Localitatea Ganesti (judetul Galati) Resedinta: Cavadinesti.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ganesti, judetul Galati

- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 27,26 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 29,37 km. Lacul Corni
- Podul Verde Barlad la 29,66 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Podul Doamnei Chitcani la 41,93 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Manastirea Buciumeni la 54,58 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Biserica din Serbanesti la 54,83 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Biserica din Largaseni la 55,29 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 55,96 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 58,33 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Lacul de Argint Adjud la 59,06 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 66,03 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 66,18 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Monumentul Victoriei Tisita la 66,37 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Cimitirul german de la Tisita la 69,1 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Manastirea Poglet la 71,25 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 72,78 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 75,37 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Biserica de lemn din Straoane la 75,52 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 75,67 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 76,42 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Manastirea Cucova la 76,62 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Manastirea Sfanta Olga la 76,95 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Iaz Dienet la 77,2 km. Lacul Dienet
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 77,64 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Varful Dorosan la 77,96 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Cetatea dacica Racatau la 78,36 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 78,41 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 78,64 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 79,73 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 79,76 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare geticã preromanã, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelã romanã târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) ºi cetatea medio-bizantinã (datând din secolele X-XII).
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 79,95 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
- Lacul Andreoaie Boistea la 80,23 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 83,76 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Biserica veche din Dragusani la 83,91 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 83,98 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 84,07 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Podul lui Stefan cel Mare la 84,61 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Magura Odobesti la 84,69 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 87,16 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Varful Observatorul lui Averescu la 87,77 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Manastirea Dalhauti la 87,86 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Manastirea Cotesti la 88,41 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Groapa Deleanului la 88,68 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 88,9 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 89,25 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Mausoleul de la Marasti la 89,34 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 89,38 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Fosta Manastire Mera la 89,53 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Manastirea Bogdana la 89,64 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Manastirea Plopana la 90,1 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 90,21 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Castelul de apa Braila la 90,54 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Cineritele de la Somusca la 90,98 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Ceasul public Braila la 90,99 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 91,98 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 92,57 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Manastirea Lipova la 93,2 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 93,87 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 93,91 km. Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 94,1 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
[ Sus ↑ ]
- Poarta Dracilor Valea Milcovului la 94,48 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 94,48 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Balta Puiesti la 94,9 km. Lacul Puiesti - Balesti
- Macin la 95,46 km. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani.
- Piatra Hagiului la 95,81 km. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 95,85 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Cimitirul de onoare Bordesti la 96,02 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
- Tabia Veche la 97,1 km. Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 97,18 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Focul Viu Andreiasu de Jos la 97,38 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
- Dealul Perchiu Onesti la 97,38 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 97,51 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Picturi murale Bacau la 97,6 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 98,1 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Cetatea Noviodunum Isaccea la 99,04 km. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 99,24 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Varful Mosului Sarata la 99,44 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 100,28 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 100,35 km. Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 100,51 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Igesti - Atractii turistice Siscani Localitati apropiate: Comanesti la 2,29 km, Cavadinesti la 3,28 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.