Localitatea Cozmeni (judetul Harghita) Resedinta: Cozmeni. Denumire maghiara: Csíkkozmás.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real dupa inregistrare/autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cozmeni, judetul Harghita

- Cozmeni la 0,45 km. Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608).
- Muzeul de apa minerala Tusnad la 3,19 km. Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului.
- Lazaresti la 3,34 km. Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos.
- Apa minerala Alszeg Tusnad la 3,6 km. Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
- Izvorul de apa minerala Cetatuia la 3,74 km. Izvorul de apa minerala din Cetatuia
- Mlastina Benes Vrabia la 3,93 km. Mlastina Benes, Vrabia.
- Sanmartin la 4,08 km. Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul tarii cartofului.
- Campul cu mesteceni Tusnad la 4,16 km. Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
- Biserica catolica Cetatuia la 4,53 km. Satul Cetatuia se afla la sud de Sansimion, pe terasa din stanga Oltului, la o altitudine de 662 m, la 18 km sud de Miercurea-Ciuc.
- Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 4,62 km. Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului.
- Apa minerala Julis Tusnadu Nou la 5,29 km. Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
- Baile Nadas Tusnadu Nou la 5,96 km. Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari.
- Baile Fantana Sarata la 6,78 km. Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas.
- Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu la 7,21 km. Bancu este un sat al comunei Ciucsângiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificatã.
- Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 7,75 km. Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc.
- Conacul Henter Santimbru la 8,27 km. Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
- Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 8,35 km. Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia, sculptat din piatra de andezit, cu o inaltime de 4 m, poarta amprenta stilului baroc.
- Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru la 8,53 km. Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.
- Cotormani la 8,78 km. Cotormani, satul ascuns.
- Biserica catolica fortificata Bancu la 8,8 km. Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit.
- Baile Adorjan Ciucsangeorgiu la 9,07 km. Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
- Varful Cetatii I Baile Tusnad la 9,52 km. Varful Cetatii - Baile Tusnad.
- Ciucsangeorgiu Capela Adormirea Maicii Domnului la 9,62 km. Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei.
- Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 9,8 km. Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului.
- Varful Cetatii II Baile Tusnad la 9,84 km. Varful Cetatii II Baile Tusnad
- Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 9,92 km. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
- Sub podul CFR Baile Tusnad la 10,19 km. Sub podul CFR Baile Tusnad
- Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 10,25 km. Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt.
- Stancile Turnuri la 10,63 km. Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri, care se inalta deasupra brazilor, si care se afla pe versantul geografic stang al vaii Paraul Minelor, de langa statiunea Baile Tusnad.
- Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 10,66 km. Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad.
- Tinovul Mohos la 10,76 km. Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac.
- Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 10,86 km. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana.
- Parcul Pompierilor Baile Tusnad la 10,98 km. Parcul Pompierilor Baile Tusnad
- Baia Saracilor Baile Tusnad la 11,01 km. In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor.
- Vila Anna Baile Tusnad la 11,01 km. Vila Anna - Baile Tusnad
- Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 11,03 km. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
- Lacul Ciucas Baile Tusnad la 11,1 km. Lacul Ciucas din mijlocul statiunii Baile Tusnad a fost creat in scopuri turistice, folosindu-se de apa raului Olt.
- Stanca Soimilor Baile Tusnad la 11,22 km. Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas.
[ Sus ↑ ]
- Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 11,23 km. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
- Izvoarele Apor si Mikes 1 Baile Tusnad la 11,28 km. Izvoarele Apor si Mikes1 - Baile Tusnad
- Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 11,31 km. Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad
- GK Hotel Szent Kristof la 11,55 km. GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal.
- Mofeta din Baile Tusnad la 11,7 km. Mofeta, Baile Tusnad
- Misentea la 11,7 km. Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m.
- Sancraieni la 11,73 km. Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
- Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 11,77 km. Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare.
- Grota sulfatara Turia la 11,89 km. Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m.
- Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 12,05 km. Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Niculesti - Atractii turistice Hulubesti Localitati apropiate: Vrabia la 2,88 km, Tusnad la 3,06 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.