Localitatea Tortoman (judetul Constanta) Resedinta: Tortoman.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tortoman, judetul Constanta

Mormantul pictat de tip hipogeu Cernavoda la 15,82 km
Sub tumulul de la Cernavoda, care apare pe lista monumentelor istorice cu codul CT-I-m-A-02620 03, se afla un mormant pictat de tip hipogeu.
Geamia Cobadin la 31,31 km
Geamia din Cobadin se afla la intersectia strazilor Izvor si Albinelor.
Cismea Cetatea la 46,71 km
Cismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei.
Manastirea si Pestera Sfantului Andrei Crangu la 42,42 km
Crangu (in trecut Kara-Amet, Karamat, Caramat) este un sat din comuna Ion Corvin.
Pod feroviar din piatra Pod feroviar din piatra Mihai Viteazu la 48,08 km
Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
Rezervatia Gura Dobrogei Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor. Pestera cu doua intrari - Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara. Remediere confuzie creata - Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Care pestera? - Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
Gara Basarabi Murfatlar Gara Basarabi Murfatlar la 24,76 km
Prima gara din localitate a fost construita in anul 1860, la o distanta de 500 m fata de gara actuala.
Cismeaua din Zorile la 38,08 km
Zorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi.
Cismelele fostului sat Nargilar la 38,52 km
Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile.
Casa tatareasca Zulfie Totay Cobadin la 31,45 km
Prezinta o colectie de obiecte de arta orientala, broderii si tesaturi, obiecte traditionale specifice etniei tatare.
Cismeaua Furca Petrosani la 40,51 km
Cismeaua Furca se afla pe teritoriul fostului catun Furca, si se afla la confluenta vailor Borungea is Baspuner.
Cismeaua Poenita la 40,16 km
Poenita (in trecut Borungea, Borongea, in limba turca Borunca) este un fost sat, desfiintat in 1977, de pe teritoriul comunei Deleni.
Biserica ingropata Biserica ingropata Istria la 46,5 km
Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Lacul de creta Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar.
Cetatea Carsium Cetatea Carsium Harsova la 43,15 km
Situl arheologic se afla pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova.
Valea Mahomencea Casimcea la 44,92 km
Rezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare.
Vila printului Barbu Stirbey Mamaia la 34,11 km
Vila printului Barbu Stirbey, proiectata de arhitectul Mario Stoppa, a fost finalizata in 1930.
Palatul Regal Mamaia la 34,07 km
Palatul Regal din Mamaia, sau Castelul Reginei Maria, se afla la nord si in apropierea Cazinoului, intre Casa Reginei Maria si Vila printului Barbu Stirbey.
Satul Fantana Mare, in turca Baspinar, din comuna Independenta, este singurul sat din Dobrogea locuit in totalitate de turci.
Sinagoga askenaza Constanta la 39,47 km
Marea majoritate a evreilor de origine europeana se impart in doua rituri de cult, evreii sefarzi si evreii askenazi.
Geamia Geamia Eforie Sud la 49,41 km
Constructia geamiei din Eforie Sud a inceput in anul 2003, geamia fiind inaugurata in anul 2017, In curtea geamiei se afla monumentul eroilor musulmani, tatari si turci, care si-au dat viata pentru Romania in cele doua razboaie mondiale.
Fantana lui Mihai Eminescu Ion Corvin la 43,03 km
Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Movila Segarcea Movila Segarcea Pantelimon la 21,87 km
Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B.
Mosul Casienilor Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Insula Ovidiu Lacul Siutghiol la 30,44 km
Insula Ovidiu se afla in partea de vest a lacului (limanului) Siutghiol.
Cismeaua din Mireasa Cismeaua din Mireasa la 20,12 km
Cismeaua otomana de la Mireasa, sau Cismeaua lui Mirza Bei, este o fantana foarte bine conservata.
Cismelele din Sipote la 39,51 km
Sipotele (Sipote, in trecut Ghiolpunar, in turca Gölpinar) este un sat din comuna Deleni.
Manastirea Colilia Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Bazin apa Bazin apa Targusor la 21,62 km
La est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.
Pestera La izvor Pestera La izvor Cheile Dobrogei la 24,49 km
Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova la 43,41 km
Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Histria Histria la 49,18 km
Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea ante Chr.
Plaja Cherhana La Plage O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita.
Tavanul Daca cauti un loc sa te adapostesti de ploaie sau arsita soarelui, sub tavan este locul potrivit pentru tine.
Fosta scoala Harsova la 43,47 km
Ansamblul constituit din fosta scoala si fosta locuinta a directorului scolii se afla in Harsova, pe strada 9 Mai numarul 2.
