Localitatea Tufani (judetul Constanta) Resedinta: Independenta.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tufani, judetul Constanta

- Gura Dobrogei la 64,03 km. Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor.
- Pestera La Adam la 64,67 km. Este una dintre cele doua (cealalta fiind Gura Dobrogei sau a Liliecilor), cele mai celebre din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei.
- Cheile Dobrogei la 65,59 km. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii produse, in special, de apa, intr-un mare afloriment de calcare coraligene jurasice, cu vechimea de cca 180 milioane de ani, al Podisului Casimcei.
- Pestera Casian la 65,87 km. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei, parte a complexului geologic Cheile Dobrogei-Gura Dobrogei.
- Cetatea Ulmetum la 67,13 km. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea.
- Manastirea Colilia la 75,59 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
- Cetatea Carsium la 76,6 km. Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
- Orasul de Floci la 79,16 km. Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu.
- Crucea Inalta Orasul de Floci la 79,16 km. Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
- Coltanii Mari la 82,74 km. Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi, cele mai vechi din Dobrogea expuse la suprafata.
- Biserica dracilor Ivanesti la 83,82 km. Biserica Cuvioasa Paraschiva, sau biserica bantuita din Baragan - Ivanesti, Ciulnita.
- Lacul Histria la 85,98 km. Lacul Istria
- Histria la 86,54 km. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea a.
- Cetatea Ibida Slava Rusa la 106,32 km. Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava, fiind singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
- Cimitirul afurisit Lehliu la 108,7 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
- Cruci de piatra Sapunari la 108,73 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
- Manastirea Cerbu la 109,8 km. Este o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006.
- Gura Portitei la 110,65 km. Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
- Dealul Asan Podisul Babadagului la 112,71 km. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
- Cetatea Argamum la 112,76 km. Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
- Varful Tuguiata Podisul Babadagului la 113,34 km. Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m.
- Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului la 113,37 km. Tuguiata Batrana se afla piciorul vestic al celui mai inalt varf al Podisului Babadag, Tuguiata, de 402 m.
- Lacul Mitreni la 113,96 km. Lacul Potcoava Mitreni
- Dealul cu bujori Ciucurova la 116,01 km. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova.
- Vechiul cimitir turcesc Iaila la 117,18 km. Pasul Iaila - Yayla - Carapelit - 192 m - desparte Muntii Macinului de Podisul Babadagului.
- Fortificatia Babadag la 117,52 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
- Cetatea Enisala la 118,73 km. Ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Heraclee sau Heraclia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag.
- Lacul Tapraichioi la 118,86 km. Balta Toprachiolului
- Balta Zebil la 120,56 km. La Tauc, Balta Zebil
- Dealul Consul la 121,28 km. Este o aparitie insolit√£ in peisajul "muntos" al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
- Pestera de la Stanca Dealul Consul la 121,3 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
- Pestera de la Moara Dealul Consul la 121,95 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
- Lacul Iacobdeal Turcoaia la 125 km. Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
- Troesmis la 128,6 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
- Cismeaua din Padurea Trestenic la 129,62 km. Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
- Balta Albina la 130,31 km. Lacul Albina
- Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 131,79 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur.
- Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 131,81 km. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
- Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 131,84 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci.
- Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului la 131,86 km. Traseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk.
- Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului la 131,98 km. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.
- Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului la 132,24 km. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu.
- Varful Cozluc Muntii Macinului la 132,26 km. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa.
- Cheile Chediului Muntii Macinului la 132,51 km. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci).
[ Sus ↑ ]
- Lacurile Candeasca la 134,89 km. Complex Valea Iazurilor, Lacurile Candeasca
- Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la 136,17 km. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
- Biserica din Telita Frecatei la 136,43 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
- Crucea celtica Niculitel la 136,99 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
- Macin la 139,7 km. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 141,02 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 141,16 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Ceasul public Braila la 142,15 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Castelul de apa Braila la 142,58 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Biserica catolica din Malcoci la 145,09 km. Malcoci este o localitate din judetul Tulcea.
- Balta Pasarea Cozieni-Pustnicu la 145,57 km. Lacul Pasarea - Cozieni-Pustnicu
- Tabia Veche la 145,82 km. Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
- Acumularea Berceni la 146,9 km. La Gropi - Berceni
- Cetatea Noviodunum Isaccea la 146,98 km. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Hoceni - Atractii turistice Isaiia Localitati apropiate: Furnica la 3,61 km, Fantana Mare la 4,07 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.