Localitatea Fagetel (judetul Harghita) Resedinta: Remetea. Denumire maghiara: Kisbükk.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Fagetel, judetul Harghita

Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 43,89 km
Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese. Cismeaua de langa parcare a fost fortificata cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Varful Zespezel la 20,17 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine. Intr-un mediu anticiclonic exista o priveliste extraordinara spre valea Muresului si spre MuntiiCalimani.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 41,09 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 24,48 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani. Accesul se face prin partia de schi si punctul de belvedere Veresvirág.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 45,32 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani. Pe creasta care coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si Pietrele Rosii spre varful Lucaciu si orasul Vatra Dornei.
Izvorul de apa minerala Raita Izvorul de apa minerala Raita Bilbor la 26,78 km
Pe strada Fundoaia Lunca din Bilbor gasim trei izvoare: Raita, Filipesti si Truta. Legenda izvorului Raita - Pe constructia de lemn ridicata deasupra sursei de apa este afisat un text, cu antetul primariei comunei Bilbor, care descrie legenda izvorului Raita. Apa izvorului Raita a fost captata intr-un inel de beton, prevazut cu un capac, tot din beton.
Mlastina de la Paraul Rusilor Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 30,08 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara. Ocupa lunca de pe partea dreapta a Bistricioarei, are o suprafata de 15-16 hectare.
Liceul Salamon Erno la 20,71 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 46,32 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Izvorul de apa minerala Dobreanu Izvorul de apa minerala Dobreanu Bilbor la 27,75 km
Izvorul Dobreanu se afla pe partea geografica dreapta a paraului Dobreanu, la marginea de nord-vest a localitatii Bilbor. Legenda izvorului Valcanesti - Nu am informatii despre izvorul Valcanesti, si daca este acelasi cu izvorul Dobreanu. Mlastina cu apa minereala (mlastina cu borviz) de pe Paraul Dobreanului este rezervatie naturala, una dintre mlastinile eutrofe din Bazinul Bilborului.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii la 33,19 km
Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului. Acestea sunt unice in Romania, dar chiar si in Europa gasesti rar asemenea constructii.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 20,2 km
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund. Denumirea de Pestera de Gheata este incorecta, deoarece pestera nu s-a format in gheata, ci doar contine gheata.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 49,57 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 30,84 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica. De aici avem o priveliste deosebita, in toate directiile.
Pasul Liban Pasul Liban la 31,02 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-). Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau.
Lalele si lavanda Marculeni la 47,86 km
La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni. Gasim aici cincisprezece mii de plante si zece tipuri de lalele, recolta avand loc in prima parte a lunii mai.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 20,5 km
Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice. Dateaza din secolul al XIX-lea.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 27,7 km
In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta. Are mai multe usi, ferestre, balcoane si turnulete - constructia este clar o carpeala, dar totusi una atractiva, cu putina fantezie am putea sa-i zicem castel.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 30,07 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului. Rezervatia se situeaza la poalele Varfului Rachitis, are o suprafata de 322 ha.
Cetatea Tartod Cetatea Tartod la 35,6 km
Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 43,46 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 6,84 km
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo. S-au format prin erodarea eoliana diferentiata a diferitelor straturi geologice in care sunt sculptate.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 40,46 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Apele minerale din statiune sunt bicarbonatate si feruginoase.
Baile Dugas 2 Baile Dugas 2 Danesti la 45,2 km
Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 45,31 km
Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea. Capela Sfantul Anton este situata la cca 1 km in afara satului, la iesirea spre munte pe valea Madaras.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 36,73 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 31,79 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala. Este compusa din 3 nivele: subsol, parter, si un turn-(clopotnita).
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 34,66 km
Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Varful Amiaza Varful Amiaza la 26,99 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
[ Sus ↑ ]
Ciupercile de piatra Babele Gurghiului, Varful Batrana - Muntii Gurghiu
Ciupercile de piatra Babele Gurghiului, Varful Batrana - Muntii Gurghiu la 6,84 km
In Muntii Gurghiu, la 10 km de Toplita, in vecinatatea varfului Batrana, se gasesc mai multe grupuri de stanci ciudate. Asemanatoare cu formele umane din Muntii Bucegi, aici au aparut, de asemenea, forme, coloane, creste de stanca si ciuperci de piatra uluitoare.
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 9,34 km
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 66,77 km. Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Observatorul astronomic Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 60,36 km. Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Valea Garbea Valea Garbea la 52,85 km. Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Muzeul palariilor de paie Criseni la 56,3 km. Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni.
Lacul Crab Lacul Crab Porumbenii Mari la 63,62 km. Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 54,53 km. Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 55,37 km. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci la 63,7 km. Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Troita de pe Dealul Monyasd Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu la 69,19 km. Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Dealul Gordon Dealul Gordon Lupeni la 50,24 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Cetatea din valuri de pamant Redut Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant. Ascunzis pe teren privat - Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil.
Varful Viscolul Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Baile Jigodin Baile Jigodin la 66,01 km. La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 61,51 km. Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc la 62,29 km. Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasuluiMiercurea Ciuc. O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.