Localitatea Horezu (judetul Gorj) Resedinta: Turcinesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Horezu, judetul Gorj

Taul Custura Mare Muntii Retezat la 36,02 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 46,2 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 29,71 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 45,19 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 35,85 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Varful Papusa Varful Papusa la 38,82 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Lacul Rades Muntii Retezat la 44,26 km
Taurile Radesului
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 47,14 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Cheile Banitei Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 46,48 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Pasul Urdele Muntii Parang la 35,65 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 28,93 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 20,3 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Campusel la 35,34 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 32,77 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Masa tacerii la 12,73 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Taul dintre Brazi la 40,94 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Poarta sarutului la 12,73 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Valea Ibanului Bobu la 21,51 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
[ Sus ↑ ]
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare la 28,36 km
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Podul natural de piatra de la cariera Banita
Podul natural de piatra de la cariera Banita la 32,77 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Complexul megalitic Muntele Mic la 67,71 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 65,82 km. Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Triunghiul misterios la 55,48 km. Triunghiul misterios din padure.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 54,88 km. Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 67,58 km. Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 69,63 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Cindrel la 61,77 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 55,73 km. In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.