46 km. Ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Heraclee sau Heraclia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag.
- Fortificatia Babadag la 127,13 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
- Biserica dracilor Ivanesti la 127,16 km. Biserica Cuvioasa Paraschiva, sau biserica bantuita din Baragan - Ivanesti, Ciulnita.
- Manastirea Cerbu la 127,56 km. Este o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006.
- Lacul Tapraichioi la 129,51 km. Balta Toprachiolului
- Balta Zebil la 130,73 km. La Tauc, Balta Zebil
- Dealul Asan Podisul Babadagului la 132,57 km. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
- Varful Tuguiata Podisul Babadagului la 132,8 km. Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m.
- Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului la 132,91 km. Tuguiata Batrana se afla piciorul vestic al celui mai inalt varf al Podisului Babadag, Tuguiata, de 402 m.
- Dealul cu bujori Ciucurova la 133,35 km. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova.
- Vechiul cimitir turcesc Iaila la 136,76 km. Pasul Iaila - Yayla - Carapelit - 192 m - desparte Muntii Macinului de Podisul Babadagului.
- Dealul Consul la 137,78 km. Este o aparitie insolitã in peisajul "muntos" al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
- Pestera de la Stanca Dealul Consul la 138,39 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
- Pestera de la Moara Dealul Consul la 138,73 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
- Cismeaua din Padurea Trestenic la 145,45 km. Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
- Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 147,62 km. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
- Lacul Iacobdeal Turcoaia la 148,66 km. Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
- Biserica din Telita Frecatei la 152,52 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
- Troesmis la 152,7 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
- Cimitirul afurisit Lehliu la 153,05 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
- Cruci de piatra Sapunari la 153,09 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
- Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 153,6 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci.
- Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului la 153,82 km. Traseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk.
- Biserica catolica din Malcoci la 154,01 km. Malcoci este o localitate din judetul Tulcea.
- Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la 154,03 km. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
- Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 154,22 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur.
- Varful Cozluc Muntii Macinului la 154,34 km. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa.
- Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului la 154,44 km. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.
- Cheile Chediului Muntii Macinului la 154,46 km. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci).
- Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului la 154,69 km. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu.
- Crucea celtica Niculitel la 155,65 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
[ Sus ↑ ]
- Lacul Mitreni la 156,23 km. Lacul Potcoava Mitreni
- Balta Albina la 160,07 km. Lacul Albina
- Macin la 163,76 km. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 165,12 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Cetatea Noviodunum Isaccea la 165,2 km. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
- Tabia Veche la 165,34 km. Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 165,35 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Ceasul public Braila la 170,17 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Castelul de apa Braila la 170,53 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Lacurile Candeasca la 179 km. Complex Valea Iazurilor, Lacurile Candeasca
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 179,26 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 179,45 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare geticã preromanã, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelã romanã târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) ºi cetatea medio-bizantinã (datând din secolele X-XII).
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 180,63 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 180,84 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 184,03 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Niculitel - Obiective turistice Ciucurova Localitati apropiate: Limanu la 4,21 km, Albesti la 4,36 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.