Localitatea Vaieni (judetul Gorj) Resedinta: Pades.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Vaieni, judetul Gorj

Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 8,9 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Izvorul Cosustei la 25,28 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
La Oglinda Baltile Meris la 28,97 km
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Ansamblul de mori din Mehadica la 45,42 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 36,42 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cheile Armenisului Armenis la 47,6 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 17,32 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 9,15 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Taul dintre Brazi la 40,82 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 23,11 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 12,3 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 47,11 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 36,55 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Cheile Teregovei Armenis la 45,8 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
[ Sus ↑ ]
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 8,9 km
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 9,15 km
Podul roman Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Pestera Fluturilor Dubova la 66,96 km. Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Lacul Verde Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Cheile Banitei Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Pestera Ponicova Dubova la 67,02 km. Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 50,88 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 60,78 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 64,6 km. Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 60 km. Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 63,67 km. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Rezervatia Groposu la 65,89 km. Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Traseul Ruinelor Vulcan la 53,81 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Valea Sodomului Sacelu la 56,03 km. Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.