Localitatea Cojocaru (judetul Dambovita) Resedinta: Mogosani.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cojocaru, judetul Dambovita

Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 33,52 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Padurea Trivale Padurea Trivale la 45,44 km
Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Orasul lalelelor Pitesti la 44,35 km
Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 40,65 km
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 27,27 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 46,28 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 66,97 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 71,75 km
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 56,04 km. Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Crucea Domnitorului Melicesti la 63,23 km. Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Poteca Printesei Posada la 67,99 km. Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 59,32 km. Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 60,25 km. Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 59,55 km. Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 62,06 km. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 58,01 km. Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Sinagoga Templul Coral Bucuresti la 64,49 km. Templul Coral, sinagoga construita in 1866 in stil arhitectural neo-maur, se afla pe strada Sfanta Vineri 9-11, aproape de Piata Unirii.
Padurile biciclistilor Snagov la 60,38 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
Carnetelul calatorului Carnetelul calatorului la 66,18 km. Carnetelul calatorului este o locatie simpla, pentru orice drumet. Felicitari - Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.