Localitatea Matasaru (judetul Dambovita) Resedinta: Matasaru.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Matasaru, judetul Dambovita

Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 44,91 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 43,58 km
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 25,12 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Padurea Trivale Padurea Trivale la 48,37 km
Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Orasul lalelelor Pitesti la 47,23 km
Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 65,48 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 69,9 km
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 54,88 km. Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Vama Verde Vama Verde Telega la 55,9 km. Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Baia Turceasca Curtea Veche la 61,57 km. Baia Turceasca - Curtea Veche se afla in sectorul 3, pe strada Soarelui numarul 3-5.
Cruce de piatra din 1852 la 63,25 km. La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 69,29 km. Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 54,35 km. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Padurile biciclistilor Snagov la 56,74 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti la 51,86 km. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 67,83 km. Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Ansamblul medieval Curtea Veche la 61,58 km. Ansamblul medieval Curtea Veche dateaza din secolul al 15-18.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.