Localitatea Stanesti (judetul Gorj) Resedinta: Stanesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Stanesti, judetul Gorj

Valea Ibanului Bobu la 23,15 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Lacul Rades Muntii Retezat la 43,23 km
Taurile Radesului
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 35,35 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 35,81 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 44,97 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil. Denumirea cascadei se refera probabil nu la lungimea caderii de apa (cascada nu este scurta), ci la sensul secundar brusc, repede (ape care cresc brusc).
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 40,72 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 49,45 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 41,05 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 35,65 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 22,39 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 46,87 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Taul dintre Brazi la 40,97 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 46,44 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 48,65 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Pasul Urdele Muntii Parang la 41,42 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Grupul de case Rusesti Merisor la 36,52 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 40,82 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin.
[ Sus ↑ ]
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat la 32,01 km
Avenul nr. 5 din Cheile Scocului Mare
Avenul nr. 5 din Cheile Scocului Mare la 32,31 km
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 68,52 km. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 61,16 km. Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 59,75 km. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Triunghiul misterios la 50,72 km. Triunghiul misterios din padure.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 55,7 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Valul de pamant de la Bucova la 62,18 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Taul fara fund Pesteana la 58,57 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.