Localitatea Closani (judetul Gorj) Resedinta: Pades.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Closani, judetul Gorj

Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 21,29 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 33,32 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Castrul roman Teregova la 40,43 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
Poarta sarutului la 36,76 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Cheile Butii Cheile Butii la 29,22 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 45,85 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 33,16 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 38,19 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje. S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
La Oglinda Baltile Meris la 33,93 km
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Lacul Gales Muntii Retezat la 36,3 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Lacul Portii Muntii Retezat la 32,86 km
Taul Portii
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 42,58 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 11,16 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 28,3 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 38,73 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor. Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 12,79 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Izvorul Cosustei la 24,34 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
[ Sus ↑ ]
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 10,9 km
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 11,12 km
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 65,81 km. Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Maru la 53,08 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Taul fara fund Pesteana la 52,55 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 65,04 km. Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 60,98 km. Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan.
Grupul de case Rusesti Merisor la 53,96 km. Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Valea Sodomului Sacelu la 58,73 km. Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 64,53 km. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea. Au fost descoperite aici resturi de fosile de fauna Sarmatiana, depozitate in stratele de roca sedimentara.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 50,73 km. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 60,76 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Parangul Mare Parangul Mare la 65,24 km. Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 59,75 km. Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona. Intreaga zona este rupta parca din basme.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 61,25 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Se afla la aproximativ 13 km de Caransebes, intre Obreja si Glimboca, paralel cu drumul dintre aceste localitati.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Marmanu - Obiective turistice Huseni Localitati apropiate: Motru Sec la 1,05 km, Calugareni la 2,48 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.