Localitatea Colibasi (judetul Dambovita) Resedinta: Iedera.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Colibasi, judetul Dambovita

Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 14,04 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 36,39 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Poteca Printesei Posada la 27,82 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 35,34 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 16,1 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 47,71 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 41,44 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 31,64 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Lacul Zorile Doftana la 16,89 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 43,76 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Muntele de sare Slanic la 32,81 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 16,49 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 37,34 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 41,31 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Crucea Domnitorului Melicesti la 21,91 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 16,92 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 21,11 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 16,49 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 39,04 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 18,05 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 33,62 km
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 34,55 km
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 63,74 km. Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 57,53 km. In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 62,8 km. Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 63,16 km. Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 60,97 km. Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 63,73 km. Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Turnul Negru Brasov la 67,74 km. Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 62,55 km. In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.