Localitatea Corund (judetul Harghita) Resedinta: Corund. Denumire maghiara: Korond.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Corund, judetul Harghita

Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 26,12 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024. In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 31,56 km
La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare. Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 35,71 km
Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Mlastina Budos Santimbru-Bai la 49,14 km
Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine. Rezervatia are doua sectoare tipice, unul eutrof, si celalalt oligotrof.
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata la 16,25 km
Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor. Ori prin aleea ingusta de langa gardul spalatoriei.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 33,78 km
Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta. Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 48,11 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 47,74 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber. In urma unor lucrari care au inceput in iunie 2018, au fost amenajate terenuri de sport, piste de alergare, terenuri de joaca pentru copii, si un turn de observatie.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 44,71 km
De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Izvorul Elena Izvorul Elena Baile Homorod la 25,39 km
Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod. Apa minerala este captata intr-un inel, iar izvorul este acoperit intr-un mod rudimentar.
Biserica reformata Biserica reformata Ulies la 29,05 km
Biserica reformata din Ulies se afla in marginea estica a localitatii, langa drumul judetean DJ133.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 46,2 km
Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita. Accesul se face pe soseaua catre Lapusna, la 5 km de Reghin, spre Jabenita, prin comuna Solovastru.
Dealul Melcului Dealul Melcului Corund la 2,56 km
Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Geocutie noua la Dealul Melcului - Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Este considerat cea mai mare ocurenta de aragonit din Romania, fiind rezervatie inca din 1980.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 41,28 km
Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
Dealul Spanzuratorii Dealul Spanzuratorii Craciunel la 37,87 km
Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini. Dealul care se afla la est de sat apare pe o harta veche din 1773 sub denumirea de Culmea Spanzuratorii, iar pe o alta harta din 1870 sub denumirea de Gatul Spanzuratorii.
Baile Homorod Baile Homorod la 25,53 km
Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-HomorĂ³d river and the Bath brook. Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie. It is situated on road 13,18 km from Odorheiu Secuiesc, 34 km from Miercurea Ciuc, and 6 km from Vlahita.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 43,2 km
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Stejar cu doua trunchiuri in Gradina Scolii Stejar cu doua trunchiuri in Gradina Scolii Petreni la 35,47 km
In satul Petreni, in locul numit Gradina Scolii, in tufisul dens se afla un stejar cu doua trunchiuri. Are circumferinta de 4,5 m, dar numai la baza copacului, deoarece la inaltimea de 1 m se desparte in doua ramuri.
Parcul Verde Substejeris Parcul Verde Substejeris Targu Mures la 46,52 km
Green Park Substejeris este un parc amenajat pentru petrecerea timpului liber, care se afla in cartierul Tudor, pe o suprafata de 4 hectare.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 41,38 km
Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea. Are o pozitie defensiva, o forma frumoasa, si a fost reconstruit de mai multe ori.
Surducul Varghisului Surducul Varghisului la 38,88 km
La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Felicitari pentru ascunzis - Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize. Cu fenomene exo- si endocarstice, urme ale asezarilor preistorice, o bogata fauna si flora, si o deosebita frumusete peisagistica.
Baile Sfanta Ana Baile Sfanta Ana Tomesti la 45,15 km
Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Pestera Orban Balazs Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti la 39,17 km
Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 41,32 km
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Biserica fortificata Biserica fortificata Viscri la 46,83 km
Biserica evanghelica fortificata din Viscri a fost construita in secolul al XIII-lea pe baza unei vechi bazilici romane. Atentionare - La inceputul potecii care duce din parcarea amenajata catre biserica fortificata se afla o atentionare. Pe o poteca pitoreasca - Nu am mai fost in Viscri de peste zece ani, de atunci multe lucruri s-au schimbat in sat. Ansamblul bisericii este monument istoric, avand codul BV-II-a-A-11843, si face parte din patrimoniul mondial UNESCO.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 21,91 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii. Este o statie traditionala a procesiunilor religioase de Paste.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 40,71 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic. Seamana cu copacul lui Bezergheanu, cel din apropierea comunei Greci, de la poalele muntilor Macin.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 16,49 km
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta. In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 41,24 km
Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 28,03 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Spre Piatra Mesei Carta la 35,46 km
Spre Piatra Mesei, Carta
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic la 47,74 km
Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic. Biserica romano-catolica impreuna cu zidul de incinta este monument istoric, HR-II-m-A-12963.
Pictura murala Pictura murala Targu Mures la 46,95 km
Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei. A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu.
In memoria poetului Petofi Sandor In memoria poetului Petofi Sandor Sangeorgiu de Padure la 27,25 km
Conform legendei, in data de 30 iulie 1849, la hanul de odinioara, au poposit generalul Bem Jozsef impreuna cu statul major. Printre ei s-a aflat si poetul Petofi Sandor.
Moara de apa Moara de apa Homorod la 48,42 km
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 44,88 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie. Pe varful Fagul Mures trecem pe langa o stana, apoi langa un izvor imprejmuit cu gard.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 23,13 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 49 km
Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului. Satul mai are insa un locas religios, capela pe care o prezentam in continuare.
[ Sus ↑ ]
Piatra cu Gaura - Corund
Piatra cu Gaura - Corund la 2,85 km
Piatra cu Gaura se afla langa Corund, intr-o poiana, langa patru morminte. In mijlocul blocului de conglomerat putem vedea o gaura circulara, chiar o forma de inima.
Pasul Calonda
Pasul Calonda la 5,98 km
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 64,62 km. Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul Trotusului la 57,09 km. Intre manastirea Fagetel si Izvorul Trotusului, la poalele versantului Dealului Paltin (Jahor), se afla un izvor de apa potabila de buna calitate.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 54,7 km. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Biserica reformata Biserica reformata Band la 63,5 km. Biserica reformata Band
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 62,26 km. Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 61,23 km. Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 59,54 km. Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 64,9 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Biserica catolica Biserica catolica Band la 63,6 km. Biserica catolica Band
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures la 52,84 km. Complexul Pestisorul de Aur se afla in Sancraiu de Mures, la 5 minute de Targu Mures.
Drumul de caruta Moartea Nadejdea la 54,67 km. In amonte pe paraul Baracasa, la 500 m spre est de izvorul de apa minerala, la nord de drum, se afla pasunea numita Moartea.
Cioboteni Cioboteni la 50,27 km. Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 59,09 km. La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Piatra Detunata Racos la 53,92 km. Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 64,32 km. Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 53,48 km. Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 68,21 km. Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 60,74 km. Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.