Localitatea Oancea (judetul Galati) Resedinta: Oancea.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Oancea, judetul Galati

- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 16,93 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 24,83 km. Lacul Corni
- Podul Verde Barlad la 48,78 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 53,81 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 56,6 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 56,76 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu.
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 58,78 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 59,07 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 59,97 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare geticã preromanã, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelã romanã târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) ºi cetatea medio-bizantinã (datând din secolele X-XII).
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 60,14 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
- Podul Doamnei Chitcani la 62,96 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Manastirea Buciumeni la 64,69 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 66,63 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 67,22 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Biserica din Serbanesti la 69,17 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Biserica din Largaseni la 70,25 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Monumentul Victoriei Tisita la 70,3 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Lacul de Argint Adjud la 71,42 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Castelul de apa Braila la 72,25 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Ceasul public Braila la 72,73 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Cimitirul german de la Tisita la 73,69 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 73,84 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 74,05 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Macin la 75,41 km. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani.
- Tabia Veche la 76,09 km. Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
- Cetatea Noviodunum Isaccea la 77,94 km. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
- Biserica de lemn din Straoane la 82,84 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 83,73 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului la 84,45 km. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 84,46 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului la 84,69 km. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.
- Cheile Chediului Muntii Macinului la 84,79 km. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci).
- Varful Cozluc Muntii Macinului la 84,87 km. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa.
- Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 84,93 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur.
- Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului la 85,42 km. Traseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk.
- Balta Albina la 85,66 km. Lacul Albina
- Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 85,69 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci.
- Crucea celtica Niculitel la 85,92 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
- Troesmis la 86,55 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
- Manastirea Poglet la 88,1 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Manastirea Cotesti la 88,22 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la 88,3 km. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
- Balta Puiesti la 88,52 km. Lacul Puiesti - Balesti
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 88,65 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani.
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 88,74 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Manastirea Dalhauti la 89,04 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 89,22 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Magura Odobesti la 90,19 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Groapa Deleanului la 90,34 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Lacul Iacobdeal Turcoaia la 90,51 km. Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
- Lacul Balta Alba Balta Alba la 91,13 km. Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
- Manastirea Cucova la 91,46 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Biserica din Telita Frecatei la 92,03 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 92,5 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Fosta Manastire Mera la 92,87 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Iaz Dienet la 93,67 km. Lacul Dienet
- Cimitirul de onoare Bordesti la 93,67 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
[ Sus ↑ ]
- Lacul Andreoaie Boistea la 93,88 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Cetatea dacica Racatau la 95 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 95,2 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 96,59 km. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
- Manastirea Sfanta Olga la 97,04 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Podul lui Stefan cel Mare la 97,95 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 98,08 km. Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
- Varful Dorosan la 98,11 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 98,22 km. Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
- Varful Observatorul lui Averescu la 98,33 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Cismeaua din Padurea Trestenic la 98,41 km. Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
- Poarta Dracilor Valea Milcovului la 98,52 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 98,72 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Mausoleul de la Marasti la 98,96 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
- Biserica veche din Dragusani la 99,45 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 99,48 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 99,68 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Crucea Eroilor Poienita la 100,43 km. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 100,84 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Focul Viu Andreiasu de Jos la 100,85 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Bogdanesti - Atractii turistice Ivanesti Localitati apropiate: Slobozia Oancea la 2,68 km, Roscani la 6,87 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.