Izvor Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
Dealul Allah Bair la 17,05 km
Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta.
Cetatea Capidava la 19,57 km
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman.
Camera patrata Canaraua Rosie Camera patrata Canaraua Rosie Harsova la 44,56 km
Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale.
Amfiteatrul de la Pietrele Scrise In vecinatatea Pesterii Sfantul Ioan Casian se afla doua inscriptii scrise in stanca, la o distanta de aproximativ o suta de m una de alta.
Cismeaua Tas Uluc Padureni la 43,88 km
Cismeaua Tas Uluc se afla la nord-vest de satul Padureni (denumire veche Nastradin), pe drumul comunal DC36, intre Padureni si Raristea (mai demult Bazirgian).
Pestera La Adam Este una dintre cele doua (cealalta fiind a Liliecilor), cele mai celebre cavitati din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei. Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant.
Cismelele din Valeni la 45,66 km
Valeni (in trecut Eniselia, Valea Rea, in limba turca Yenisenlia) este un sat din comuna Dobromir.
Cismelele din Abrud la 28,84 km
Abrud (denumire veche Mulciova) este un sat din comuna Adamclisi.
Geamia Memet Efendi Cernavoda la 15,12 km
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.
Cavoul hipogeu pictat Constanta la 38,83 km
Cavoul familial, mormantul de tip hipogeu, a fost descoperit in 1988, parte dintr-o zona de necropola, din care au fost cercetate circa 200 de morminte.
[ Sus ↑ ]
Plaja Corbu
Plaja Corbu la 38,89 km
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului - Muntii Macin la 101,44 km
Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Piatra cu cruce bizantina Izvoarele la 57,68 km. Pe lista monumentelor istorice din judetul Constanta, apare listata o cruce de piatra, avand codul CT-IV-m-B-02959.
Manastirea Cerbu Este o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006. Scorburi fara cutie, dar pline cu furnici - Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Manastire langa padurea Topolog - Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu.
Cetatea Ibida Cetatea Ibida Slava Rusa la 63,74 km. Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava.
Cazematele de pe Digul cu Pisici Cazematele de pe Digul cu Pisici Mangalia la 66,91 km. Pe Digul cu Pisici din Mangalia, in apropierea vechiului far, gasim doua cazemate.
Minaretul si geamia din Dobromir la 50,14 km. Dobromir este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume, singura comuna din Romania unde etnicii turci sunt majoritari.
Mormantul cu papirus Mormantul cu papirus Mangalia la 65,52 km. Mormantul cu papirus se afla in curtea Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia, dateaza din secolulul IV-I AC, perioada Latene.
Cismeaua de pe Valea cu Tei Izvoarele la 55,72 km. Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Cazemata cu rampa Cazemata cu rampa Tuzla la 51,51 km. Cazemata cu rampa de lemn se afla in partea nordica a plajei de langa Tuzla. Plaja frumoasa sau loc oribil - Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara.
Cismeaua Baspunar Arsa la 62,19 km. Arsa, in trecut Capucci, este un sat din comuna Albesti.
Geamia turceasca Faurei la 54,05 km. Faurei (in limba turca Kalaici) este un sat din comuna Baneasa.
Cetatea bizantina Pacuiul lui Soare la 64,43 km. Pacuiul lui Soare este o insula de forma alungita, orientata vest-est, lunga de aproximativ 7 km, aflata pe Dunare, la nord de Bratul Ostrovului.
Cazemata Cazemata Saturn la 64,55 km. Cazemata din Saturn se afla pe malul Marii Negre, in partea nordica a statiunii.
Geamia veche Albesti la 63,07 km. Geamia veche de la Albesti se afla in partea de est-sudest a localitatii, pe strada Ion Mecu, aproape de intersectia cu strada Horea.
Cismea Valea Tapului la 57,39 km. Cismeaua de piatra de la Valea Tapului este inscris in lista monumentelor istorice, avand codul CT-II-m-B-02918.
Cismeaua Acargea Valcelele la 62,33 km. Se pare ca in zona fostului sat Acargea sunt cel putin doua cismele.
Cismeaua Scorcia Galita la 62,13 km. Galita este un sat din comuna Ostrov.
Geamia Caraomer Negru Voda la 58,45 km. Negru Voda (in trecut Karaomer, apoi Caraomer) este un oras format din Negru Voda resedinta si satele Darabani, Graniceru si Valcelele.
Cimitirul turcesc Vartop la 60,11 km. Cimitirul turcesc din Vartop se afla in partea de sud-est a localitatii, langa intersectia strazilor Calul Balan si Mihai Eminescu.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.