Localitatea Belani (judetul Covasna) Resedinta: Poian. Denumire maghiara: BĂ©lafalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Belani, judetul Covasna

Biserica romano-catolica Estelnic. Biserica romano-catolica Estelnic Primul ascunzis chiar ca a fost temporar. In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic. Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Coif fara geocutie. Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Biserica romano-catolica din Poian. Biserica romano-catolica din Poian Rapid ca fulgerul. Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Poian. Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia. Stanci si dealuri verzi. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas. Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum. Gocutie lipsa. Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Lemnia. La nord de localitate trece culmea principala a Carpatilor Orientali. Un ascunzis aproape drive-in - Biserica din Lemnia. Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. O mai fi, n-o mai fi? Mai degraba, nu!. Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica, amanand de fiecare data suisul pana la ea, pentru proxima ocazie. Nu sunt sigur. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni. Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni Cautand o capela, am gasit un cavou. Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Capela Sfantul Stefan Dealul Perko. Capela de pe el are o vechime necunoscuta, cunoscandu-se doar anii unor reconstructructii sau adaosuri, secolul XVII, XVIII-lea. Unde dai si unde crapa. Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat, desi citisem despre el ceva mai inainte.
Biserica romano-catolica Sanzieni. Secuiesc. In sfarsit am gasit intrarea deschisa. Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective, dar intotdeauna am gasit intrarea in curtea interioara, inchisa.
Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni. Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni
Pasul Carpinenii Estelnic. Pasul Carpinenii Estelnic
Biserica din Lunga. Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km.
Biserica catolica Petriceni Sanzieni. Locul este azi marcat cu o cruce, de unde porneste pelerinajul anual al locuitorilor, prilejuit de ziua patronului bisericii actuale, Sfantul Laurentiu. Cautand la lumina frontalei. Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Fantana Vestita. Fantana Vestita
Biserica catolica Sasausi. Biserica romano-catolica, aflata in capatul sudic al satului, este tip cetate, cu un zid inalt de cca 2 m si dateaza din 1823. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii. Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Stogul de Piatra Estelnic. Stogul de Piatra Estelnic
Cladirea primariei Targu Secuiesc. Cladirea cu doua etaje a fost construita in anul 1907 pentru a servi drept casa de economii.
Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc. Incepand cu 14 februarie 2014, si indragostitii din acest oras pot sa-si agate aici lacatele iubirii.
Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc. Fatada impozanta a cladirii este impodobita cu stema orasului, pe care apare 1902, anul construirii cladirii.
Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc. Targu Secuiesc este denumit orasul curtilor, dar si orasul breslelor, oglindit si de expozitiile de baza ale muzeului.
Strada Mamica Mica Targu Secuiesc. Si-a dobandat buna reputatie de la o batranica, care traia aici intr-o casuta acoperita cu sindrila.
Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc. Predecesorul cladirii a fost o casa cu pridvor rotund, construit in anul 1835, demolat ulterior in 1972.
Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii. Iese in evidenta un fragment de zid, lung de cca 1 m si lat de cca 0,5 m, bine pastrat.
Hotelul Mileniu Targu Secuiesc. A fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Fagul uimitor Dealul Poienii. Aici izvoreste paraul Poiana, care curge in Catrusa.
Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc. Se afla pe strada Ady Endre numarul 20.
Castrul roman Angustia Bretcu. Castrul roman Angustia Bretcu Geocutie noua intr-o alta salcie. Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Judecatoria Targu Secuiesc. Se afla pe strada Ady Endre numarul 5.
Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc. Cladirea-monument istoric a fost donata parohiei reformate, in prezent sa afla in stare neglijata.
Valea paraului Periculos. Valea paraului este adanca, intunecata, nu este practicabila nici cu automobile de teren.
Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc. Cladirea-monument istoric se afla pe strada Garii 16.
Poarta secuiasca Turia. Poarta lata de 15 m si inalta de 9,5 m a fost ridicata in anul 2005, prin efortul comunitatii locale.
Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc. Targu Secuiesc mai are o biserica catolica, Sfanta Treime, dar este departe de noul cartier de blocuri din partea vestica a orasului.
Parcul Jozsias Targu Secuiesc. Parcul Jozsias Targu Secuiesc
Casa Wertan Targu Secuiesc. Se afla pe strada Garii numarul 24.
Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc. Cladirea a fost construita in anul 1897.
Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc. Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc
Tinovul Apa Rosie. Tinovul Apa Rosie
Biserica catolica Turia. Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Parcul Arpad Turia. A fost ridicat pe data de 18 iunie 2011, cu ocazia aniversarii primei atestari documentare a comunei Turia, din anul 1307. Nu 8, ci 9!. Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Buncarul cu stalactite Dealul Beleu. Scopul construirii buncarelor a fost, sa impiedice inamicul sa ajunga in Ciuc.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia. Sub capela se gaseste cavoul familiei Apor.
