Localitatea Talisoara (judetul Covasna) Resedinta: Bradut. Denumire maghiara: Olasztelek.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real dupa inregistrare/autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Talisoara, judetul Covasna

- Biserica reformata din Talisoara la 0,09 km. Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV.
- Piatra Gaurita Talisoara la 1,23 km. In Secuime, gasim formatiuni naturale denumite Likasko (Piatra cu Gaura), in mai multe locuri.
- Biserica reformata din Varghis la 2,39 km. Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul/comuna Varghis este una reformata, calvina.
- Cimitirul Zathureczky Baraolt la 3,65 km. Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt.
- Lacurile de langa Varghis la 4,46 km. Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica.
- Dealul Tortoma la 5,02 km. Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
- Cetatea Tiborc la 5,31 km. Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului.
- Mormantul reginei Reka la 6,04 km. Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
- Fortificatiile din Padurea Rica la 6,24 km. Pe varful Heghies, pe a carei panta se intinde padurea Boldi, se gasesc ruinele cetatii Attila, respectiv cetatea RĂ©ka, care alcatuiesc ansamblul fortificatiilor din padurea Rica.
- Cetatea Hagymas Ocland la 9,98 km. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
- Cetatea Kustaly Ocland la 10,03 km. Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
- Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la 10,65 km. Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
- Ormenis la 11,68 km. Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin.
- Stanca Ariciul Ormenis la 12,45 km. La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
- Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti la 13,03 km. Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
- Surducul Varghisului la 13,33 km. La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali.
- Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 13,36 km. Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
- Via ferrata Soim Calator Surducul Varghisului la 13,52 km. Catarand aici, umblam in tinutul soimilor.
- Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 13,55 km. Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
- Baile Dungo Craciunel la 13,57 km. Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz.
- Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 13,6 km. Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj.
- Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 13,61 km. Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu.
- Cimitirul din Bodvaj la 13,65 km. In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite.
- Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 13,72 km. Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde.
- Bazinele cu apa sarata Craciunel la 13,81 km. La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
- Dealul Dungo Craciunel la 13,82 km. De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
- Dealul Spanzuratorii Craciunel la 13,88 km. Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
- Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 13,94 km. Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
- Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 13,99 km. Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
- Gradinita Ocland la 14,07 km. Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
- Poarta secuiasca Ocland la 14,07 km. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
- Piatra Detunata Racos la 14,08 km. Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
- Biserica unitariana Ocland la 14,11 km. Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic.
- Fortareata lui Mihai la 14,91 km. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
- Biserica unitariana Craciunel la 14,95 km. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de cca.
[ Sus ↑ ]
- Cariera Brazi la 15,01 km. La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
- Inima fagului Ozunca-Bai la 15,38 km. Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
- Dumbrava Castanilor Craciunel la 15,38 km. Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
- Craterul vulcanic de la Racos la 15,45 km. La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic.
- Necropola tumulara Dealul Pietros la 15,45 km. Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
- Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai la 15,51 km. Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai.
- Cimitirul Jimbor la 15,78 km. Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
- Cetatea taraneasca Jimbor la 15,91 km. Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
- Fag sub Murgul Mare la 16,48 km. Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
- Sub varful Murgo Pasul Hatod la 16,59 km. Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Potlogi - Atractii turistice Priboiu Localitati apropiate: Doboseni la 2,16 km, Bradut la 3,14 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.