Localitatea Poarta Alba (judetul Constanta) Resedinta: Poarta Alba.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poarta Alba, judetul Constanta

Padurea Fantanita Rezervatia Padurea Fantanita se afla la sud-vest de orasul Murfatlar, acces din Calea Dobrogei, drumul national DN3.
Geamia Constructia geamiei din Eforie Sud a inceput in anul 2003, geamia fiind inaugurata in anul 2017, In curtea geamiei se afla monumentul eroilor musulmani, tatari si turci, care si-au dat viata pentru Romania in cele doua razboaie mondiale.
Abrud (denumire veche Mulciova) este un sat din comuna Adamclisi.
Farul genovez Vechiul far sau farul genovez din Mangalia a fost construit intre 1858-60, reabilitat in 1998, si reconditionat in 2018.
Marea majoritate a evreilor de origine europeana se impart in doua rituri de cult, evreii sefarzi si evreii askenazi.
Mosul Casienilor Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Cismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei.
Localitatea Ion Corvin are mai multe cismele pe teritoriul sau si in vecinatate.
Furnica (in trecut Schender, in limba turca Iskender) este un sat din comuna Dumbraveni.
Atoli pe malul Vaii Vistorna Pe malul geografic stang al vaii Vistorna (Visterna pe unele harti), pe malul opus pesterii La Adam, gasim superbe colonii de atoli.
Negru Voda (in trecut Karaomer, apoi Caraomer) este un oras format din Negru Voda resedinta si satele Darabani, Graniceru si Valcelele.
La nord - nord-est de satul Lespezi, langa drumul judetean DJ391A, intre localitatile Valeni si Dobromir, se afla o interesanta constructie.
Pestera La Adam Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant.
Casa Reginei Maria din Mamaia, proiectata de catre arhitectul Mario Stoppa, a fost construita in anii 1927-1928.
Cetatea Ulmetum Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Plaja Pescarus Plaja Pescarus din 23 August este o plaja lunga si relativ ingusta, marginita de Marea Neagra, respectiv de o faleza abrupta.
Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial se afla in curtea bisericii din Targusor.
Palatul Regal din Mamaia, sau Castelul Reginei Maria, se afla la nord si in apropierea Cazinoului, intre Casa Reginei Maria si Vila printului Barbu Stirbey.
Ansamblul rupestru Complexul rupestru Murfatlar se afla la sud-vest de oras, la marginea nordica a carierei de creta si var abandonata, la sud de DN3.
Cotu Vaii (in trecut Chiragi, Ciragi, in limba turca si tatara Kiraci) este un sat din comuna Albesti.
Pestera La izvor Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
Amfiteatrul de la Pietrele Scrise In vecinatatea Pesterii Sfantul Ioan Casian se afla doua inscriptii scrise in stanca, la o distanta de aproximativ o suta de m una de alta.
Insula Ovidiu se afla in partea de vest a lacului (limanului) Siutghiol.
Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile.
Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair.
Cazemata suspendata In partea de nord a statiunii Olimp gasim doua cazemate, una ingropata si una suspendata pe faleza.
Satul Fantana Mare, in turca Baspinar, din comuna Independenta, este singurul sat din Dobrogea locuit in totalitate de turci.
Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova se afla in localitatea Mihail Kogalniceanu, pe strada Tudor Vladimirescu numarul 124.
Cismeaua din satul Izvoru Mare (in trecut Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu) se afla la intersectia strazilor Cismelei si Geamiei, in fata scolii primare.
Crangu (in trecut Kara-Amet, Karamat, Caramat) este un sat din comuna Ion Corvin.
Satul Tufani este un sat din comuna Independenta, in trecut s-a numit Karaaci, Cara Agi, Karacy.
Axiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda.
Sfinxul cu ochii acoperiti La vest-nordvest de Pestera Sfantului Ioan Casian, la aproximativ 150 m distanta, exista un grup interesant de stanci.
Cimitirul turcesc din Vartop se afla in partea de sud-est a localitatii, langa intersectia strazilor Calul Balan si Mihai Eminescu.
Pasarela regala se afla in centrul statiunii Mamaia.
Albesti (in limba turca Akbas) era formata in trecut de doua colonii turcesti, Sarighiol si Acbasi.
Geamia din Anadalchioi (satul mamelor), fosta comuna aflata in suburbia orasului Constanta, se afla in cartierul omonim, pe strada Farului numarul 22A.
Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Prezinta o colectie de obiecte de arta orientala, broderii si tesaturi, obiecte traditionale specifice etniei tatare.
Foarte usor de gasit - Dupa o vizita la pestera Limanu din apropiere, am incercat si aceasta cutie. O mica povestioara - Azi am fost la geocache-ul de la Limanu cu o adrenalina enorma in mine. De trei ori - Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok.
Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011.
Cismeaua din Cogealac Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Geamia este din piatra, este acoperita cu olane, si are un minaret scurt.
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre.
Vila printului Mihail Sutu se afla in Constanta, pe strada Krikor Zambaccian numarul 1, foarte aproape de malul marii, langa Portul Turistic.
Zorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi.
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii.
Dumbraveni (in trecut Hairanchioi, in limba turca Hayranköy) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
[ Sus ↑ ]
Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele.
Biserica a fost construita din lemn, nuiele si chirpici, in anul 1863, fiind una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Dobrogea.
Locuinta rupestra Dealul Baroi Incercare de localizare nereusita - Avand la dispozitie coordonatele precizate in Repertoriul Arheologic National, am incercat localizarea sitului arheologic rupestru.
Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Coslugea (in limba turca Kozluca) este un sat din comuna Lipnita, localitatea are cel putin trei cismele.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Cetatea Carsium Situl arheologic se afla pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova.
Canaraua Tiganeasca Geoobiectivul este centrat pe blocul de stanca, a carui parte inferioara se aseamana cu un urias craniu.
Carvan (in trecut Kervan) este un sa din comuna Lipnita, format prin comasarea satelor Carvanu Mare (Carvan de Sus, Yukari Kervan) si Carvanu Mic (Carvan de Jos, Asagi Kervan).
Piatra cu Capac Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova.
Faurei (in trecut Calaicea, in limba turca Kalaici) este un sat din comuna Baneasa.
Usa Atractie emblematica, care ar putea fi si un fel de simbol al statiunii.
Love Lock Love Lock din Vama Veche se afla pe strada Falezei, la numarul 11, in marginea sudica a statiunii, la capatul aleei pietonale.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.
Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita.
Crucea de la Harsova Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913.
Cismeaua lui Mos Costa se afla la marginea din nord-vest a localitatii Lipnita.
In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Biserica de lemn Sfantul Dumitru a fost construita folosind tehnica paiantei, structura din lemn si pereti din pamant batut si chirpici.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.