Localitatea Arcus (judetul Covasna) Resedinta: Arcus. Denumire maghiara: Árkos. Alta denumire: Sepsiárkos.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Arcus, judetul Covasna

Platoul Nisipos Platoul Nisipos Malnas-Bai la 14,33 km
Situl arheologic Platoul Nisipos (Dealul Nisipos) este situat la o distanta de aproximativ 200 m sud-vest de Malnas-Bai.
Bazinele cu apa sarata Bazinele cu apa sarata Craciunel la 39,9 km
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Cetatea Heret Cetatea Heret Malnas la 11,84 km
Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite.
Tinovul Apa Rosie la 47,59 km
Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 45,87 km
Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 34,22 km
Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 28,01 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Cetatea Kustaly Cetatea Kustaly Ocland la 35,95 km
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 39,32 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 39,47 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Zidul cu lacatele iubirii Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 30,1 km
La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
GK Hotel Szent Kristof GK Hotel Szent Kristof la 27,49 km
GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Bardocz1 GeoKret - Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit - Am gasit aceasta geocutie. Ultima zi din Tusvanyos - In cursul diminetii am vizitat hotelul.
Padurea de pini Millennium Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la 4,59 km
Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.
Misentea Misentea la 48,15 km
Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Terenul Morii Jigodin la 47,56 km
Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
Sugas Bai Sugas Bai la 5,57 km
Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat.
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 49,37 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 31,82 km
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Ozunca Bai Ozunca Bai la 19,67 km
Murgul Mare, Ozunca Bai
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 28,83 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga la 36,91 km
Satul Lunga - tinand de Tg.
Biserica fortificata saseasca Biserica fortificata saseasca Harman la 21,86 km
Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Geocutie probabil disparuta - Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 45,59 km
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Piatra Detunata Racos la 28,43 km
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Gradinita Gradinita Ocland la 39,72 km
Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 15,68 km
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Cetatea Balvanyos Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos la 27,81 km
Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos, Zona Ciomatu-Puturosu Felicitari organizatorilor - Am gasit acest ascunzis din intamplare. O cutie plina - O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile).
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 40,97 km
Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Sub varful Murgo Sub varful Murgo Pasul Hatod la 18,68 km
Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz la 36,98 km
Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz.
Buncarul cu stalactite Buncarul cu stalactite Dealul Beleu la 37,16 km
Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 44,86 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Pestera Kolik Pestera Kolik Ojdula la 42,4 km
Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 48,67 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Parcul Jozsias Parcul Jozsias Targu Secuiesc la 29,83 km
Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 38,09 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 23,77 km
Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Cladirea primariei Cladirea primariei Targu Secuiesc la 30,12 km
Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc.
[ Sus ↑ ]
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 14,7 km
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 15,68 km
Apa minerala Baracasa Apa minerala Baracasa Nadejdea la 67,13 km. Izvorul de apa minerala Baracasa se afla pe teritoriul satului Nadejdea, la aproximativ 4 km est de localitate.
Observatorul astronomic Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 57,91 km. Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 66,01 km. Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc la 50,64 km. Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasuluiMiercurea Ciuc. O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Cascada Bucias Cascada Bucias la 64,74 km. Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha. Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias - Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 62,95 km. Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Budvar la 58,44 km. Cavitatile de langa Budvar
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 57,35 km. Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 66,81 km. Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 65,3 km. Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 64,94 km. Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 50,96 km. Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 59,96 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.