Localitatea Gavanesti (judetul Gorj) Resedinta: Balesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Gavanesti, judetul Gorj

Varful Carja Varful Carja la 48 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 46,15 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 41,95 km
Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Parangul Mare Parangul Mare la 47,08 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Turnul rotund Crivadia la 48,76 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Valea Sodomului Sacelu la 33,08 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 43,64 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 47,81 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 39,35 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Lacul Portii Muntii Retezat la 43,3 km
Taul Portii
Cheile Banitei Cheile Banitei la 49,15 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Cheile Butii Cheile Butii la 33,48 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Lacul Gales Muntii Retezat la 44,05 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Straja Straja la 33,13 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Poarta sarutului la 10,25 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
[ Sus ↑ ]
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 30,29 km
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 30,49 km
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 54,71 km. Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Sfinxul Banatean la 62,46 km. Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 51,53 km. Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 53,1 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Cheile Globului Globu Craiovei la 69,62 km. Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 66,36 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 56,08 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 68,82 km. Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 58,44 km. Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 59,93 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 53,77 km. Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.