Localitatea Bancu (judetul Harghita) Resedinta: Ciucsangeorgiu. Denumire maghiara: Csíkbánkfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bancu, judetul Harghita

Sub podul CFR Sub podul CFR Baile Tusnad la 17,73 km
Sub podul CFR Baile Tusnad Nimic sub pod - Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi - Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici.
Cascada Lesuntu Mare la 49,54 km
Cascada Lesuntul Mare
Dalnic Dalnic la 42,46 km
Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum. Spre capatul nord-vestic al satului se afla o mica piateta dominata de doua obiective majore.
Capela si clopotnita Aldamas la 30,79 km
Capela din satul Aldamas, sat care apartine de Ghimes-Faget, se afla pe un versant de munte la vest de Poalele Aldamasului (Aldomas alja).
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 18,38 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar. Centrul de expozitii prezinta trecutul militar al secuilor si rolul lor secular in apararea granitelor.
Izvorul Salus Izvorul Salus Muntii Bodoc la 36,29 km
Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Are un debit considerabil si a fost imbuteliat in perioada interbelica.
Lacul Suta Lacul Suta la 10,91 km
Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare.
Cascada Cernica Cascada Cernica la 42,01 km
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Fagul uimitor Fagul uimitor Dealul Poienii la 20,56 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii. Aici izvoreste paraul Poiana, care curge in Catrusa.
Lunca de Sus Lunca de Sus la 25,75 km
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Clopotnita din valea paraului Petki Clopotnita din valea paraului Petki Ghimes-Faget la 31,15 km
Aceasta clopotnita se afla la confluenta paraului Petki cu raul Trotus, la marginea drumului national DN12A, la 900 m distanta de gara Ghimes-Faget spre sud-est.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 35,61 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri. Accesul la stanci este destul de greoi, dar odata ajunsi acolo, avem parte si de o frumoasa priveliste asupra vaii Iavardi.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Hosasau la 5,47 km
Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Geocutia este in ascunzis - La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani. Capela din catun, construita in 1494 de contele Lazar Andras din Lazarea a fost multa vreme in paragina, azi este restaurata.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 30,95 km
Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere. Izvoarele care apar sub varf au o curgere mai lenta, imbiba solul cu apa si impreuna cu conditiile climatic specifice etajului subalpin-montan superior creaza conditii pentru formarea turbei.
Valea Garbea Valea Garbea la 26,4 km
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit. Localitatea este strabatuta de linia de cale ferata 501.
Sancraieni Sancraieni la 7,63 km
Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 25,92 km
Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 18,18 km
Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti. Este poate a doua cea mai veche poarta secuiasca din judetul Harghita, si poate chiar din lume, care inca se afla la locul initial.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 18,54 km
Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. Este descris pe placa informativa aflata in piata bisericii romano-catolice.
Centrul de vizitare Vadon Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 48,76 km
Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant. Prin exponate interactive, modele tridimensionale si elemente senzoriale, copiii pot invata despre plantele si animalele habitatelor forestiere si acvatice.
Cimitirul Cimitirul Jimbor la 48,12 km
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 5,74 km
Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica). Numarul locuitorilor satului, conform datelor recensamantului din anul 1992, este 726.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 49,88 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani. Accesul se face prin partia de schi si punctul de belvedere Veresvirág.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la 48,36 km
Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Pe dealurile care il strajuiesc dinspre sud, Magura si Ciresoaia, s-au desfasurat bataliile din Primul Razboi Mondial care au stopat ofensiva austro-ungara de pe frontul Oituz, din august 1917.
Varful Trei Pietre Varful Trei Pietre la 30,89 km
Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia. Distanta de parcurs: 18 km, lungimea traseului: 5-6 ore, diferenta de nivel: 700 m.
Stanca Faraonul Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti la 37,87 km
Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept. Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete - Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Faraonul, intre imagine si imaginatie - Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. La cateva zeci de metri deasupra albiei ies la zi strate de gresie cladite in felurite moduri, unele putand starni imaginatia, precum Faraonul.
Ochiul Huitoarei Ochiul Huitoarei la 46,02 km
Ochiul Huitoarei este o stanca din care izvoreste un parau, si care se afla pe dealul Huitoarei, deasupra comunei Dofteana. Pe fruntea Huitoarei - Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Aceasta piatra care se umezeste inainte de venirea ploii, este un fel de stanca-meteorolog, barometru natural.
Izvoarele cu apa minerala Moinesti la 45,84 km
Izvoarele cu apa minerala din Baile Moinesti au fost descoperite in 1860, localnicii au inceput sa foloseasca apa din 1885. In 1908 se construieste o instalatie de bai minerale, in 1909 au fost incepute amenajarile parcului, iar intre anii 1979-1981 au loc noi amenajari.
Cascadele de la cariera Velnita Cascadele de la cariera Velnita la 49,56 km
Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 30,78 km
Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Descriere confuza, cautare nereusita - Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere. Principalul rol a fost cel de supraveghere a punctului vamal infiintat aici de principele Transilvaniei, Bethlen Gabor.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 13,74 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m. Mai exact doar ramasitele copacului, deoarece plopul a fost taiat.
Fag sub Murgul Mare Fag sub Murgul Mare la 26,53 km
Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
Baltile Nemirei Baltile Nemirei la 30,49 km
Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget. Balta mica are dimensiunile de 5o m x 20 m si adancimea, probabil, nu mai mult de 1 m, avand tendinta de colmatare, cea mare este relativ circulara, cu diametrul de cca 70 m, si pare a avea 2-3 m adancime.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 23,86 km
Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 22,02 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Biserica romano-catolica din Poian Biserica romano-catolica din Poian la 30,78 km
In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin la 12,24 km
Cetatea Harom a fost construita in jurul inceputului secolului al XII-lea, si a facut parte din sistemul de fortificatii care proteja Transilvania dinspre est. Se afla la sud de Miercurea Ciuc, la est de varful Harom, care are o altitudine de 1079 m, in apropierea limitelor sud-vestice ale Bailor Jigodin.
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului la 15,94 km
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 64,21 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Batranul Carpatilor Batranul Carpatilor Mercheasa la 51,97 km. Batranul Carpatilor reprezinta prin caracteristicile sale un exemplar unic al speciei Quercus Robur.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 60,98 km. Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 56,61 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 67,34 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 53,41 km. Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 65,31 km. Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Trovantii de la Viisoara Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 54,93 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat! - Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 65,37 km. Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 50,47 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Pasul Rez Pasul Rez Muntii Giurgeului la 66,47 km. Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.