Localitatea Comanesti (judetul Harghita) Resedinta: Martinis. Denumire maghiara: Homoródkeményfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Comanesti, judetul Harghita

Vallato Vallato Harghita-Bai la 20,29 km
Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 34,14 km
Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea.
Gradinita Gradinita Ocland la 11,59 km
Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 49,97 km
Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 34,89 km
Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 37,68 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Biserica catolica Biserica catolica Cetatuia la 34,54 km
Satul Cetatuia se afla la sud de Sansimion, pe terasa din stanga Oltului, la o altitudine de 662 m, la 18 km sud de Miercurea-Ciuc. Comoara din curtea bisericii - Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 49,62 km
Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 32,21 km
Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Fantana din padure Fantana din padure Santimbru Bai la 24,59 km
Izvor si fantana din beton imprejmuite, la 500 m sud de Santimbru Bai, langa poteca turistica marcata cu banda albastra.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 22,71 km
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Lazaresti la 38,84 km
Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos. Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Apa minerala Julis Apa minerala Julis Tusnadu Nou la 35,85 km
Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras la 23,48 km
Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 12,24 km
Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
Pestera Sugau Pestera Sugau Muntii Giurgeu la 49,59 km
Pestera Sugau este o rezervatie speologica, care se afla in muntele Sipos, muntii Giurgeului, la nord de localitatea Voslobeni. Cutie noua - Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua. Un loc extraordinar - Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
Dealul Gordon Dealul Gordon Lupeni la 20,02 km
Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 30,92 km
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Stalp comemorativ cu cruce Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 32,88 km
Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia.
Biserica unitariana Biserica unitariana Ocland la 11,82 km
Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic. Un ascunziº foarte bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 21,23 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Conacul Cserei Conacul Cserei Racu la 32,4 km
Conacul Cserei se afla in satul Racu, la numarul 141.
Cioboteni Cioboteni la 32,81 km
Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Capela Vizita Fecioarei Maria Capela Vizita Fecioarei Maria Cotormani la 36,13 km
Cotormani, satul ascuns, se afla printre dealurile de pe partea stanga a drumului care duce dinspre Poarta Ako in valea paraului Fisag.
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 45,07 km
Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 36,37 km
Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final - Asaltul final a fost un succes.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 11,89 km
Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 46,83 km
Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Trambulina Polonita la 15,5 km
Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Varful Colos Varful Colos Muntii Ciucului la 42,1 km
Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Izvorul de apa minerala Delloi Izvorul de apa minerala Delloi Selters la 9,18 km
Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka la 18,32 km
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
[ Sus ↑ ]
Piatra Tarcii
Piatra Tarcii la 7,55 km
Surducul Varghisului
Surducul Varghisului la 9,29 km
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 66,54 km. Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 53,51 km. Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
Parcul Memorial al Holocaustului Sfantu Gheorghe la 50,99 km. Parcul memorial al Holocaustului de la Sfantu Gheorghe se afla in noul cimitir evreiesc de pe strada Voican, fiind inaugurat in 2014.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 50,04 km. Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 59,03 km. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 54,39 km. Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Cladirea primariei Cladirea primariei Targu Secuiesc la 61,13 km. Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 52,49 km. Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 55,84 km. Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Varful Ascutit Cernatu de Sus la 52,8 km. Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Casa Albert Sighisoara la 50,12 km. In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 55,3 km. Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 52,11 km. Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 64,89 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 61,4 km. Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.