Localitatea Cotormani (judetul Harghita) Resedinta: Ciucsangeorgiu. Denumire maghiara: Kotormány.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cotormani, judetul Harghita

Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 9,59 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 6,81 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Baile Homorod Baile Homorod la 33,93 km
Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Bath brook. Ultima oprire pe drum inapoi - Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras la 29,89 km
Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Mlastina Budos Santimbru-Bai la 12,03 km
Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 10,75 km
Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 47,28 km
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Varful Amiaza Varful Amiaza la 46,63 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Capela si clopotnita Aldamas la 31,61 km
Capela din satul Aldamas, sat care apartine de Ghimes-Faget, se afla pe un versant de munte la vest de Poalele Aldamasului (Aldomas alja).
Biserica catolica Biserica catolica Imeni la 45,17 km
Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 11,27 km
Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Cascada Tulghes Cascada Tulghes la 44,38 km
Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 27,55 km
In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Lunca de Sus Lunca de Sus la 25,75 km
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Judecatoria Judecatoria Targu Secuiesc la 37,99 km
Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 49,38 km
Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 29,39 km
Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Zidul cu lacatele iubirii Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 37,93 km
La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
Surorile salcie Surorile salcie Agas la 31,2 km
In spatele troitei Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril, respectiv podul feroviar Simbrea de pe strada Paraului din Agas.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 33,24 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Sub podul CFR Sub podul CFR Baile Tusnad la 17,15 km
Sub podul CFR Baile Tusnad In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Nimic sub pod - Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi - Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici.
Varful Viscolul Varful Viscolul Muntii Ciucului la 15,25 km
Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 8,58 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Trambulina Polonita la 49,53 km
Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 25,38 km
Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc la 10,59 km
Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 12,35 km
In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel la 39,52 km
Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 46,08 km
Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Conacul Bialis Conacul Bialis Mihaileni la 19,88 km
Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul Trotusului la 19,06 km
Intre manastirea Fagetel si Izvorul Trotusului, la poalele versantului Dealului Paltin (Jahor), se afla un izvor de apa potabila de buna calitate.
Stancile Turnuri Stancile Turnuri la 17,3 km
Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri. La o inaltime bunicica - Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns.
Baile Sfanta Ana Baile Sfanta Ana Tomesti la 30,67 km
Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Grota sulfatara Turia Grota sulfatara Turia la 20,78 km
Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 21,9 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 43,49 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 20,6 km
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 17,67 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 19,96 km
Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu.
Cozmeni Cozmeni la 9,29 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 9,12 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Baile Dugas 2 Baile Dugas 2 Danesti la 26,44 km
Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin la 9,55 km
Cetatea Harom a fost construita in jurul inceputului secolului al XII-lea, si a facut parte din sistemul de fortificatii care proteja Transilvania dinspre est. Se afla la sud de Miercurea Ciuc, la est de varful Harom, care are o altitudine de 1079 m, in apropierea limitelor sud-vestice ale Bailor Jigodin.
Muntele Cucu - Muntii Harghita
Muntele Cucu - Muntii Harghita la 14,87 km
Manastirea Tazlau Manastirea Tazlau Tazlau la 63,12 km. Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime.
Dealul Ghindaru Poduri la 51,35 km. Situl arheologic de la Poduri se afla pe Dealul Ghindaru, in punctul Rusaiesti, la vest de biserica de lemn Sfantii Voievozi din Poduri.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 58,63 km. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 61,1 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Drumul Crucii Dracoaia la 50,57 km. Drumul Crucii de pe Dracoaia este marcat cu tablete sculptate în lemn, reprezentând cele 14 opriri biblice. Nici drumul nu mai e ce a fost - Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata Corund la 60,93 km. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery.
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes la 67,04 km. Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Castrul roman Comolau Reci la 51,24 km. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 69,16 km. Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Varful Tisaru Mare Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei la 64,71 km. Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 52,08 km. Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Fiasteto Fiasteto la 65,2 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Sub Varful Lepsa Sub Varful Lepsa la 53,57 km. Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmea principala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful lepsa e sub el - bis - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . GeoStana de sub Varful Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.