Localitatea Petriceni (judetul Covasna) Resedinta: Sanzieni. Denumire maghiara: Kézdikővár. Alta denumire: Peselnek.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Petriceni, judetul Covasna

Zidul cu lacatele iubirii Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 8,29 km
La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
Groapa cu gaze pucioase Groapa cu gaze pucioase Santimbru-Bai la 33,89 km
Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.
Ochiul Huitoarei Ochiul Huitoarei la 45,62 km
Ochiul Huitoarei este o stanca din care izvoreste un parau, si care se afla pe dealul Huitoarei, deasupra comunei Dofteana. Pe fruntea Huitoarei - Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare.
Santul cetatii Moacsa la 19,68 km
Santul cetatii de la Moacsa Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Castrul roman Comolau Reci la 28,77 km
Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 8,41 km
Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Valcele Valcele Drumul apelor minerale la 39,78 km
Valcele este situata in partea sud-vestica a judetului Covasna, la poalele sudice ale Muntilor Baraolt. O statiune parasita - Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Cascada Lesuntu Mare la 36 km
Cascada Lesuntul Mare
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 41,82 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 11,81 km
Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Cetatea Comorii Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 17,38 km
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Piatra Detunata Racos la 49,27 km
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Turn belvedere Turn belvedere Sumuleul Mare la 38,63 km
Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia. Lost World GeoKret - Am scos din cutie cartita calatoare. Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 16,32 km
Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Parcul Jozsias Parcul Jozsias Targu Secuiesc la 8,84 km
Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 35,23 km
Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Varful Colos Varful Colos Muntii Ciucului la 39,7 km
Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 36,19 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 42,24 km
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Stanca Veczer Stanca Veczer la 47,46 km
Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 8,45 km
Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 37,09 km
In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 43,17 km
Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Parcul Arpad Parcul Arpad Turia la 5,11 km
Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Gaterul vechi de la Gyula la 42,98 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Piatra cu ochi Piatra cu ochi Santimbru Bai la 34,83 km
Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai.
Baile Jigodin Baile Jigodin la 35,1 km
La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Coasta Pietroasa Coasta Pietroasa Jigodin la 35,59 km
Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 37,11 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 19,69 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 45,17 km
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Canionul Dofteana Canionul Dofteana la 44,56 km
Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Cutie noua la Canionul Dofteana - De astazi exista o cutie noua la canion. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Biserica fortificata Rotbav la 48,32 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Ruinele Turnului Necunoscut Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 5,43 km
Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad la 20,07 km
Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 19,39 km
Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 27,35 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Parcul Pompierilor Parcul Pompierilor Baile Tusnad la 19,55 km
Parcul Pompierilor Baile Tusnad Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. Cu placere - Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective.
Izvorul Andras Pista Izvorul Andras Pista Sancraieni la 32,98 km
Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos
Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos la 10,66 km
Piatra Zimbrului
Piatra Zimbrului la 10,79 km
Cetatea banului Bela Sanpaul la 56,19 km. Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Biserica ortodoxa din Radeana Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 60,19 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 54,45 km. Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 64,91 km. Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 59,56 km. Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 58,85 km. La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Piatra Hagiului Piatra Hagiului la 52,63 km. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 57,49 km. Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 59,35 km. Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 61,15 km. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Valea Garbea Valea Garbea la 53,89 km. Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 62,56 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Lacul Andreoaie Lacul Andreoaie Boistea la 69,07 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica. Lacul Andreoaie - Boistea - Cu GPS cautarea e simpla. In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai - In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti. Cutie noua la Lacul Andreoaie - În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzisului si disparitia geocutiei.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 63,19 km. Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Muntele Mihai Muntele Mihai la 56,79 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Drumul de caruta Moartea Nadejdea la 50,25 km. In amonte pe paraul Baracasa, la 500 m spre est de izvorul de apa minerala, la nord de drum, se afla pasunea numita Moartea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.