Biserica reformata Turia de Sus. Este considerata un obiectiv turistic important. S-a aruncat apa cu tot cu copil. Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea.
Cetatea Haiducilor Lemnia. Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu. Pe culmea acestui deal, strabatut de o poteca lata, se afla, lucrari genistice defensive, transee, cazemate, provenite, probabil din primul Razboi Mondial. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate. Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou. Mulțumita comentariului anterior am reușit sa adunam câteva informații despre fortificația de pe Dealul Beleu:- în perioada 1940-1944 Ungaria a edificat "Linia Arpad", un sistem defensiv de fortificații militare raspândite de-a lungul graniței de est a Ungariei din acea perioada, menite sa opreasca patrunderea armatelor inamice prin punctele cheie de atac și alimentare (pasuri, vai) de strabatere a Carpaților Orientali.
Biserica catolica Catalina. Biserica catolica Catalina Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere. Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Dealul Pilisca Ojdula. Un deal plat pe care vom gasi o frumoasa poiana.
Monumentul imparatesei Sisi. Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi.
Biserica catolica Imeni. Prima biserica din sat, atestat sub numele Imecsfalva din 1561, a fost construita in 1538. Am fost gasitorul numarul sase. Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce?. Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat. Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Cetatea Turia. Locul si urmele Cetatii Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca. Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Ursus carpaticus. S Pai, ai doua posibilitati. 1.
Cetatea Rakoczi Pasul Oituz. A fos punct de vama si control comercial, respectiv avea si rol de protectie militara. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu. Zidul in care s-a amenajat ascunzișul l-am gasit darâmat parțial. Pasul Oituz. Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou. Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Biserica fortificata Ghelinta. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce.
Cascada Tulghes. Cascada Tulghes
Piatra Soldatului Valea Oituzului. Piatra Soldatului Valea Oituzului
Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta. Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta
Pestera Kolik Ojdula. , 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice.
Piatra Ucigasul. Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira. Cutie roasa de soareci. Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Cascada Caraslau. Cascada Caraslau Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc. Eram in drum spre casa.
Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos. Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos, Zona Ciomatu-Puturosu Felicitari organizatorilor. Am gasit acest ascunzis din intamplare. O cutie plina. O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile).
Baile Fantana Sarata. Prezentam pe scurt istoria recenta a bailor pentru a intelege dezamagirea la vederea starii actuale. Baile Soskutfurdo. Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara. Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
Fag sub varful Oituz-Izvor. Fag sub varful Oituz-Izvor Fag pazit strasnic de caini. Cum traseul nostru cu plecare din Pasul Ojdula era publicat pe site (muntesiflori.
Mofeta Baile Balvanyos. Cladirea nu este intr-o stare foarte buna, dar mofeta si baia pentru picioare pot fi inca utilizate.
Pasul Sanc Muntii Bretcului. Pasul Sanc Muntii Bretcului Inzapeziti pe Inzapezitul Mic. Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Cutiuta distrusa cu continut umed. Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare. Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Varful Oituz-Izvor. Spre sud avem o panorama spre varfurile Inzapezitul Mic, Neagu, si Musat. Canina. Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Rezervatia Valea Iadului Turia. Chiar la iesirea din sat insa (cu 1 km inainte de confluenta pomenita), un drum forestier pleaca din soseaua ce duce la Balvanyos, spre stanga, pe Valera Iadului. Gradina Herko de pe Valea Iadului. Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica?. Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie. Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Mofeta Gradina Herko Turia. Mofeta - Gradina Herko Gradina Herko, noutati. Am ajuns in zona numita Gradina Herko (denumire gasita de noi doar pe harta Dimap a zonei Balvanyos si in prezentarea unui traseu prin zona in revista de turism, de limba maghiara, Gyopar/Floarea de Colti) intr-o drumetie ce viza vizitarea izvoarelor minerale de pe Valea Iadului (declarata rezervatie naturala) atrasi de fotografia mofetei de pe un afluent al Vaii Iadului, Paraul Ars. In loc de geocutie doar bere Ciuc. Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc. Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului. Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Portile de Vant ale Nemirei. Portile de Vant ale Nemirei
Baile Apor. Este vorba de o adevarata raritate a lumii. Am gasit cutia. Instructiunile au fost de nota 10.
Grota sulfatara Turia. Datoritacalitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale siemanatiilor post vulcanice (mofete), statiunea ofera atat un peisajatragator cat si excelente posiblitati de tratament. Sfat pentru cautatori. La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Varful Ascutit Cernatu de Sus. Varful Ascutit Cernatu de Sus
Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus. Feherkoi (Piatra Alba) este unul dintre izvoarele minerale ce au facut, cu decenii in urma, faima Casinului. Multumiri. Multumim Trekkingklub pentru refacerea ascunzisului "distrus" de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko. Lucrarile de restaurare, poteca Tomlohozo. Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. Inca o incercare. Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Vf.
