Localitatea Luncani (judetul Harghita) Resedinta: Toplita. Denumire maghiara: Lunkány.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Luncani, judetul Harghita

Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 26,98 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 48,02 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 37,05 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 45,71 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 18,17 km
Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Biserica ortodoxa veche din Recea Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 21,44 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 34,52 km
Izvorul geografic al Oltului
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic la 49,5 km
Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic.
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu la 40,37 km
Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Dupa o ploaie zdravana - Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo.
Stanca Minunata Stanca Minunata la 37,13 km
De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 44,59 km
Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Izvorul Maria Izvorul Maria Izvoru Muresului la 42,34 km
Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. De Rusalii - Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 29,4 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 22,25 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 38,43 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 28,95 km
Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit.
Baile Sfanta Ana Baile Sfanta Ana Tomesti la 49,8 km
Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 44,63 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 38,66 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 31,13 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 34,38 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 31,4 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 18,9 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Varful Gretes Varful Gretes Izvoru Muresului la 43,39 km
Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 1,56 km
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
[ Sus ↑ ]
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 0,75 km
Varful Baesul - Toplita
Varful Baesul - Toplita la 5,16 km
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 67,79 km. Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 59,88 km. Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic.
Casa de locuit pe strada Trandafirilor Casa de locuit pe strada Trandafirilor Miercurea Nirajului la 60,41 km. Casa monument istoric, care se afla in Miercurea Nirajului, pe strada Trandafirilor la numarul 78.
Muzeul palariilor de paie Criseni la 62,4 km. Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 54,73 km. Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat la 59,08 km. Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 53,57 km. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 69,39 km. Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 67,73 km. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita la 63,22 km. Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Piatra Tarcii Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 68,75 km. Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Gasita - Am gasit aceasta geocutie. Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 69,55 km. Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Varful Trei Pietre Varful Trei Pietre la 56,78 km. Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 63,13 km. Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.