Localitatea Zalan (judetul Covasna) Resedinta: Bodoc. Denumire maghiara: Zalán. Alta denumire: Szilvás-Zalán.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Zalan, judetul Covasna

Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 3,64 km. In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed. Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare. Fantina secata. Fantina exista dar fara apa. Cele mai cunoscute fiind Izvorul Sarat, Izvorul Bufnitei (Bagoly), si Salus de pe valea apropiata, a paraului Suto.
Cetatea Fetei Olteni la 3,68 km. Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta. Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Izvorul Sarat Olteni la 3,83 km. Izvorul Sarat se afla langa localitatea Olteni. Inima pietrei resuscitata. In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. A disparut si a doua geocutie. Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat, si am ascuns prima geocutie, fara sa ma gandesc, chiar dupa formatiune. Apa izvorului este indicata pentru afectiuni ale tubului digestiv, boli de nutritie, hiperaciditate.
Biserica unitariana din Calnic la 4,03 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata. Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita. Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale. Tavanul bisericii are casete pictate cu motive florale.
Cetatea Heret Malnas la 4,56 km. Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). Cetatea Heret. Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata. O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate. Multumesc pentru informatiile oferite. Cetatea nu a fost cercetata de arheologi.
Izvorul Salus Muntii Bodoc la 4,77 km. Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent. Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Are un debit considerabil si a fost imbuteliat in perioada interbelica.
Ruinele Bisericii Veres la 4,8 km. Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic. Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Este o biserica gotica din secolul al XV.
Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 6,7 km. In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Castelul Szentkereszty Arcus la 7,53 km. Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus. Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Varful Bodoc Muntii Bodoc la 8,08 km. Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc. Am plecat de la coada Lacului Padureni, unde ne-am si intors dupa ce am inconjurat, doar pe culme, toata valea Padurenilor. Cel mai inalt varf este Ciomatul Mare - 1301 m, dar cel mai spectaculos este Bodoc cu doar 1139 m, datorita privelistilor pe care le ofera.
Piatra Predicatorului Muntii Bodoc la 8,57 km. Pe piciorul de munte ce pleaca din Varful Henter al culmii principale a Muntilor Bodoc spre Valea Oltului, se afla doua stanci izolate, ce atrag atentia. Tot ce se poate dori dupa revelion. Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Ceea ce m-a derutat. Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Cerb vs tap, ciuta vs caprioara. Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei); doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap, desi, la aceasta vreme (dupa luna octombrie), tapii, ca si cerbii, respectiv caprioarele ca si ciutele umbla in carduri monosex; totusi in cardurile caprioareleor (ciutelor) mai pot fi vazuti tapi (cerbi) de pana la 1 an. Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre vest, chiar pe plai si pe traseul turistic.
Santul cetatii Moacsa la 9,44 km. Santul cetatii de la Moacsa Toponimia Santul cetatii. Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc. Multumim pentru raspuns. Várhányásnak. Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 9,65 km. Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni. Muntele pe care se afla este numit Budos, de sub el izvorand vai ce curg spre paraul Padureni si spre localitatea Dalnic.
Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 9,95 km. Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Multumesc pentru ascunzis. Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata. Piata Kálvin, odinioara Ópiac, este un ansamblu monumental arhitectural.
Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la 10,21 km. Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. Pinus silvestris. Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. La Sfantu Gheorghe locul padurii memoriale a fost stabilit la nord de gara, in triunghiul care s-a format la ramificatia caii ferate Sfantu Gheorghe - Miercurea Ciuc, spre Targu Secuiesc.
Biblioteca Judeteana Covasna la 10,76 km. La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Multumesc pentru ascunzis. Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Sugas Bai la 11,08 km. Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Dimineata. Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia. Am pus un cercel inauntru. A fost odata. Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Statiunea este locul preferat pentru excursii a locuitorilor din zona.
Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 11,2 km. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc. Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana. Sâmbata și duminica, muzeul este deschis pâna la ora 14. Statuia arhitectului se afla in fata cladirii si a devenit simbolul orasului.
Izvorul Honved la 11,4 km. Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas. Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau.
Lacul Padureni la 11,94 km. Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor. Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei, dar fara, ascunzisul e mai greu de observat; fata de situatia initiala vegetatia e mai luxurianta. A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc.
Sub varful Murgo Pasul Hatod la 12,13 km. Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt. Aici suntem in tara padurilor foioase.
Ozunca Bai la 13,07 km. Murgul Mare, Ozunca Bai
Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai la 13,59 km. Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m. Partea de jos a trunchiului copacului este crapata.
Dalnic la 13,6 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Varful Ascutit Cernatu de Sus la 13,83 km. Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Fag sub Murgul Mare la 14,08 km. Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
Dealul Merilor Micfalau la 14,2 km. Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m. De aici se poate porni spre creasta principala a Muntiilor Bodoc, si anume spre varful Burdei 1191 m.
