Localitatea Closani (judetul Gorj) Resedinta: Pades.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Closani, judetul Gorj

Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 37,48 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 41,98 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 42,09 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 27,91 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 21,29 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Cascada Roset la 31,44 km
Cascada Roset (Cociului)
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 38,09 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Straja Straja la 44,07 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Cheile Teregovei Armenis la 41,42 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Poarta sarutului la 36,76 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 21,16 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Lacul Portii Muntii Retezat la 32,86 km
Taul Portii
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 28,07 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Ansamblul de mori din Mehadica la 42,44 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 45,85 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
[ Sus ↑ ]
Podul lui Dumnezeu, Ponoarele
Podul lui Dumnezeu, Ponoarele la 10,9 km
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 11,12 km
Pestera Fluturilor Dubova la 68,01 km. Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Lacul Zervesti la 54,04 km. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 55,28 km. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 58,47 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Traseul Ruinelor Vulcan la 53,21 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 60,76 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 54,08 km. Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 61,25 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 65,04 km. Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Taul fara fund Pesteana la 52,55 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Valea Ibanului Bobu la 56,06 km. Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.