Localitatea Floresti (judetul Gorj) Resedinta: Tantareni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Floresti, judetul Gorj

Au fost descoperite aici resturi de fosile de fauna Sarmatiana, depozitate in stratele de roca sedimentara.
Pajistea se aflã în Podiºul Getic, pe platforma Desnãþuiului, la graniþa cu Câmpia Olteniei.
Valea Ibanului Bobu
Lacul Fantanele
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Coloana fara sfarsit
Poarta sarutului
Situatã pe raza comunei Pleniþa, aceastã zonã pãstreazã 10 ha de pãdure cu poieni largi, în care, în preajma Sãrbãtorii bujorului, abundã Paeonia peregrina sau bujorul românesc.
Masa tacerii, Targu Jiu
Se afla la o distanþã de 2,5 km faþã de comuna Radovan, pe 20 ha, între Pãdurea Radovan ºi Ferma Valea Rea.
Valea Sodomului Sacelu
Piatra Buha Sacelu
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus
Lacul Sadu Gornacel, lac Sambotin
Lacul Victoria, Geormani
Piramidele de la Slatioara
Balta Olari, Lacul Parscoveni
Este o cavitate cu o adancime de 300 m.
Culele de la Maldaresti
Lacul Cilieni, Bailesti
Lacul Buzatu, Lacul Oarca, Balta Giurgita
Cotul cu Aluni Tismana
Balta Milcov, Lacul Cacana
Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin. Caprele de sub capra podului. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Campurile de lapiezuri La culesul murelor si al cutiilor. La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna
Pestera Liliecilor, Pestera Sfantului Grigore Decapolitul
Castanul lui Tudor Vladimirescu Gornovita
Rezervatia naturala geologica este situata in Subcarpatii Valcii, in bazinul Paraul Sarat, afluent de dreapta a raului Olt.
[ Sus ↑ ]
Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m. Prima cutie gasita de mine. Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata. Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m.
Varful Dengheru aronbv Geocutia din apropierea varfului Papusa. Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra. Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos. Foarte spectaculos loc.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang
Aspectul ce ni s-a parut a fi cel mai interesant, dincolo de izolarea specifica unui asezamant monahal, dar mai putin intalnita in zilele noastre, este aspectul de satuc al comunitatii, chiliile calugarilor fiind casute imprastiate pe pantele Muntelui Patrunsa, existand si un nucleu concentrat in preajma bisericii.
Pasul Urdele Muntii Parang
Transalpina Prima mea cutie gasita. Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend. Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.