Localitatea Bacel (judetul Covasna) Resedinta: Chichis. Denumire maghiara: Kökösbácstelek.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bacel, judetul Covasna

Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 44,27 km
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei. Ea se afla cam la jumatatea distantei dintre capetele acestei culmi reprezentate de varfurile Musat și Lacauti.
Biserica evangelica-lutherana Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 35,69 km
Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 46,96 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze. Pe spatarul bancii este inscripþionat numele bunicii si data 7 septembrie 1888, probabil data construirii.
Dalnic Dalnic la 22,05 km
Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum. Spre capatul nord-vestic al satului se afla o mica piateta dominata de doua obiective majore.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 37,72 km
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului. Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Talisoara la 43,31 km
In Secuime, gasim formatiuni naturale denumite Likasko (Piatra cu Gaura), in mai multe locuri. Gaura cu plin - La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Una dintre aceste formatiuni este situata langa comuna Talisoara, aproape de drumul catre Racosu de Sus.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 43,18 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi. Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime.
Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Covasna la 31,26 km
Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat a fost probabil o cetate de pamant sau o asezare fortificata. Ascunzis pe placul meu - Se poate ajunge in apropierea geoobiectivului cu masina. Despre existenta cetatii marturisesc doar valurile de pamant.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 44,78 km
Panorama spre castelul Bran
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 20,89 km
Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala. Accesul catre vila se face pe o scara metalica de la ultimul etaj al blocului.
Valcele Valcele Drumul apelor minerale la 15,04 km
Valcele este situata in partea sud-vestica a judetului Covasna, la poalele sudice ale Muntilor Baraolt. O statiune parasita - Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX. Este strabatuta de paraul Valcele.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 45,93 km
Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii. Apele minerale de aici au fost descoperite in 1923.
Turnul Negru Brasov la 22,6 km
Turnul Negru Brasov A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 17,06 km
Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei. A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc.
Cetatea Vapa Cetatea Vapa la 37,03 km
Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Lacurile Rotbav la 21,45 km
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha. Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 49,41 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului. Valea paraului este adanca, intunecata, nu este practicabila nici cu automobile de teren.
Ruinele Turnului Necunoscut Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 43,67 km
Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m. Iese in evidenta un fragment de zid, lung de cca 1 m si lat de cca 0,5 m, bine pastrat.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 37,17 km
Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Love Lock Poiana Brasov la 27,89 km
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 24,18 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Cladirea primariei Cladirea primariei Targu Secuiesc la 36,43 km
Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc. Cladirea cu doua etaje a fost construita in anul 1907 pentru a servi drept casa de economii.
Platoul Nisipos Platoul Nisipos Malnas-Bai la 29,65 km
Situl arheologic Platoul Nisipos (Dealul Nisipos) este situat la o distanta de aproximativ 200 m sud-vest de Malnas-Bai. Se afla pe un promontoriu cu latimea de 45 m si lungimea de 120 m, care este inconjurat pe trei laturi de vaile raului Olt si a paraului Somos.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 40,26 km
Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad. Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 46,86 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 48,76 km
Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii. Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.
Biserica fortificata Rotbav la 22,37 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice. Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 13,05 km
Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Multumesc pentru ascunzis - Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata. Piata Kálvin, odinioara Ópiac, este un ansamblu monumental arhitectural.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 47,06 km
Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura. Reprezinta un reper esential pentru a nu iesi de pe aceasta culme in cazul parcurgerii ei de la nord la sud.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 11,79 km
Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. Statuia arhitectului se afla in fata cladirii si a devenit simbolul orasului.
Cetatea Turia Cetatea Turia la 36,38 km
Locul si urmele Cetatii Turia Ursus carpaticus - S Pai, ai doua posibilitati - 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 43,79 km
In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata. Biserica ortodoxa, care se inalta la vest si deasupra satului, a fost sfintita in 1982 cu hramul Sfantei Cuvioase Paraschiva.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 35,94 km
Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902. Se afla pe strada Garii numarul 24.
Biserica fortificata saseasca Biserica fortificata saseasca Harman la 11,79 km
Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Geocutie probabil disparuta - Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat. Zidul de incinta al cetatii are o forma ovala, asemanatoare cu cea de la biserica evanghelica din Prejmer.
[ Sus ↑ ]
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 11,18 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 12,36 km
Panorama Ciucului Panorama Ciucului la 68,8 km. Inainte de intrarea in orasul Miercurea Ciuc dinspre Odorheiu Secuiesc, dupa intersectia catre localitatea Ciba, luand-o catre stanga pe drumul pietruit catre biserica romano-catolica de pe deal, puteti avea parte de panorama deosebita a Depresiunii Ciucului. Mareszka 2 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret. Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare.
Ruinele forjei Ruinele forjei Vlahita la 67,57 km. La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
Biserica reformata Biserica reformata Nicolesti la 69,09 km. Constructia bisericii vechi din Nicolesti a fost inceputa in 1784, si a fost terminata in 1801.
Stramtura Cozei Stramtura Cozei la 63,98 km. La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 57,63 km. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Mercheasa la 50,48 km. Fantana de apa sarata de la Mercheasa se afla la 740 m distanta de biserica satului, spre est, respectiv la 500 m de drumul judetean.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 54,18 km. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Baile Jigodin Baile Jigodin la 62,82 km. La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 59,8 km. Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Baile Adorjan Baile Adorjan Ciucsangeorgiu la 61,85 km. Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 65,22 km. Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Capela Vizita Fecioarei Maria Capela Vizita Fecioarei Maria Cotormani la 60,78 km. Cotormani, satul ascuns, se afla printre dealurile de pe partea stanga a drumului care duce dinspre Poarta Ako in valea paraului Fisag.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni la 65,94 km. Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Piatra Ucigasul Piatra Ucigasul la 59,14 km. Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti, nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada Caraslau. Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Biserica rupestra Alunis la 60,22 km. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.