Castrul roman Comolau Reci la 14,45 km. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic. A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Cetatea Vapa la 14,75 km. Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor. Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Mofeta Gradina Herko Turia la 16,14 km. Mofeta - Gradina Herko Gradina Herko, noutati. Am ajuns in zona numita Gradina Herko (denumire gasita de noi doar pe harta Dimap a zonei Balvanyos si in prezentarea unui traseu prin zona in revista de turism, de limba maghiara, Gyopar/Floarea de Colti) intr-o drumetie ce viza vizitarea izvoarelor minerale de pe Valea Iadului (declarata rezervatie naturala) atrasi de fotografia mofetei de pe un afluent al Vaii Iadului, Paraul Ars. In loc de geocutie doar bere Ciuc. Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Rezervatia Valea Iadului Turia la 16,18 km. Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului. Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica?. Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie. Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie. Chiar la iesirea din sat insa (cu 1 km inainte de confluenta pomenita), un drum forestier pleaca din soseaua ce duce la Balvanyos, spre stanga, pe Valera Iadului.
Valcele Drumul apelor minerale la 16,24 km. Valcele este situata in partea sud-vestica a judetului Covasna, la poalele sudice ale Muntilor Baraolt. O statiune parasita. Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX. Este strabatuta de paraul Valcele.
Varful Carpinis Muntii Bodoc la 16,52 km. Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul. Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai la 16,83 km. Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai. Paraul Pastravului in intuneric. Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric. Baile vechi au disparut in secolul al 18.
Inima fagului Ozunca-Bai la 16,87 km. Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi. Unul are circumferinta de 4,5 m, iar pe trunchi are o umflatura rotunda.
Cetatea Turia la 17,2 km. Locul si urmele Cetatii Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca. Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Ursus carpaticus. S Pai, ai doua posibilitati. 1.
Piatra Soimilor Bixad la 17,23 km. Piatra Soimilor, Bixad
Piatra Gaurita Bixad la 18,06 km. Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad. Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata.
Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 18,21 km. Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului. Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Biserica reformata fortificata Ilieni la 18,43 km. Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m. Ca in povesti. O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti. Este strabatuta de DJ 112, Sfantu Gheorghe - Brasov.
Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 18,95 km. Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita. Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie. Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm. Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele. Oglinda lacului ce ocupa o suprafata de 22 ha se afla la 950 m altitudine si cuveta are o adancime maxima de 7 m.
Tura de lac Lacul Sfanta Ana la 18,96 km. Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. In sfarsit am gasit ascunzisul. Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere, respectiv varful Ciomatu Mare si ramasitele turnului de belvedere de langa tinovul Mohos, am incheiat ziua cu o traditionala tura de lac. Pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru.
Cetatea Tiborc la 18,96 km. Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure. Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Baile Mikes Paraul Jombor la 19,57 km. Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta. Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Dealul Lisnau la 19,75 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Biserica reformata Turia de Sus la 19,95 km. Biserica reformata fortificata din Turia de Sus a fost construita in secolul al XVI-lea, in stil neogotic. S-a aruncat apa cu tot cu copil. Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea. Este considerata un obiectiv turistic important.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 20,01 km. Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868). Sub capela se gaseste cavoul familiei Apor.
Baile Apor la 20,04 km. Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa. Am gasit cutia. Instructiunile au fost de nota 10. Este vorba de o adevarata raritate a lumii.
Dealul Cetatii Let la 20,05 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare. Vechea cetate era ridicata pe movila, cu orientarea nord-sud, marginita de Paraul Negru.
Mofeta Baile Balvanyos la 20,05 km. Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta. Cladirea nu este intr-o stare foarte buna, dar mofeta si baia pentru picioare pot fi inca utilizate.
Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 20,06 km. Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor. Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani, era si timpul pentru reamenajare.
Cimitirul Zathureczky Baraolt la 20,33 km. Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60.
Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 20,38 km. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor. Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Tinovul Mohos la 20,42 km. Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Mohos si atat. Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Muschi la pastrare. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. Numele de Mohos inseamna loc cu muschi, ceea ce subliniaza caracterul de mlastina oligotrofa.
GK Hotel Szent Kristof la 20,44 km. GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Bardocz 4 GeoKret. Am depus aici Bardocz 4 GK27A4 GeoKret si GEO FORTRESS First Austrian Mega Event Geocoin. Am gasit. Am gasit aceasta geocutie. Ultima zi din Tusvanyos. In cursul diminetii am vizitat hotelul. That is the reason it is placed in Baile Tusnad, very close to the main road, in a safe place.
Mofeta din Baile Tusnad la 20,44 km. Mofeta, Baile Tusnad Inaintea ultimului concert. Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Fara manusi de sudura. Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala.
