Localitatea Armaseni (judetul Harghita) Resedinta: Ciucsangeorgiu. Denumire maghiara: Csíkménaság.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Armaseni, judetul Harghita

Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 41,39 km
Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 24,55 km
Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea.
Cetatea Racu Cetatea Racu la 25,87 km
Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Am gasit geocutia primii - Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 12,99 km
Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 45,35 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 41,89 km
Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata.
Dalnic Dalnic la 48,02 km
Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 28,15 km
Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 19,96 km
Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 46,81 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 45,05 km
Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 23,96 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Cascada Tulghes Cascada Tulghes la 44,33 km
Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni la 36,23 km
Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 12,48 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 35,99 km
Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 33,84 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Clopotnita din valea paraului Petki Clopotnita din valea paraului Petki Ghimes-Faget la 25,47 km
Aceasta clopotnita se afla la confluenta paraului Petki cu raul Trotus, la marginea drumului national DN12A, la 900 m distanta de gara Ghimes-Faget spre sud-est.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 24,7 km
Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 27,08 km
Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Muzeul de istorie a breslelor Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 41,43 km
Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 12,24 km
Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 46,15 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 47,72 km
Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 49,35 km
Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Valea Boros Valea Boros Lunca de Jos la 21,32 km
Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim. Inainte de spectacol, dupa gard - Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi.
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel la 45,2 km
Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 38,07 km
Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Lacul Tarnita Lacul Tarnita Muntii Berzunti la 43,21 km
Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editatã în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf. Lacul Tarnita - Am gasit ascunzisul la est de lac (tau, bolatau zic localnicii). Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 35,06 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 31,68 km
In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga la 41,84 km
Satul Lunga - tinand de Tg.
Lacul Poiana Uzului Lacul Poiana Uzului la 32,9 km
Despre Lacul Poiana Uzului, mentionam ca data oficiala a nasterii sale, anul 1973, cand a fost terminat barajul (constructia a inceput din 1965). Locatie spectaculoasa - Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului.
Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni la 16,81 km
Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 16,85 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Lacul Spalatorul de pietre Lacul Spalatorul de pietre Racu la 17,91 km
Prezentat de mai multi ani ca punct de interes, Lacul cu Limba, limba fiind o mica peninsula, se afla in preajma carierei Garciu, fiind de natura antropica. Lacul Racu - In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine. Locul se afla sub constructie - Geocutia poate fi gasita destul de usor. Denumirea corecta a lacului - Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 36,23 km
Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
[ Sus ↑ ]
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului la 10,44 km
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului la 11 km
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 62,3 km. Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 52,02 km. Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica la 69,32 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 51,91 km. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 68,09 km. Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Monumentul de pe Dealul Cosna Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei la 51,71 km. Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Acces auto - La monument se poate ajunge si cu masina. Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Castelul Szentkereszty Arcus la 52,63 km. Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 60,55 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 66,83 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Dealul Perchiu Dealul Perchiu Onesti la 61,75 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt. Gasita - Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Dealul Perchiu - Onesti - Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.