Localitatea Borsec (judetul Harghita) Resedinta: Borsec. Denumire maghiara: Borszék. Denumire germana: Bad Borseck.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Borsec, judetul Harghita

Liceul Salamon Erno la 27,06 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 27,4 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Varful Vitos Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Varful Highes Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Varful Zespezel la 31,17 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului la 30,6 km
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Gorodisul Gorodisul Sandominic la 46,29 km
De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 1,09 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 38,53 km
Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 38,21 km
Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 30,36 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Punct belvedere Punct belvedere Sacadatul la 43,15 km
Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Piatra Laptariei Bilbor la 10,97 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 48,44 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 29,48 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 38,62 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 25,73 km
In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 37,98 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 44,79 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 44,9 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Cariera Suseni Cariera Suseni la 39,71 km
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Varful Gretes Varful Gretes Izvoru Muresului la 40,98 km
Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 15,06 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 30,97 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Lavanda Galautas la 13,82 km
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Izvorul Borcut Bilbor la 17,53 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
[ Sus ↑ ]
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec la 0,42 km
Grota Ursilor este de fapt o crapatura adanca in stanca, prin care trece o poteca. Localnicii au crezut mult timp ca este locuinta ursilor, de aici derivand si numele.
Pestera cu Stalactite - Dealul Scaunul Rotund, Borsec, Muntii Giurgeu
Pestera cu Stalactite - Dealul Scaunul Rotund, Borsec, Muntii Giurgeu la 0,95 km
Pestera cu Stalactite din dealul Scaunul Rotund este cea mai lunga pestera formata in travertin din tara. Formarea sa a fost influentata in principal de un sistem deschis de diaclaze, care a fragmentat travertinul, contributia apelor pluviale infiltrate fiind esentiala in transportul si dizolvarea calcarului.
Cetatea Racu Cetatea Racu la 57,66 km. Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Am gasit geocutia primii - Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 63,46 km. Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 62,02 km. Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 62,24 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 54,23 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Viaductul Mina Viaductul Mina la 56,58 km. Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 61,07 km. Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 58,6 km. Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
Parcul de aventura Balu Parcul de aventura Balu Harghita Bai la 65,44 km. Parcul de aventura Balu din Hargita Bai, pe un teren de 1,5 hectare, dispune de 105 de jocuri cu 120 platforme. Mareszka 4 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret, Mareszka 4. A fost foarte fain - Am gasit cutia. La ciot am ajuns pe malul lacului - Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 60,89 km. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 62,55 km. Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Varful Ascutit Varful Ascutit Muntii Ciucului la 56,91 km. Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Baile Dugas 2 Baile Dugas 2 Danesti la 52,16 km. Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Izvorul Lobogo Izvorul Lobogo Baile Homorod la 68,74 km. Izvorul de apa minerala Lobogo este izvorul cel mai popular si cel mai cunoscut al statiunii Baile Homorod.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Poiana cu narcise Gurghiu la 57,63 km. Poiana cu narcise de la Gurghiu
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.