Varful Nemira Mica. De pe micul platou care se afla pe varf avem o vizibilitate completa, in tur de orizont. Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei. Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei, asta neinsemnand ca satisfactia gasirii ei este diminuata in vreun fel; efortul necesar urcarii pe varf este astfel rasplatit de acest cadou, ce e, insa, ca cireasa pe tortul ce inseamna impresionantele panorame descoperite de pe varf, dar si varietatea florilor deprimprejur. Varful Nemira Mica. Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea.
Varful Carpinis Muntii Bodoc. Varful Carpinis Muntii Bodoc Geocutia si ursul. Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Ciuperca de piatra Nemira Mica. Ciuperca de piatra Nemira Mica Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie. Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Ciuperca de piatra - Nemira Mica. Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Saua Nemirei.   Saua Nemirei. Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges. Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in. Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Baile Mikes Paraul Jombor. Baile Mikes Paraul Jombor Baia Vallato si o mofeta. Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
[ Sus ↑ ]
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare. Reprezinta un reper esential pentru a nu iesi de pe aceasta culme in cazul parcurgerii ei de la nord la sud.
Pasul Musat. Practic, prin el se trece din Ardeal (Covasna) in Tara Vrancei (Vrancea), fiind strabatut de drumul national 2D ce leaga Targu Secuiesc de Focsani.
Cascada Cernica. Cascada Cernica
Varful Nemira Mare. Este permanent in bataia vanturilor, cel mai rece fiind numit, conform traditiei, chiar Nemira. Varful Nemira Mare. Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10!. Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul; asa se explica nota acordata .
Sub Varful Lepsa. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. Varful lepsa e sub el - bis. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul "SUB", iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . GeoStana de sub Varful Lepsa. Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
Cheile Dofteanei. Trecem pe langa o cabana forestiera, traversam raul de 2 ori, si dupa 2 km, ne intampina cheile Dofteanei, sapate in stanca. Precizari suplimentare. Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta, ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca, de unde avem si o priveliste mai buna asupra zonei. Lipsa de experienta, bat-o vina !. Avem un GPS f. Gandind cu mintea celui care a ascuns. Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai.
Varful Lepsa Muntii Vrancei. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. Varful Lepsa e sub el!. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul "SUB", iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita. A doua vizita pentru noi la Vf.
Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata. Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m.
Baltile Nemirei. Balta mica are dimensiunile de 5o m x 20 m si adancimea, probabil, nu mai mult de 1 m, avand tendinta de colmatare, cea mare este relativ circulara, cu diametrul de cca 70 m, si pare a avea 2-3 m adancime. Baltile Nemirei. Dupa un parcurs de 90 minute de la Vârful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpiniș, pe "Scari" la vale, pe fostul drum forestier de exploatare în jos, apoi la stânga la intersecția cu drumul de la Balți spre Ciunget.
Crucea Ciobanului Poiana Sarata. Crucea Ciobanului Poiana Sarata
Tinovul Mohos. Numele de Mohos inseamna loc cu muschi, ceea ce subliniaza caracterul de mlastina oligotrofa. Mohos si atat. Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Muschi la pastrare. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim.
Lazaresti. Se aseaza la punctul de intalnire ale paraurilor Tusnad si Hi, la numai 3 km de Cozmeni. Nu am gasit nimic. Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Biserica reformata Pava. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie. In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana. Daca va intereseaza povestea copacului, cereti paznicului sa va povesteasca. Fara manusi. Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului.
Baile Nadas Tusnadu Nou. Baile Nadas Tusnadu Nou Geocutie noua in locul celor vechi. Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc. Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc Pe urmele ursilor. Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Varful Bodoc Muntii Bodoc. Cel mai inalt varf este Ciomatul Mare - 1301 m, dar cel mai spectaculos este Bodoc cu doar 1139 m, datorita privelistilor pe care le ofera. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc. Am plecat de la coada Lacului Padureni, unde ne-am si intors dupa ce am inconjurat, doar pe culme, toata valea Padurenilor.
Tura de lac Lacul Sfanta Ana. Pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru. In sfarsit am gasit ascunzisul. Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere, respectiv varful Ciomatu Mare si ramasitele turnului de belvedere de langa tinovul Mohos, am incheiat ziua cu o traditionala tura de lac.
Piatra ovala Lacul Sfanta Ana. Oglinda lacului ce ocupa o suprafata de 22 ha se afla la 950 m altitudine si cuveta are o adancime maxima de 7 m. Gasita. Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie. Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm. Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
Piatra Predicatorului Muntii Bodoc. Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre vest, chiar pe plai si pe traseul turistic. Tot ce se poate dori dupa revelion. Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Ceea ce m-a derutat. Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Cerb vs tap, ciuta vs caprioara. Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei); doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap, desi, la aceasta vreme (dupa luna octombrie), tapii, ca si cerbii, respectiv caprioarele ca si ciutele umbla in carduri monosex; totusi in cardurile caprioareleor (ciutelor) mai pot fi vazuti tapi (cerbi) de pana la 1 an.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.