Localitatea Brosteni (judetul Dambovita) Resedinta: Bezdead.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Brosteni, judetul Dambovita

Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 21,63 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 22,7 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Crucea Domnitorului Melicesti la 28,93 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 32,42 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 49,03 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Lacul Satic Lacul Satic la 42,78 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 48,4 km
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 27,06 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 49,7 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 27,87 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 31,71 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 34,56 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Vama Verde Vama Verde Telega la 26,14 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 32,86 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 24,8 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Gradina de lavanda Tiparesti la 38,9 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Poteca Printesei Posada la 21,77 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 24,1 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Muntele de sare Slanic la 38,86 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Barajul Paltinu Seciuri la 25,55 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 32,84 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 30,83 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 20,26 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 23,94 km
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 59,92 km. Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 57,13 km. La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 50,09 km. Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 57,4 km. Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Pestera Fundata la 51,46 km. Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 69,68 km. Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 50,91 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Poarta Schei Poarta Schei la 58,34 km. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 64,46 km. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 68,1 km. Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Turnul Negru Brasov la 58,57 km. Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
DinoParc DinoParc Rasnov la 52,2 km. La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Podul catre Nicaieri Matita la 54,88 km. In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.