Localitatea Corund (judetul Harghita) Resedinta: Corund. Denumire maghiara: Korond.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Corund, judetul Harghita

- Gradina pasarilor ornamentale Corund la 0,3 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
- Piatra Moritz Corund la 2,07 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
- Dealul Melcului Corund la 2,56 km. Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha.
- Fantana cu apa sarata Corund la 3,53 km. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud.
- Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 3,93 km. In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
- Fiasteto la 6,94 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto.
- Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 9,46 km. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte.
- Casa rasturnata Praid la 10,04 km. S-a intors lumea cu susul in jos.
- Dealul Gordon Lupeni la 10,07 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
- Casa fluturilor tropicali Praid la 10,44 km. Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
- Cetatea Tartod la 11,27 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea.
- Piatra Siclodului la 11,99 km. Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
- Piatra Pacurarului la 13,14 km. Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
- Izvorul Doisprezece Bucin la 14,68 km. Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila.
- Biserica catolica Polonita la 16,09 km. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
- Izvorul Nadas Sovata la 16,25 km. Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
- Trambulina Polonita la 16,28 km. Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
- Izvorul Maria Sovata la 16,3 km. Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
- Turnul inclinat Cireseni la 16,49 km. In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
- Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la 16,72 km. Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m.
- Lacul Alunis Sovata la 16,96 km. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata.
- Gara Mica Sovata la 17 km. Calea ferata ingusta Targu Mures - Praid a fost construita incepand cu anul 1912, prima garnitura fiind pusa in circulatie in anul 1915.
- Alee terapeutica Sovata la 17,03 km. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
- Lacul de acumulare Sub Cetate la 17,05 km. Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare.
- Lacul Mierlei Sovata la 17,14 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata.
- Muntele de sare Sovata la 17,14 km. In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
- Lacul Paraschiva Sovata la 17,18 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
- Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 17,49 km. Parcul de aventura Adrenalin Plus - Lacul Tivoli, Sovata
- Muzeul palariilor de paie Criseni la 17,63 km. Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni.
- Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 19,98 km. Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
- Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 20 km. Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
- Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 20,01 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
- Lacul Crab Porumbenii Mari la 20,39 km. Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa.
- Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 20,62 km. Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
- Budvar la 20,7 km. Cavitatile de langa Budvar
- Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 20,73 km. Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
- Lavanda Montana Transylvania Cechesti la 21,47 km. Plantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20.
- Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la 21,63 km. In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi.
- Capela lui Isus la 21,79 km. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
- Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 21,91 km. Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
- Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 22,27 km. Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
- Dealul cu lavanda Bezid la 22,31 km. Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita.
- Fagul tunel Satu Mare la 22,61 km. Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
- Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 22,9 km. Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
- Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 22,94 km. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
- Un fel de cetate Porumbenii Mari la 23,03 km. Langa Fantana printesei indurerate, pe malul paraului Taietura, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
- Piatra Ves Muntele Becheci la 23,13 km. Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci.
- Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 23,27 km. Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc.
- Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc la 23,92 km. In anul 2023 are loc cea de-a sasea recolta de lavanda de la plantatia Dianna Manufaktura, incepand cu 24 iunie.
- Baile Homorod la 25,53 km. Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-HomorĂ³d river and the Fürdo brook.
- Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 26,75 km. Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata.
- Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 26,83 km. La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut.
- Mocanita Sovata Campu Cetatii la 26,83 km. Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola.
- Varful Amiaza la 26,89 km. Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
- Cavitatile de langa Sansimion la 27,11 km. Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici.
- Belvedere Capalnita la 27,23 km. In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
- Cariera de nisip Paraul de Jos la 28,03 km. Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
- Stanca Minunata la 28,16 km. De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare.
[ Sus ↑ ]
- La mestecanis Borzont la 28,52 km. La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
- Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 28,81 km. Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime.
- Lalele si lavanda Marculeni la 28,96 km. La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
- Punctul de belvedere Busola Calugareni la 29,12 km. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
- Eremitu la 29,19 km. Eremitu este o localitate in judetul Mures.
- Ruinele forjei Vlahita la 29,25 km. La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
- Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 29,46 km. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
- Castrul roman Calugareni la 29,53 km. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
- Pavilioane Time Box Calugareni la 29,69 km. Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni.
- Muntele Mihai la 29,73 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
- Biserica fortificata din Darjiu la 29,83 km. Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV.
- Urma pasilor lui Isus Ciumani la 29,92 km. Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
- Pasul Liban la 30,14 km. Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei.
- Cetatea Vityal la 30,14 km. Ruinele cetatii Vityal.
- Pasul Ferto la 30,17 km. Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure.
- Muzeul scolar Minele Lueta la 30,3 km. Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
- Varful Harghita Madaras la 30,32 km. Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partiide schi din Transilvania.
- Casa Cripta Dracula Damieni la 30,42 km. Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii.
- Belvedere Veresvirag Ciumani la 30,42 km. Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
- Cascada Paraului Saritor la 31,65 km. Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Bantau - Atractii turistice Garagau Localitati apropiate: Calonda la 3,73 km, Pauleni la 4,81 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.