Localitatea Lupeni (judetul Harghita) Resedinta: Lupeni. Denumire maghiara: Farkaslaka. Denumire germana: Wolfsdorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lupeni, judetul Harghita

Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 38,72 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Lavanda Erika Murgesti la 45,83 km
Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 48,92 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la 39,11 km
Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 9,7 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin la 45,05 km
Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 45,11 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 15,21 km
Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
Stanca Minunata Stanca Minunata la 32,23 km
De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 38,32 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 25,88 km
In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 36,94 km
Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic.
Turn belvedere Turn belvedere Sumuleul Mare la 47,36 km
Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia. Lost World GeoKret - Am scos din cutie cartita calatoare. Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice.
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris la 48,77 km
Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 46,89 km
Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 37,77 km
Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la 11,31 km
In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 47,5 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Biserica catolica Sfantul Stefan Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea la 48,58 km
Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc la 44,29 km
Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasuluiMiercurea Ciuc. O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Daia Daia la 35,96 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Scara acoperita Scara acoperita Sighisoara la 38,05 km
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642.
Dealul Cetatii Fantanele la 37,98 km
Conform descrierii lui Orban Balazs, la confluenta paraurilor Bikas si Szele, o culme inalta se numeste Dealul Cetatii.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 29,03 km
Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
Izvorul Maria Izvorul Maria Izvoru Muresului la 46,08 km
Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. De Rusalii - Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 39,87 km
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Izvoarele de apa minerala Selters Izvoarele de apa minerala Selters la 25 km
Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Pasul Ferto Pasul Ferto la 30,26 km
Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure. Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
Fosta carciuma Balogh Anna Fosta carciuma Balogh Anna Mihaileni la 47,62 km
Fosta carciuma Balogh Anna, azi casa de locuit cu structura din lemn, se afla in satul Mihaileni la numarul 315.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 36,86 km
Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 37,85 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
Apold Apold la 42,34 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Dealul Spanzuratorii Dealul Spanzuratorii Craciunel la 27,94 km
Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 46,3 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 32,32 km
Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 48,22 km
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 10,32 km
Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 38,57 km
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
Poteca Rompatel Poteca Rompatel Nadejdea la 48,6 km
O poteca interesanta care porneste din centrul satului Nadejdea, din apropierea bisericii catolice, si continua de-a lungul paraului Rompatel pana iese din sat. O poteca interesanta cu traditii - Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii. Caini ciobanesti pe poteca educativa - M-am reintors la Nadejdea, printre altele si pentru a gasi izvorul Rompatel.
[ Sus ↑ ]
Pasul Calonda
Pasul Calonda la 5,31 km
Piatra cu Gaura - Corund
Piatra cu Gaura - Corund la 8,03 km
Piatra cu Gaura se afla langa Corund, intr-o poiana, langa patru morminte. In mijlocul blocului de conglomerat putem vedea o gaura circulara, chiar o forma de inima.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 54,62 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Pasul Ghimes Pasul Ghimes la 54,16 km. Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol. Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista - De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Trasee de drumetie prin Pasul Ghimes - Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra.
Agnita Agnita la 64,83 km. Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu la 55,94 km. Bancu este un sat al comunei Ciucsangiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificatã. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 52,33 km. Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 65,99 km. Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 66,32 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 56,94 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Inima fagului Inima fagului Ozunca-Bai la 52,62 km. Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 58,13 km. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Scena in aer liber Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures la 52,48 km. In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci la 51,43 km. Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Zoo Targu Mures Zoo Targu Mures Platoul Cornisa Targu Mures la 52,19 km. In partea estica a orasului Targu Mures, pe platoul Cornesti se afla Gradina Zoologica, la altitudinea de 488 m si la 197 m deasupra orasului. GeoKrety out - Am gasit cutia la locul indicat. Weekend la Targu Mures - Am fost in weekend in Targu Mures la Campionatul National de Dans Sportiv. Zoo Targu Mures - Ascunzisul era foarte tare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.