Localitatea Valcele (judetul Covasna) Resedinta: Valcele. Denumire maghiara: Előpatak.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valcele, judetul Covasna

Inima fagului Inima fagului Ozunca-Bai la 29,44 km
Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
Ruinele Turnului Necunoscut Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 40,89 km
Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 19,55 km
Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Biserica unitariana Biserica unitariana Ocland la 39,62 km
Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic. Un ascunziº foarte bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Biserica catolica Biserica catolica Turia la 35,04 km
Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Buncarul cu stalactite Buncarul cu stalactite Dealul Beleu la 45,5 km
Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui.
Fag sub Murgul Mare Fag sub Murgul Mare la 27,14 km
Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 34,23 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
Baile Dungo Baile Dungo Craciunel la 40,08 km
Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz. Am gasit si aceasta geocutie - Ar merita o atentie mai mare acest loc.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 48,96 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 25,57 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Gorun sub Murgul Mare Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai la 26,93 km
Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 38,16 km
Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Sanmartin Sanmartin la 49,19 km
Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul tarii cartofului. Trecand prin sat - Me-am oprit la biserica si am gasit cutia.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 46,4 km
Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Izvorul Honved Izvorul Honved la 4,57 km
Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Surducul Varghisului Surducul Varghisului la 42,23 km
La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Gasita - Am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis - Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Dealul Cetatii Let la 25,47 km
Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 32,03 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 30,84 km
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad la 42,67 km
Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 36 km
Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel la 41,47 km
Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 31,84 km
Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 42,03 km
Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Izvorul Sarat Izvorul Sarat Olteni la 19,21 km
Izvorul Sarat se afla langa localitatea Olteni. Inima pietrei resuscitata - In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. A disparut si a doua geocutie - Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 43,51 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 46,88 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 39,17 km
Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Parcul Pompierilor Parcul Pompierilor Baile Tusnad la 35,01 km
Parcul Pompierilor Baile Tusnad Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. Cu placere - Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective.
Cimitir de pasari Cimitir de pasari Paraul Minei la 44,53 km
Rezervatia botanica si geologica Paraul Minei este situata pe versantul estic al Muntilor Harghita, la circa 2 km sud de Baile Santimbru, si la sud de tinovul Luci de langa Sancraieni. Am fost prezent la gasirea geocutiei - Nu este prima oara cand parcurg valea paraului Minei.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 40,76 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Parcul Arpad Parcul Arpad Turia la 34,92 km
Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
[ Sus ↑ ]
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 11,75 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 19,67 km
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 67,09 km. Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 67,05 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 56,67 km. Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Trambulina Polonita la 62,48 km. Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 68,02 km. Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 62,9 km. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 62,07 km. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Piatra Soldatului Piatra Soldatului Valea Oituzului la 61,05 km. Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kõ.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 58,75 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 52,59 km. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 69,83 km. Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Lacul Crab Lacul Crab Porumbenii Mari la 64,47 km. Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.