Localitatea Valcele (judetul Covasna) Resedinta: Valcele. Denumire maghiara: Előpatak.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valcele, judetul Covasna

Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 18,97 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 35,03 km
Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima. Drumul trece peste calea ferata, atentie mare, trecerea este exact intr-o curba, apoi trecem podul Oltului.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 29,31 km
In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata. Biserica ortodoxa, care se inalta la vest si deasupra satului, a fost sfintita in 1982 cu hramul Sfantei Cuvioase Paraschiva.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 34,36 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg. Aceasta a fost inaugurata in noiembrie 2008, si se intinde pe o suprafata de 92 de hectare (80 de hectare de padure si 12 hectare de pasune), cu trei locuri de hranire a zimbrilor.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 19,01 km
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa. Cele mai cunoscute fiind Izvorul Sarat, Izvorul Bufnitei (Bagoly), si Salus de pe valea apropiata, a paraului Suto.
Zidul cu lacatele iubirii Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 38,42 km
La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei. Incepand cu 14 februarie 2014, si indragostitii din acest oras pot sa-si agate aici lacatele iubirii.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 26,02 km
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 34,07 km
Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. A fost construita in secolele 13-14 de catre locuitorii asezarii cu acelasi nume, cu scopul principal de se apara impotriva atacurilor tatarilor.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 34,09 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Hanul Suparatoarea Nevestelor Hanul Suparatoarea Nevestelor Lueta la 49,71 km
Hanul Suparatoarea Nevestelor se afla la intersectia drumurilor care vin dinspre Baile Chirui, Selters, respectiv Lueta. Denumirea in limba maghiara este Asszony-bosszanto csarda.
Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 34,98 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 46,88 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa. Locul se afla in valea Paraului Minei, aproape de drumul forestier.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea la 43,13 km
De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos. Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 7,8 km
Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Multumesc pentru ascunzis - Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata. Piata Kálvin, odinioara Ópiac, este un ansamblu monumental arhitectural.
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 38,23 km
Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata. Cladirea-monument istoric se afla pe strada Garii 16.
Stanca Veczer Stanca Veczer la 11,75 km
Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii. Este cel mai sudic punct al Muntilor Baraolt si este delimitata la sud de raul Olt.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 39,47 km
Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene. Constructia din lemn a fost ridicata de catre Composesoratul Homorodul Mic din comuna, pe varful care se afla la limita teritoriului dintre satele Ocland si Craciunel.
Conacul Henter Conacul Henter Santimbru la 49,25 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca. Cladirea baroca, pe fundatii din secolul al XVII-lea, este in curs de restaurare.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 42,03 km
Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati. Acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri, si curti interioare.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 48,36 km
Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 33,21 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Poarta Schei Poarta Schei la 25,25 km
Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 49,31 km
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Pasunea cu stejari seculari Pasunea cu stejari seculari Mercheasa la 33,81 km
Pasunea cu stejari seculari poate fi vizitata pe traseul tematic Drumul stejarilor, pentru a afla mai multe despre biodiversitatea locului.
Piatra Detunata Racos la 26 km
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 39,82 km
Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Sura cu fereastra Holbav la 34,03 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach? ).
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 28,8 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Planul inclinat Planul inclinat la 42,62 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. Cele doua retele de cale ferata, separate de o diferenta de nivel de 327 m, au fost conectate cu ajutorul planului inclinat lung de 1236 m.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 28,83 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Cimitirul Cimitirul Jimbor la 36,88 km
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Cetatea Vapa Cetatea Vapa la 28,82 km
Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 34,96 km
Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 34,68 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
[ Sus ↑ ]
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 11,75 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 19,67 km
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 63,42 km. Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 69,37 km. Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 61,46 km. Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Basorelieful palpabil Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc la 59,23 km. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 66,77 km. Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 58,75 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Pietrele Rotunde Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Izvorul Andras Pista Izvorul Andras Pista Sancraieni la 51,99 km. Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc la 55,17 km. Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
La Ziduri La Ziduri la 50,93 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 54,44 km. In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Stejarii de langa Padurea Oprita Stejarii de langa Padurea Oprita Viscri la 52,88 km. La vest de Viscri, la marginea din nord-est a Padurii Oprite (Verbotener Busch) gasim mai multi stejari cu circumferinta mai mare decat 4-5 metri.
Muntele Mihai Muntele Mihai la 65,17 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 62,07 km. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.