Localitatea Cartiu (judetul Gorj) Resedinta: Turcinesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cartiu, judetul Gorj

Cheile Banitei Cheile Banitei la 36,47 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 31,67 km
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 18,54 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Valea Ibanului Bobu la 18,18 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Piatra Buha Sacelu la 17,91 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Cetatea Banita la 36,59 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Traseul Ruinelor Vulcan la 28,47 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Lacul Gales Muntii Retezat la 43,33 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Transalpina Transalpina la 36,5 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Lacul Portii Muntii Retezat la 44,47 km
Taul Portii
Padurea colorata Baia de Fier la 35,67 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 36,89 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 45,65 km
Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 37,22 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Masa tacerii la 10 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Lac Jiet la 34,42 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 46,49 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 44,83 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
[ Sus ↑ ]
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare la 29,85 km
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Pestera Muierii - Muntii Parang
Pestera Muierii - Muntii Parang la 35,15 km
Pestera Muierii se afla la poalele sudice ale Muntilor Parang, pe teritoriul localitatii Baia de Fier din judetul Gorj. Pe stancile de deasupra pesterii si pe partea opusa a drumului sunt amenajate numeroase trasee de escalada.
Valul de pamant de la Bucova la 66,03 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 61,42 km. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Cetatea Blidaru la 61,8 km. Situl arheologic Costesti-Blidaru
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 61,72 km. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 54,18 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 62,58 km. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Izvorul si stancariile de la Camana la 69,33 km. Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 62,71 km. Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Cariera de marmura Bucova la 63,14 km. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.