Localitatea Micfalau (judetul Covasna) Resedinta: Micfalau. Denumire maghiara: Mikóújfalu. Denumire germana: Mikoneudorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Micfalau, judetul Covasna

Baile Cibre La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Poza cu ascunzisul vechi - Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 9,55 km
Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Cetatea Turia Cetatea Turia la 10,87 km
Locul si urmele Cetatii Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca - Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Ursus carpaticus - S Pai, ai doua posibilitati - 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 38,58 km
Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 47,69 km
Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
Centrul de vizitare Vadon Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant.
Tura de lac Tura de lac Lacul Sfanta Ana la 8,64 km
Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. In sfarsit am gasit ascunzisul - Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Muzeul de istorie a breslelor Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 23,94 km
Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 48,67 km
Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Pasul Ghimes Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol. Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista - De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Trasee de drumetie prin Pasul Ghimes - Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni la 33,17 km
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 43,62 km
Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Izvoarele Apor si Mikes1 - Baile Tusnad Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Ce faci cand astepti? - Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti? Nici vorba.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 40,42 km
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Stogul de Piatra Stogul de Piatra Estelnic la 32,59 km
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Cozmeni Cozmeni la 20,47 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Lacul Suta Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 49,51 km
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Turnul Negru Brasov la 49,8 km
Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Piatra Soldatului Piatra Soldatului Valea Oituzului la 43,8 km
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kõ.
Biserica ortodoxa de lemn Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Baltile Nemirei Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget.
Cascada Paraului Saritor Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 11,16 km
Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Cimitirul Cimitirul Jimbor la 35,52 km
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Pestera Barlagul Ursului Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 31,74 km
In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 21,78 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Fantana Fontana Fantana Fontana Toplita Ciuc la 36,05 km
In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa.
Cetatea Vapa Cetatea Vapa la 4,26 km
Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Apa minerala Julis Apa minerala Julis Tusnadu Nou la 16,05 km
Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 14,76 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 27,07 km
Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Bazinele cu apa sarata Bazinele cu apa sarata Craciunel la 33,52 km
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
La Ziduri La Ziduri la 44,54 km
Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 22,27 km
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 10,07 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 7,91 km
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 32,18 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Baia Calugarilor Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 41,42 km
Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
[ Sus ↑ ]
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 6,01 km
Ciupercile de piatra de pe Plaiul Henter
Ciupercile de piatra de pe Plaiul Henter la 6,29 km
Lacul Foroja Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 50,17 km. Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Cascada Supanu Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu. Am vazut cascada - Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. La a doua tentativa - La a doua tentativa, am reusit. Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 57,39 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Varful Cosna Varful Cosna Plaiurile Nemirei la 62,57 km. Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Pãltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee - De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Valea Garbea Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 65,67 km. Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 62,94 km. Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Pe culme Pe culme Piatra Soimului Oituz la 60,79 km. Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Surorile salcie Surorile salcie Agas la 56,39 km. In spatele troitei Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril, respectiv podul feroviar Simbrea de pe strada Paraului din Agas.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 55,96 km. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Capela Sfanta Ana Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Carta Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.