Localitatea Valcele (judetul Covasna) Resedinta: Valcele. Denumire maghiara: Előpatak.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valcele, judetul Covasna

Biserica fortificata Ghelinta Biserica fortificata Ghelinta la 44,42 km
Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Castrul roman Comolau Reci la 16,56 km
Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Dalnic Dalnic la 24,13 km
Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Dealul Ciocas Dealul Ciocas Ariusd la 7,95 km
Situl arheologic de pe Dealul Ciocas se afla la 800 m nord-vest de satul Ariusd, pe malul drept al raului Olt. Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Cetate asediata de gunoaie - Am ajuns la cetate venind de pe dealurile de la est de Dealul Csokas.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 33,56 km
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari la 34,84 km
Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Fantana din padure Fantana din padure Santimbru Bai la 45,77 km
Izvor si fantana din beton imprejmuite, la 500 m sud de Santimbru Bai, langa poteca turistica marcata cu banda albastra.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 34,23 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 32,3 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 28,8 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Cetatea Comorii Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 21,68 km
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Sugas Bai Sugas Bai la 5,01 km
Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat.
Mofeta din Baile Tusnad Mofeta din Baile Tusnad la 34,37 km
Mofeta, Baile Tusnad Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Fara manusi de sudura - Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 19,61 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 18,97 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 46,3 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 40,09 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 41,86 km
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Mofeta Mofeta Baile Balvanyos la 35,35 km
Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 48,88 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Muzeul farmaceutic Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc la 38,46 km
Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 31,88 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 19,35 km
Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 45,41 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai.
Planul inclinat Planul inclinat la 42,62 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 43,51 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Poteca tematica Vechiul rau Olt Poteca tematica Vechiul rau Olt Sansimion la 46,87 km
Regularizarea unui rau necesita solutii care sa asigure si pastrarea mediului natural, dar si o utilizare umana potrivita.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 47,99 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 47,93 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 37,87 km
Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Izvorul Koncsag Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 35,86 km
Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 28,26 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 6,2 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren.
Surducul Varghisului Surducul Varghisului la 42,23 km
La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Gasita - Am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis - Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
[ Sus ↑ ]
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 11,75 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 19,67 km
Pasul Sanc Pasul Sanc Muntii Bretcului la 52,86 km. Pasul Sanc (cunoscut si ca Ojdula) - 1000 m - se afla pe culmea principala a Carpatilor Orientali, pe cumpana de ape dintre zona de izvoare ale Oituzului si ale paraului Ojdula. Inzapeziti pe Inzapezitul Mic - Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Cutiuta distrusa cu continut umed - Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond la 64,21 km. Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 62,84 km. Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Stogul de Piatra Stogul de Piatra Estelnic la 54,13 km. Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare la 66,3 km. Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 62,18 km. Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 57,5 km. Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Succes Succes Siculeni la 64,95 km. In sfarsit, am reusit.
Piatra Ucigasul Piatra Ucigasul la 61,96 km. Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti, nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada Caraslau. Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Capela Vizita Fecioarei Maria Capela Vizita Fecioarei Maria Cotormani la 52,58 km. Cotormani, satul ascuns, se afla printre dealurile de pe partea stanga a drumului care duce dinspre Poarta Ako in valea paraului Fisag.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc la 55,17 km. Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 62,02 km. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Pasul Carpinenii Pasul Carpinenii Estelnic la 51,74 km. Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.