Localitatea Misentea (judetul Harghita) Resedinta: Leliceni. Denumire maghiara: Csíkmindszent.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Misentea, judetul Harghita

Varful Cetatii I Varful Cetatii I Baile Tusnad la 19,51 km
Varful Cetatii - Baile Tusnad. Zi fara soare - Am gasit intr-o zi fara soare. Am pierdut o lupta - A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului la 23,38 km
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 8,05 km
Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Valea Boros Valea Boros Lunca de Jos la 25,16 km
Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim. Inainte de spectacol, dupa gard - Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi.
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 40,78 km
Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Viaductul feroviar Caracau Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc la 22,09 km
Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 46,76 km
Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund la 6,27 km
Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate.
Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare la 33,83 km
Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 12,26 km
Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 49,37 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Borsaros Borsaros la 4,83 km
Zona de protectia naturii Borsáros se afla pe malul drept al Oltului, la altitudinea de 651 m, pe teritoriul comunei Sancraieni, in stanga drumului spre Sansimion. Posibil sa lipseasca - Nu am gasit cutia. Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 49 km
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 7,35 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Viaductul Caracau Viaductul Caracau Livez-Ciuc la 22,03 km
Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 32,71 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Parcul Jozsias Parcul Jozsias Targu Secuiesc la 41,18 km
Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad la 13,73 km
Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 30,21 km
Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 22,55 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Cetatea Comorii Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 37,94 km
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 14,52 km
Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 22,6 km
Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
Dealul Cimitirului Dealul Cimitirului Nicolesti la 49,84 km
Satul Nicolesti se afla la confluenta paraurilor Hodos si Blond, printre dealuri.
Lacul Agas Lacul Agas Muntii Tarcaului la 36,4 km
Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Pasul Carpinenii Pasul Carpinenii Estelnic la 30,9 km
Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 36,05 km
Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Cascada Berea Cascada Berea Apa Asau la 41,21 km
Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti la 49,08 km
Varful Tarnita, cu cei 892 m ai sai, este unul dintre cele mai importante de pe culmea principala a Muntilor Berzunti, cel mai important al jumatatii vestice a crestei. Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Dansand cu serpii - Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
Platoul Nisipos Platoul Nisipos Malnas-Bai la 33,99 km
Situl arheologic Platoul Nisipos (Dealul Nisipos) este situat la o distanta de aproximativ 200 m sud-vest de Malnas-Bai.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia la 28,97 km
Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Castelul Szentkereszty Arcus la 48,65 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 35,11 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Biserica catolica Biserica catolica Barzava la 12,82 km
Barzava apartine comunei Frumoasa, se afla intre Nicolesti si Delnita, la o altitudine dintre 770 m intre dealurile Ciceu si Campul Mare. Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa.
Izvorul Koncsag Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 19,38 km
Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin la 8,44 km
Cetatea Harom a fost construita in jurul inceputului secolului al XII-lea, si a facut parte din sistemul de fortificatii care proteja Transilvania dinspre est. Se afla la sud de Miercurea Ciuc, la est de varful Harom, care are o altitudine de 1079 m, in apropierea limitelor sud-vestice ale Bailor Jigodin.
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului la 12,85 km
Pasul Rez Pasul Rez Muntii Giurgeului la 62,46 km. Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 67,74 km. Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 55,03 km. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Izvorul Jgheabul de piatra Izvorul Jgheabul de piatra Bucin la 57,44 km. Izvor amenajat langa drum, intr-o curba stransa, aproape de kilometrul 29, langa drumul national DN13B dintre Gheorgheni si Praid.
Casa rasturnata Casa rasturnata Praid la 63,71 km. S-a intors lumea cu susul in jos. De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 69,62 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 68,81 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 60,83 km. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 69,38 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Covasna la 57,74 km. Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat a fost probabil o cetate de pamant sau o asezare fortificata. Ascunzis pe placul meu - Se poate ajunge in apropierea geoobiectivului cu masina.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 63,81 km. Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 53,26 km. In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.