Grota sulfatara Turia la 20,46 km. Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori. La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca. Datoritacalitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale siemanatiilor post vulcanice (mofete), statiunea ofera atat un peisajatragator cat si excelente posiblitati de tratament.
Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos la 20,57 km. Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos, Zona Ciomatu-Puturosu Felicitari organizatorilor. Am gasit acest ascunzis din intamplare. O cutie plina. O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile).
Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 20,58 km. Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale. La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Baile Tusnad la 20,6 km. Izvoarele Apor si Mikes1 - Baile Tusnad Dimineata pe nemancate. Dimineata zilei de 22. Ce faci cand astepti?. Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti? Nici vorba.
Parcul Arpad Turia la 20,67 km. Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9!. Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme. A fost ridicat pe data de 18 iunie 2011, cu ocazia aniversarii primei atestari documentare a comunei Turia, din anul 1307.
Biserica catolica Turia la 20,81 km. Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Lisnau la 20,81 km. Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Contrar legilor lui Murphy. In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
[ Sus ↑ ]
Ormenis la 20,86 km. Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin. Este marginita la vest si nord de Lunca Oltului care formeaza hotarul cu judetul Covasna, la sud de comuna Apata si la vest de comuna Racos.
Conacul Damokos Araci la 20,87 km. Conacul Damokos - Araci.
Vila Anna Baile Tusnad la 20,9 km. Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis. Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Lacul Ciucas Baile Tusnad la 20,94 km. Lacul Ciucas din mijlocul statiunii Baile Tusnad a fost creat in scopuri turistice, folosindu-se de apa raului Olt. In intuneric. Cu lanterna am gasit geocutia. In vizita. Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia. Frozen pictures. Au inghetat pana si imaginile. Astazi langa lacul Ciucas gasim restaurantul Stanca Soimilor, care dispune pe langa restaurant si de o terasa amenajata intr-un cadru natural si un octogon intr-un cadru deosebit, in mijlocul lacului.
Baia Saracilor Baile Tusnad la 20,94 km. In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii. Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor, Cum putin mai jos a rasarit un centru wellness modern, dar cu preturi nu tocmai mici, s-ar deduce ori ca statiunea nu mai are saraci, ori ca de sanatatea lor nu se mai preocupa nimeni.
Parcul Pompierilor Baile Tusnad la 20,97 km. Parcul Pompierilor Baile Tusnad Plimbare. Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Masinaria infernala. Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. Cu placere. Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective.
Turnul Apor Baile Tusnad la 20,98 km. Turnul Apor - Baile Tusnad. In loc de un punct, ofer trei. Care sunt acele cazuri similare? Pe terenul nostru de joaca procedura pentru punctele de interes este acelasi peste tot. Nu e vorba de alte jocuri. Scuze, aveam impresia, gresita dealtfel, ca se poate loga gasirea unui POI. Turnul se afla in renovare. Dupa ce am primit din mai multe parti relatari despre turn, m-am asteptat sa gasesc turnul intr-o stare jalnica.
Stanca Soimilor Baile Tusnad la 21,21 km. Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1. Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama. Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita. Dupa un an de la prima. Drumul trece peste calea ferata, atentie mare, trecerea este exact intr-o curba, apoi trecem podul Oltului.
Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad la 21,34 km. Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad. La 10 m inainte ca paraul Minerilor sa intre in Olt, apare si acest izvor, avand temperatura apei de 9,3 C, si cu un continut redus de saruri minerale.
Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 21,34 km. Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos. Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis. Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Cetatea Fergettyu Aninoasa la 21,4 km. Cetatea de odinioara Fergettyu - Aninoasa. Cetatea Vartej. Am fost primul gasitor a geocutiei. Plimbare de iarna. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 21,59 km. Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final. Asaltul final a fost un succes.
Ulmul din Capeni la 21,61 km. Ulmul din Capeni. Ceea ce era afara, era si inauntru. Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania.
Varful Cetatii II Baile Tusnad la 21,61 km. Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni. Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii. Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa "cucerim" Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 21,7 km. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 21,73 km. Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Stanca Ariciul Ormenis la 21,77 km. La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Stancile Turnuri la 21,78 km. Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri, care se inalta deasupra brazilor, si care se afla pe versantul geografic stang al vaii Paraul Minelor, de langa statiunea Baile Tusnad. La o inaltime bunicica. Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urcand pe valea Minerului. Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns. Pe spinarile turnurilor poate fi admirata planta endemica Hiearcium Telekianum.
Sub podul CFR Baile Tusnad la 21,86 km. Sub podul CFR Baile Tusnad In drum spre tabara. Pentru cina (cu gratar si mititei, adica "ca de obicei" la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Nimic sub pod. Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi. Dupa ce DanBorcea mi-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse sub podul CFR din Baile Tusnad, m-am dus sa verific ascunzisul la fata locului.
Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 21,89 km. Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor. Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Apa minerala are o temperatura de 12 C.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.